Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

Μειώστε την εμφάνιση της λεύκης

Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ορατότητας των κηλίδων αποχρωματισμού και της λεύκης, για χρήση παράλληλα με τοπικές και θεραπείες UV (φυσικές, σε καμπίνες/φωτοθεραπεία ή με λάμπες UVB).

Βελτίωση της κατάσταση του δέρματος ατόμων με λεύκη με V-SOD

Η λεύκη είναι ένα πρόβλημα που σχετίζεται με το υπερβολικό οξειδωτικό στρες. Η εισαγωγή αντιοξειδωτικών μπορεί επομένως να είναι μια καλή στρατηγική. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, κανένα αντιοξειδωτικό ή κάποιο διάλυμα με βάση φυτικά ενεργά συστατικά για από το στόματος χορήγηση δεν είχε δείξει θετικά αποτελέσματα. Μια κλινική μελέτη που παρουσιάστηκε το 2021 τόνισε την αποτελεσματικότητα της προστατευμένης γλιαδίνης SOD (gp-SOD / GliSODin) σε συνδυασμό με συνεδρίες φωτοθεραπείας στενού φάσματος για τη μείωση του αποχρωματισμού του δέρματος.
fav-logo-glisodin-dark_180x

ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤOY GliSODin V SOD

Το SOD είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό ένζυμο, ικανό να καταπολεμήσει το οξειδωτικό στρες, μια από τις κύριες αιτίες της κυτταρικής γήρανσης
Το GliSODin προέρχεται από τον συνδυασμό SOD πεπονιού και γλιαδίνης σίτου, μιας πρωτεΐνης που περιέχεται…

Ποια είναι τα αίτια της εμφάνισης κηλίδων αποχρωματισμού;

Αυτή η δερματική πάθηση προκαλείται από αποτυχία του ανοσοποιητικού συστήματος δηλαδή είναι μια αυτοάνοση διαταραχή. Λεμφοκύτταρα, λευκά αιμοσφαίρια που υποτίθεται ότι προστατεύουν τον οργανισμό από λοιμώξεις και εξωτερικές εισβολές, δυσλειτουργούν και στοχεύουν κατά λάθος τα μελανοκύτταρα. Επομένως, η σύνθεση της μελανίνης δεν ενεργοποιείται πλέον. Το διαταραγμένο ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει σωστά, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται αποχρωματισμένες κηλίδες στο δέρμα. Η λεύκη μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό που συγκεντρώνεται σε περιορισμένη περιοχή του δέρματος ή με πιο γενικευμένο τρόπο. Τα χέρια, τα πόδια και το πρόσωπο είναι συχνά οι πρώτες περιοχές που επηρεάζονται. Το 10-35% των ασθενών με λεύκη έχουν κληρονομηκότητα. Ορισμένοι παράγοντες είναι επιβαρυντικοί και πιθανόν να προκαλέσουν λεύκη. Το φυσιολογικό και ψυχολογικό στρες μπορεί να προάγει την έναρξη ή να την επιδεινώσει. Συναισθηματικά σοκ ή έντονο στρες μπορεί επίσης να είναι παράγοντες κινδύνου.

Οι συμβουλές μας

Πώς αντιμετωπίζεται η λεύκη;

Η πρόβλεψη της έναρξης της λεύκης ή της πορείας της είναι δύσκολη. Για να βελτιστοποιήσετε τις πιθανότητες αντιμετώπισης των λευκών κηλίδων, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το συντομότερο δυνατό μόλις παρατηρήσετε την εμφάνιση κηλίδων αποχρωματισμού. Οι θεραπείες που προσφέρει σήμερα ο δερματολόγος βασίζονται σε θεραπευτικούς συνδυασμούς φωτοθεραπειών (UVB, puvatherapy, ηλιοθεραπεία, φυσική UV), τοπική θεραπεία, κορτικοστεροειδή, τοπικούς ανοσοτροποποιητές και τώρα την από του στόματος λήψη V-SOD από το GliSODin. Η επιτυχία των θεραπειών που χορηγούνται εξαρτάται επίσης από τις πληγείσες περιοχές: οι λευκές κηλίδες στα χέρια και τα πόδια είναι γενικά δύσκολες στην αντιμετώπιση, ενώ η λεύκη που υπάρχει στο πρόσωπο και το σώμα αντιμετωπίζεται καλύτερα.

Η επαναμελάγχρωση του δέρματος είναι μια μακρά διαδικασία που απαιτεί από 6 έως 24 μήνες φροντίδας. Η έκθεση στον ήλιο, ή η φωτοθεραπεία, είναι απαραίτητη για τη θεραπεία της εκ νέου μελάγχρωσης. Αν και δεν θεωρείται ως θεραπεία αυστηρά μιλώντας, το εξειδικευμένο καλλυντικό μακιγιάζ αποτελεί ανεκτίμητη βοήθεια.

Οι θεραπείες που συνταγογραφούνται για ασθενείς με λεύκη εξυπηρετούν τρεις σκοπούς: στοχεύουν στο να εμποδίσουν την απώλεια μελανοκυττάρων, να ξαναχρωματίσουν το δέρμα και να αποτρέψουν τυχόν υποτροπή.

Ποια είναι τα οφέλη των φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής GliSODin για το δέρμα με λεύκη;

Αντιοξειδωτικές θεραπείες που περιέχουν το πατενταρισμένο ενεργό συστατικό GliSODin με βάση την προστατευμένη γλιαδίνη SOD μπορούν να συνιστώνται σε συνδυασμό με θεραπείες UV ή τοπικές θεραπείες. Ωστόσο, τα αντιοξειδωτικά συμπληρώματα από μόνα τους δεν μπορούν να αποτελέσουν θεραπεία κατά των κηλίδων αποχρωματισμού.

Οι κάψουλες GliSODin V-SOD προσφέρουν μια φυσική λύση με βάση φυτικά εκχυλίσματα, SOD από πεπόνι και γλιαδίνη από σιτάρι. Η φόρμουλα επιτρέπει 20% επαναμελάγχρωση σε όλες τις πλάκες μετά από 6 μήνες θεραπείας με UV-B και συμπλήρωμα με GliSODin V-SOD έναντι 9% μόνο για την UV-B. Το V-SOD είναι ένα συμπλήρωμα που αναπτύχθηκε για άτομα που είναι επιρρεπή σε αποχρωματισμό του δέρματος ή πάσχουν από λεύκη.

Το V-SOD είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής βασισμένο σε ένα μοναδικό και κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μόριο GliSODin, που προκύπτει από 20 χρόνια κλινικής έρευνας, με εξαιρετική ανοχή.