Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

Τι είναι το Υαλουρονικό Οξύ;

Το Υαλουρονικό Οξύ που υπάρχει στο σώμα μας είναι απαραίτητο για την ομορφιά και τη νεότητα του δέρματός μας. Για την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος, της απώλειας ενυδάτωσης και σφριγηλότητας, μπορείτε να λάβετε έναν θεραπευτικό κύκλο συμπληρωμάτων διατροφής εμπλουτισμένα με υαλουρονικό οξύ.

GLISODIN ANTI-AGING

Σχετικά με το Υαλουρονικό Οξύ

Υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα, στους ιστούς και τα υγρά του σώματος και είναι χρήσιμο για τη λίπανση και την προστασία των αρθρώσεων. Είναι επίσης γνωστό ως Υαλουρονικό νάτριο. Το δέρμα είναι η πιο σημαντική δεξαμενή υαλουρονικού οξέος. Υπάρχει στο χόριο και την επιδερμίδα καθώς και σε πολλούς ζωντανούς οργανισμούς. Αρχικά, εξήχθη από τις ράχες κοκόρων, μάτια ταύρου ή δέρμα καρχαρία, πλέον όμως λαμβάνεται κυρίως με βιοτεχνολογία ή με ζύμωση ζυμομυκήτων και χρησιμοποιείται σε διάφορες θεραπείες. Το υαλουρονικό οξύ που λαμβάνεται με ζύμωση είναι ένα πολύ πιστό αντίγραφο του στοιχείου που υπάρχει φυσικά στο ανθρώπινο σώμα.

Απαραίτητο για τη διατήρηση της δομής των στρωμάτων του δέρματος, το υαλουρονικό οξύ συμπληρώνει τον ρόλο του κολλαγόνου. Χάρη στο κολλαγόνο το δέρμα είναι σφριγηλό και χάρη στο υαλουρονικό οξύ το κολλαγόνο τρέφεται και ενυδατώνεται. Το υαλουρονικό οξύ προορίζεται για την ενυδάτωση και την προστασία του δέρματος από εξωτερικούς επιβαρυντικούς παράγοντες. Αυτό το προϊόν έχει τεράστιες δυνατότητες ελαστικότητας. Πολύ πλούσιο σε νερό, γεμίζει το χώρο ανάμεσα στα κύτταρα του δέρματος. Αυτό το οξύ είναι σε θέση να διατηρήσει έως και χίλιες φορές το βάρος του σε νερό, γεγονός που του δίνει ισχυρή ενυδατική δύναμη. Το δέρμα είναι πιο απαλό, πιο λείο και πιο ελαστικό. Το υαλουρονικό οξύ προσφέρει διπλή δράση, περιορίζει την απώλεια νερού και συγκρατεί το νερό για να το απελευθερώσει σταδιακά. Είναι καλά ανεκτό από το δέρμα του προσώπου, ακόμη και από το πιο ευαίσθητο δέρμα.

Με το πέρασμα του χρόνου, το απόθεμα του οργανισμού σε υαλουρονικό οξύ που υπάρχει φυσικά στο σώμα μειώνεται. Ένα άτομο πενήντα ετών έχει μόνο το 50% του αρχικού του αποθέματος υαλουρονικού οξέος, γεγονός που εξηγεί την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων ή χαλάρωσης του δέρματος. Για να διατηρήσετε όμορφο δέρμα και μια επιδερμίδα με λιγότερα σημάδια, τα προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ βοηθούν, καθώς υποστηρίζουν την αναγέννηση του δέρματος σε συνδυασμό με την ευεργετική δράση ενυδατικής κρέμας. Η δράση του υαλουρονικού οξέος συνιστάται για τη μείωση της αφυδάτωσης του δέρματος και της εμφάνισης ρυτίδων.

Ποια είναι τα οφέλη του Υαλουρονικού Οξέος;

Το υαλουρονικό οξύ, που βρίσκεται σε μεγάλο αριθμό προϊόντων κοσμετολογίας, μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα με τη μορφή κρέμας, ορού ή μάσκας και εμφανίζεται σε διάφορες θεραπείες. Οι ενυδατικές κρέμες πλούσιες σε υαλουρονικό οξύ συγκρατούν περισσότερο νερό στην επιφάνεια του δέρματος. Οι μάσκες βοηθούν στην λείανση της επιδερμίδας και της υφής του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται επίσης στην αισθητική χειρουργική για την πλήρωση των ρυτίδων που υπάρχουν στο πρόσωπο, μέσω ενέσεων. Στη συνέχεια βελτιώνει την ελαστικότητα, την ενυδάτωση και τον τόνο του δέρματος. Ωστόσο, όταν το υαλουρονικό οξύ εγχέεται με βελόνα κάτω από το δέρμα του προσώπου, η δράση του είναι βραχύβια, οπότε η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικά.

Τα μόρια του υαλουρονικού οξέος δεν έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Όσο μικρότερο είναι το μόριο τόσο καλύτερα μπορεί να διεισδύσει στα διάφορα στρώματα του δέρματος. Η δράση του υαλουρονικού οξέος διαφέρει ανάλογα με το πού δρα. Για να δράσετε στην πρόληψη και την εμφάνιση των ρυτίδων καθώς και στον τόνο του δέρματος, καλό είναι να στραφείτε σε καλλυντικά, κρέμες, ορούς, που περιέχουν μόρια υαλουρονικού οξέος μικρού μεγέθους, χαμηλού μοριακού βάρους. Αυτά τα καλλυντικά έχουν ιδιαίτερα ενυδατική δράση, διεισδύουν βαθύτερα στους ιστούς. Για την ενίσχυση του ρόλου του δερματικού φραγμού, τα καλλυντικά περιλαμβάνουν υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους στη σύνθεσή τους,

Τα καλλυντικά με υψηλή συγκέντρωση σε υαλουρονικό οξύ είναι αποτελεσματικά στο γέμισμα των ρυτίδων και στη λείανση του δέρματος του προσώπου. Οι αντιρυτιδικές κρέμες και θεραπείες επιβραδύνουν τη γήρανση. Το Υαλορουνικό οξύ χρησιμοποιείται σε διάφορες θεραπείες, ορούς και κρέμες για τη μείωση των ρυτίδων έκφρασης, καθώς και τις γωνίες των χειλιών.

Γιατί να παίρνετε συμπληρώματα διατροφής με υαλουρονικό οξύ;

Τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν υαλουρονικό οξύ μπορούν να είναι χρήσιμα, σε συνδυασμό με τις ενυδατικές κρέμες και άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος. Αυτά τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να υπάρχουν σε μορφή πόσιμων διαλυμάτων, δισκίων κ.λπ. Το υαλουρονικό οξύ σε μορφή κάψουλας που καταναλώνεται από το στόμα, στοχεύει στην ενίσχυση του ρόλου των αντιρυτιδικών κρεμών. Το δέρμα ενυδατώνεται βαθιά από μέσα. Είναι σημαντικό οι κάψουλες που περιέχουν μόρια υαλουρονικού οξέος να μπορούν να διεισδύσουν στο χόριο. Με τη μορφή συμπληρωμάτων διατροφής, το κριτήριο της βιοδιαθεσιμότητας υπερισχύει της συγκέντρωσης του υαλουρονικού οξέος. Με άλλα λόγια, σημασία δεν έχει τόσο η περιεκτικότητα των μορίων αλλά η ικανότητά τους να φτάσουν στον στόχο τους, το χόριο.

Οι κάψουλες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ μπορούν να λειτουργήσουν σε διαφορετικά σημεία. Μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της φυσικής συγκέντρωσης του οξέος που υπάρχει ήδη στο σώμα και να πυκνώσουν την εσωτερική δομή του δέρματος. Μπορούν να συμμετέχουν στη φυσική παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, που είναι απαραίτητα για τη σφριγηλότητα του δέρματος. Βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων και παίζουν ρόλο στην ενυδάτωση και σφριγηλότητα του δέρματος. Τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν υαλουρονικό οξύ μπορεί να είναι ευεργετικά και για τους αθλητές: το προϊόν μπορεί να βελτιώσει τη λίπανση του χόνδρου και να μειώσει τον πόνο που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να προάγει την επούλωση του κατεστραμμένου ιστού του δέρματος, μπορεί επίσης να δράσει στην ενυδάτωση του οφθαλμού σε περίπτωση ξηροφθαλμίας. Οι κάψουλες που περιέχουν δόσεις υαλουρονικού οξέος μπορεί να είναι ο σύμμαχος της αφυδατωμένης ώριμης επιδερμίδας.

Η κατανάλωση υαλουρονικού οξέος σε μορφή κάψουλας σε συνδυασμό με μια προσαρμοσμένη ρουτίνα ομορφιάς, φέρνει οφέλη στον οργανισμό μας. Είναι ένα ενεργό συστατικό αποτελεσματικό στη διατήρηση της καλής ισορροπίας του δέρματός μας.