Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

Διατροφικό Συμπλήρωμα Ωμέγα-3 Έλαιο Κριλ

Μία από τις εξαιρετικές πηγές Ωμέγα-3 παρέχεται από ένα μικροσκοπικό καρκινοειδές: το Κριλ. Το έλαιο Κριλ έχει πολύ υψηλή αναλογία EPA και DHA συνδεδεμένα με φωσφολιπίδια, διευκολύνοντας έτσι τη βιοδιαθεσιμότητά τους και την ενσωμάτωσή τους στις κυτταρικές μεμβράνες. Αυτή η σύνδεση, δρώντας στον δερματικό φραγμό, αποδεικνύεται πολύ ευεργετική για την ισορροπία του δέρματος. Η διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος του επιτρέπει έτσι να συντηρεί την ευκαμψία και την ελαστικότητά του.

GliSODin Anti-aging, ένα συμπλήρωμα διατροφής με βάση το έλαιο Κριλ

Το GliSODin Anti-aging επιβραδύνει τη γήρανση και διατηρεί την ομορφιά του δέρματος παρέχοντάς του τα EPA και DHA που είναι απαραίτητα για την ισορροπία του. Το ώριμο, το αφυδατωμένο ή το ξηρό δέρμα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το συμπλήρωμα διατροφής πλούσιο σε Ωμέγα-3, που δίνει στο δέρμα καλύτερο τόνο και μεγαλύτερη ελαστικότητα.

GLISODIN ANTI-AGING

Τι είναι τα Ωμέγα-3;

Τα λεγόμενα «απαραίτητα» λιπαρά οξέα είναι λιπαρά οξέα που το ανθρώπινο σώμα δεν είναι σε θέση να συνθέσει και τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή διεξαγωγή των φυσιολογικών του δραστηριοτήτων. Πρέπει λοιπόν να προσλαμβάνονται από την τροφή για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών του οργανισμού. Τα Ωμέγα-3 ανήκουν σε αυτή την οικογένεια λιπαρών οξέων.

Τα δύο απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι: ο πρόδρομος του λινολεϊκού οξέος (LA) όλων των λιπαρών οξέων της οικογένειας των Ωμέγα-6 και ο πρόδρομος του α-λινολενικού οξέος (ALA) όλων των λιπαρών οξέων της οικογένειας των Ωμέγα-3.

Πράγματι, από αυτές τις δύο πρόδρομες ουσίες, το σώμα μπορεί να συνθέσει άλλα λιπαρά οξέα και συγκεκριμένα λιπαρά οξέα μακράς αλύσου, όπως το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ (DHA) της οικογένεια των Ωμέγα-3, και το γ-λινολενικό (GLA) και το αραχιδονικό (ΑΑ), οξέα της οικογένεια των Ωμέγα-6.

Ωστόσο, επειδή ο ρυθμός μετατροπής αυτών των οξέων είναι πολύ χαμηλός για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες, είναι σημαντικό η δίαιτα να παρέχει σε επαρκείς ποσότητες, όχι μόνο απαραίτητα λιπαρά οξέα, αλλά και τα μακράς αλύσου παράγωγά τους.

Αυτά τα τρία λιπαρά οξέα είναι συμπληρωματικά. Τα Ωμέγα-9 είναι διαδεδομένα στο φαγητό μας. Τα βρίσκουμε για παράδειγμα στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς ή στο έλαιο αβοκάντο. Περίπου τα μισά λιπαρά που καταναλώνουμε είναι Ωμέγα-9. Δεν θεωρούνται απαραίτητα λιπαρά οξέα και πολύ σπάνια παρατηρείται έλλειψη σε Ωμέγα-9 καθώς η πρόσληψή τους μέσω της τροφής είναι επαρκής. Τα Ωμέγα-6 βρίσκονται στην μποράντζα και στους ηλιόσπορους. Οι κύριες πηγές Ωμέγα-3 βρίσκονται σε θαλασσινα όπως τα λιπαρά ψάρια ή σε φυτά όπως η σόγια και το λινάρι.

Είναι σημαντικό να καταναλώνουμε καθημερινά Ωμέγα-3 και 6 για να παρέχουμε στο σώμα και στο δέρμα μας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Στη σύγχρονη εποχή όμως, η διατροφή μας δεν είναι ισορροπημένη και δεν καταναλώνουμε αρκετά Ωμέγα-3 λιπαρά.

Συμπλήρωμα διατροφής με βάση τα Ωμέγα-3 λιπαρά, ποια είναι τα οφέλη για την υγεία;

Τα Ωμέγα-3 είναι μια οικογένεια πολυακόρεστων λιπαρών οξέων απαραίτητων για τον οργανισμό, πρόδρομος των οποίων είναι το α-λινολενικό οξύ (ALA). Το ALA βρίσκεται σε ορισμένα πράσινα λαχανικά και σπόρους, όπως η chia, η ελαιοκράμβη και οι ξηροί καρποί. Από αυτόν τον πρόδρομο παράγοντα συντίθενται τα άλλα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα όπως το EPA και το DHA, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή διατήρηση των εγκεφαλικών, καρδιακών και οπτικών λειτουργιών.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία είναι σχετικά αναποτελεσματική, καθώς μόνο μια εξαιρετικά μικρή ποσότητα ALA που καταναλώνεται μετατρέπεται από τον οργανισμό σε DHA και EPA. Αυτό αποτελεί πρόβλημα, καθώς τα περισσότερα από τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα προέρχονται από το EPA και το DHA. Επομένως, είναι απαραίτητο να τα λαμβάνετε απευθείας από τις κύριες πηγές τροφής, όπως τα λιπαρά ψάρια και τα οστρακοειδή.

Μία από τις εξαιρετικές πηγές Ωμέγα-3 παρέχεται από ένα μικροσκοπικό καρκινοειδές: το Κριλ. Το έλαιο Κριλ έχει πολύ υψηλή αναλογία EPA και DHA συνδεδεμένα με φωσφολιπίδια, διευκολύνοντας έτσι τη βιοδιαθεσιμότητά τους και την ενσωμάτωσή τους στις κυτταρικές μεμβράνες. Αυτή η σύνδεση, δρώντας στον δερματικό φραγμό, αποδεικνύεται πολύ ευεργετική για την ισορροπία του δέρματος. Η διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος του επιτρέπει έτσι να επαναφέρει την ευκαμψία και την ελαστικότητά του.

Τα Ωμέγα-3 δρουν σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Είναι αποτελεσματικά στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος: συμβάλλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και αποτρέπουν τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων αίματος. Ο ρόλος των Ωμέγα-3 είναι επίσης σημαντικός στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση αυτοάνοσων νοσημάτων και να δράσουν σε νευρολογικές ή εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου. Αυτά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι γνωστά για τη δράση τους σε όλες τις μορφές φλεγμονών, δρουν στην καλή λειτουργία των ορμονών που ρυθμίζουν το βάρος, το επίπεδο χοληστερόλης και τον μεταβολισμό γενικότερα.

Οι ελλείψεις σε Ωμέγα-3 μπορεί να έχουν επιπτώσεις στον οργανισμό, όπως χρόνια φλεγμονώδη προβλήματα, εξασθενημένη ανοσία ή καρδιαγγειακά και νευρολογικά προβλήματα. Ορμονικά προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν εάν η έλλειψη Ωμέγα-3 είναι σημαντική. Αυτός ο ισχυρός ρυθμιστής δρα στη γενική ευεξία και μια ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε γενική εξασθένηση του σώματος.

Τι είναι το έλαιο Κριλ;

Το έλαιο Κριλ εξάγεται από το Κριλ, ένα καρκινοειδές που μοιάζει με μια μικρή γαρίδα. Αυτό το μικρό καρκινοειδές είναι ορατό στο νερό μιας και είναι φωτοβόλο, κατοικεί κυρίως στα κρύα νερά της Ανταρκτικής και είναι η αγαπημένη τροφή των φαλαινών και των κητοειδών.

Αν και το Κριλ χρησιμοποιείται εδώ και αρκετές δεκαετίες για τη διατροφή των ψαριών σε ιχθυοκαλλιέργειες, το έλαιο Κριλ είναι αρκετά πρόσφατο. Προσέλκυσε ερευνητές μόλις στις αρχές του 2000, όταν επιστήμονες από το Κεμπέκ ανέπτυξαν μια νέα διαδικασία εκχύλισης που διατηρεί τις θρεπτικές ιδιότητες των Κριλ. Σήμερα, το τελικό προϊόν διατηρεί περισσότερα απαραίτητα λιπαρά οξέα, φωσφολιπίδια και ασταξανθίνη.

Το έλαιο κριλ περιέχει ένα εξαιρετικά θρεπτικό μείγμα αντιοξειδωτικών και Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, παρόμοια με αυτά που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο. Όπως το ιχθυέλαιο, το έλαιο Κριλ είναι πλούσιο σε DHA (εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ) και EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) δηλαδή σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Όμως, σε αντίθεση με εκείνα του ιχθυελαίου, τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο έλαιο Κριλ συνδέονται με φωσφολιπίδια, μόρια που διευκολύνουν την απορρόφησή τους από τον οργανισμό.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του ελαίου Κριλ σε σχέση με ορισμένα ιχθυέλαια είναι επίσης ότι δεν περιέχει ανιχνεύσιμα επίπεδα τοξικών ουσιών όπως υδράργυρος, μόλυβδος ή αρσενικό. Αυτό οφείλεται στη χαμηλότερη θέση του κριλ στην τροφική αλυσίδα. Καθώς τρέφεται μόνο με φυτοπλαγκτόν, αποφεύγεται η συσσώρευση ρύπων στο σώμα του, σε αντίθεση με τα αρπακτικά που βρίσκονται ψηλότερα στην τροφική αλυσίδα. Εξαιτίας αυτού, το έλαιο Κριλ θεωρείται μια από τις πιο αγνές και μακροχρόνιες πηγές Ωμέγα-3.

Αυτή η σύνθεση κάνει το έλαιο Κριλ ιδιαίτερα ενδιαφέρον κατά της γήρανσης των κυττάρων, για την προώθηση της ομορφιάς του δέρματος, αλλά και για την υποστήριξη της γνωστικής υγείας, της καρδιάς και των αρθρώσεων. Λόγω του γεγονότος ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει Ωμέγα-3 από μόνος του, σε ορισμένες περιπτώσεις συνιστάται η κατανάλωσή τους σε συμπλήρωμα διατροφής ελαίου Κριλ.

Τα Ωμέγα-3 δρουν σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Είναι αποτελεσματικά στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος: συμβάλλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και αποτρέπουν τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων. Ο ρόλος των Ωμέγα-3 είναι επίσης σημαντικός στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση αυτοάνοσων νοσημάτων και να δράσουν σε νευρολογικές ή εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου. Αυτά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι γνωστά για τη δράση τους σε όλες τις μορφές φλεγμονών, δρουν στην καλή λειτουργία των ορμονών που ρυθμίζουν το βάρος, το επίπεδο χοληστερόλης και τον μεταβολισμό γενικότερα.

Οι ελλείψεις σε Ωμέγα-3 μπορεί να έχουν επιπτώσεις στον οργανισμό, όπως χρόνια φλεγμονώδη προβλήματα, εξασθενημένη ανοσία ή καρδιαγγειακά και νευρολογικά προβλήματα. Ορμονικά προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν εάν η έλλειψη Ωμέγα-3 είναι σημαντική. Αυτός ο ισχυρός ρυθμιστής δρα στη γενική ευεξία και μια ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε γενική εξασθένηση του σώματος.

Συμπλήρωμα διατροφής με βάση το έλαιο Κριλ, ποια είναι τα οφέλη για την υγεία;

Το DHA και το EPA είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου και στη διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας και των γνωστικών λειτουργιών. Χάρη σε αυτά τα Ωμέγα-3, ο νευρικός ιστός προστατεύεται καλύτερα και οι υποδοχείς και οι συνάψεις αντιδρούν καλύτερα και περισσότερο. Χωρίς αυτά, οι νευρώνες λειτουργούν λιγότερο καλά και μπορεί ακόμη και να πεθάνουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η υψηλή συγκέντρωση Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο σώμα συσχετίζεται με την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και βοηθά στην πρόληψη της γνωστικής έκπτωσης, της έλλειψης συγκέντρωσης και της απώλειας μνήμης.

Το έλαιο Κριλ μπορεί επίσης να δράσει σε άλλα σημεία του σώματος: βοηθά στη διατήρηση των φυσιολογικών εγκεφαλικών λειτουργιών και την καλή όραση. Αυτό το έλαιο, πλούσιο σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, είναι μπορεί να επιδράσει στους πόνους των αρθρώσεων, ιδιαίτερα σε εκείνους των γονάτων. Το έλαιο Κριλ μπορεί να επηρεάσει την καλή μας καρδιαγγειακή υγεία δρώντας στα λιπίδια του αίματος και να βοηθήσει τις γυναίκες που υποφέρουν από προεμμηνορροϊκά σύνδρομα να μειώσουν τον πόνο. Αυτό το ευεργετικό έλαιο θα μπορούσε να αποδειχθεί αποτελεσματικό στη μείωση των ψυχικών διαταραχών.

Συμπλήρωμα διατροφής με βάση το έλαιο Κριλ, ποια είναι τα οφέλη για την ομορφιά του δέρματος;

Τα Ωμέγα-3 είναι απαραίτητα για εμφανώς όμορφο και υγιές δέρμα. Πράγματι, ως υγιή λιπαρά, τα Ωμέγα-3 είναι μαλακτικά, φυσικά ενυδατικά που δρουν εσωτερικά. Βοηθούν στην ενίσχυση της λειτουργίας φραγμού του δέρματος για καλύτερη ενυδάτωση, ευκαμψία και ελαστικότητα του δέρματος. Τα Ωμέγα-3 έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν την υγεία του δέρματος, το οποίο τείνει να καταρρέει φυσικά με την πάροδο του χρόνου. Η έκθεση στον ήλιο και η ηλικία επιδρούν στα κύτταρα του δέρματός μας τα οποία αλλοιώνονται. Η αποστολή των Ωμέγα-3 είναι να θρέφει το δέρμα και να το διατηρεί υγιές. Χάρη στην παρουσία αυτού του λιπαρού οξέος, το δέρμα είναι πιο απαλό, πιο ελαστικό και πιο ικανό να προστατεύεται από τα ηλιακά εγκαύματα. Το EPA που περιέχεται στα Ωμέγα-3 έχει την ικανότητα να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Αυτό το μικρό πλεονέκτημα ομορφιάς βοηθά στο να γίνει το δέρμα λείο και ελαστικό. Τα Ωμέγα-3 καταφέρνουν να ενσωματωθούν στις κυτταρικές μεμβράνες για να λεπτύνουν τους ιστούς και να μαλακώσουν την επιδερμίδα. Λειτουργούν ως φυσικό αντιγηραντικό και αναζωογονούν το δέρμα, παρέχοντας αντιφλεγμονώδη δράση.

Τα Ωμέγα-3 είναι θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα μας, καθώς προστατεύουν την επιδερμίδα από ορισμένες δερματικές παθήσεις. Η ακμή, η ψωρίαση, οι αλλεργίες, θα μπορούσαν να ανακουφιστούν με την αύξηση της πρόσληψης Ωμέγα-3.

Αν δεν καταναλώνετε πολλά ψάρια και άλλες τροφές πλούσιες σε Ωμέγα-3, είναι δύσκολο να τροφοδοτήσετε τον οργανισμό με επαρκείς ποσότητες Ωμέγα-3. Η λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής πλούσιου σε DHA και EPA μπορεί να σας παρέχει όλα τα οφέλη τους.

Το έλαιο Κριλ περιέχει ασταξανθίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να έχει προστατευτική δράση στο δέρμα μας έναντι στις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UV και παίζει ρόλο στην αντιφλεγμονώδη διαδικασία. Η ασταξανθίνη είναι μια χρωστική ουσία, συμπυκνωμένη στο κέλυφος του Κριλ, που εξασφαλίζει τον σωστό μεταβολισμό των λιπαρών οξέων από τον οργανισμό. Το έλαιο Κριλ μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό.