Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Συμπλήρωμα διατροφής Ωμέγα-6 με βάση το έλαιο σπόρων Μποράντζας (Borage)

Ενώ τα λίπη μπορεί να είναι επιβλαβή, δεν παρεμβαίνουν όλα τα έλαια στην καλή λειτουργία του σώματός μας. Τα λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την καλή υγεία του οργανισμού μας. Το γ-λινολενικό οξύ είναι ένα από τα απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Το γ-λινολενικό οξύ (GLA) είναι ένα ακόρεστο Ωμέγα-6 λιπαρό οξύ. Αυτό το απαραίτητο λιπαρό οξύ είναι απαραίτητο για τον οργανισμό. Πράγματι, ο οργανισμός μας το χρειάζεται αλλά δεν μπορεί να το συνθέσει, πρέπει να λαμβάνεται μέσω της τροφής. Το σώμα μπορεί να συνθέσει GLA από ένα άλλο Ωμέγα-6: το λινολενικό οξύ.

GliSODin Anti-aging, ένα συμπλήρωμα διατροφής με βάση το έλαιο από σπόρους Borage

Το GliSODin Anti-aging περιλαμβάνει στα πλεονεκτήματα του το έλαιο από σπόρους Borage, το οποίο διευκολύνει την κυτταρική ανανέωση και περιορίζει την εμφάνιση των ρυτίδων. Το ώριμο, ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να επωφεληθεί από τη φόρμουλα αυτού του συμπληρώματος διατροφής για να αποκτήσει ελαστικότητα, να ανακτήσει την ενυδάτωσή του και να αποφύγει την εμφάνιση λεπτών γραμμών.

GLISODIN ANTI-AGING

Our Advices

Τι είναι τα Ωμέγα-6;

Ο μεταβολισμός των απαραίτητων λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 και 6 ακολουθεί δύο παράλληλες οδούς που χρησιμοποιούν κοινά ένζυμα. Υπάρχει λοιπόν ανταγωνισμός μεταξύ Ωμέγα-3 και 6 σε ενζυματικό επίπεδο κατά τη μετατροπή τους σε λιπαρά οξέα μακράς αλύσου (EPA, εικοσαπεντανοϊκό οξύ, DHA, εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ). Επομένως, η υπερβολική πρόσληψη Ωμέγα-6 επιβραδύνει την παραγωγή EPA και DHA από τον πρόδρομό τους, το άλφα-λινολενικό οξύ.

Με άλλα λόγια, σε περίπτωση διατροφής πολύ πλούσιας σε Ωμέγα-6, ο οργανισμός χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους Ωμέγα-3, γεγονός που έχει ως συνέπεια να προκαλεί επιπλοκές στην υγεία, ιδιαίτερα καρδιαγγειακές παθήσεις, αλλεργικές αντιδράσεις. ή φλεγμονές. Είναι σημαντικό να παρέχουμε στον οργανισμό τη σωστή δόση Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6!

Ανάμεσα στα Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που παράγει το σώμα από το λινολενικό οξύ, υπάρχει ένα ιδιαίτερα σημαντικό: το GLA (γ-λινολενικό λιπαρό οξύ), που παρουσιάζεται ως το «καλό Ωμέγα-6». Μελέτες έχουν δείξει το ρόλο του GLA στην υγεία του δέρματος, αλλά και στη φλεγμονώδη κατάσταση γενικότερα, δείχνοντας το όφελος από τη συμπλήρωση με GLA. Οι κύριες πηγές GLA είναι τα σπορέλαια, δηλαδή το έλαιο Borage, το έλαιο Νυχτολούλουδου και το έλαιο Φραγκοστάφυλου.

Το Borage, ένα άγριο φυτό της οικογένειας Boraginaceae, διακρίνεται για τα μπλε άνθη του σε σχήμα αστεριού και τα φύλλα του καλυμμένα με λευκές τρίχες. Καλλιεργείται για το πολύτιμο λάδι που εξάγεται από τους σπόρους του. Το έλαιο σπόρων Borage είναι η πλουσιότερη πηγή στον φυτικό κόσμο του γ-λινολενικού οξέως, ενός λιπαρού οξέος από την οικογένεια Ωμέγα-6.

Ποιος είναι ο ρόλος του GLA;

Εκτός από το GLA, όλα τα άλλα Ωμέγα-6 θεωρούνται ότι πλεονάζουν στην πρόσληψη τροφής μας και μπορούν να αποτελέσουν πηγή διαταραχών και πολλών εκτεταμένων χρόνιων παθολογιών.

Αυτό το ενεργό συστατικό χρησιμοποιείται τακτικά στον χώρο της κοσμετολογίας. Βρίσκεται στην κατασκευή προϊόντων που στοχεύουν στην αναγέννηση της ευκαμψίας και της ελαστικότητας του δέρματος. Το γ-λινολενικό οξύ ενδείκνυται αρκετά σε περιπτώσεις ξηρότητας δέρματος ή σμηγματόρροιας. Το GLA είναι βασικός καθοριστικός παράγοντας για την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος. Όπως όλα τα λιπαρά οξέα, το GLA χρησιμεύει ως συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, είναι ο πρόδρομος των λιπαρών οξέων της μεμβράνης. Προσφέρει μια ορισμένη ευελιξία στην κυτταρική μεμβράνη και στον ιστό που αποτελείται από κύτταρα. Αυτά τα λιπαρά οξέα GLA είναι απαραίτητα για το σχηματισμό κυτταρικών περιβλημάτων, πρόδρομων ουσιών των προσταγλανδινών (PG).

Το γ-λινολενικό οξύ διευκολύνει την παραγωγή μιας προσταγλανδίνης, που ονομάζεται προσταγλανδίνη E1 (PGE1), ουσία πολύ σημαντική που συμμετέχει ιδιαίτερα στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών. Το PGE1 βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος, τη λειτουργία των νεύρων, ρυθμίζει τη διαίρεση των κυττάρων και επιβραδύνει την παραγωγή χοληστερόλης και είναι ένα αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες. Το GLA μετατρέπεται στο σώμα σε προσταγλανδίνη μέσω του δίχομο-γ-λινολενικού οξέος (DGLA).

Μια δίαιτα εμπλουτισμένη σε GLA επιτρέπει την καλύτερη ενσωμάτωση της τροφής σε ιστούς όπως το συκώτι, τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, τα ερυθρά αιμοσφαίρια κ.λπ. Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως το GLA, επιτρέπουν στις κυτταρικές μεμβράνες να διατηρήσουν τη ρευστότητά τους, ποιότητα η οποία είναι απαραίτητη για να πραγματοποιηθούν ζωτικές ανταλλαγές μεταξύ των κυττάρων.

Ποιες είναι οι πηγές του GLA;

Το γάμμα-λινολενικό οξύ βρίσκεται σε ορισμένα φυτικά έλαια, όπως το έλαιο νυχτολούλουδου, το έλαιο μποράγου ή το έλαιο σπόρων μαύρης σταφίδας. Η περιεκτικότητα σε GLA είναι, γενικά, πολύ χαμηλή σε φυτικά έλαια, ωστόσο σημαντική περιεκτικότητα βρίσκεται στα έλαια που αναφέρονται παραπάνω. Λόγω του στρες, της γήρανσης, ενός ανεπαρκούς τρόπου ζωής ή μιας κακής διατροφής, το σώμα μας παλεύει να μετατρέψει το λινολενικό οξύ σε GLA.

Έλαιο Borage

Το λάδι Borage περιέχει τα καλύτερα επίπεδα GLA. Χάρη στα απαραίτητα λιπαρά οξέα και τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες του, είναι ο σύμμαχος του ξηρού δέρματος. Αυτό το έλαιο είναι αναπλαστικό και επανορθωτικό, βοηθά στη διατήρηση του υδρολιπιδικού φιλμ, του προστατευτικού φιλμ του δέρματος. Βελτιώνει την ευκαμψία και την ελαστικότητα του δέρματος. Το λάδι Borage έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, μπορεί επομένως να βοηθήσει στον περιορισμό της γήρανσης του δέρματος και στην πρόληψη της εμφάνισης ρυτίδων. Το έλαιο Borage έχει και άλλες ιδιότητες: δυναμώνει τα νύχια, επαναφέρει τη λάμψη στα μαλλιά, αποτρέπει την εμφάνιση ραγάδων και μειώνει τον πόνο που σχετίζεται με τους ρευματισμούς.

Έλαιο Evening Primrose

Αυτό το φυτικό έλαιο παρέχει Ωμέγα-6 και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον λόγω της περιεκτικότητάς του σε GLA. Προσφέρει ενδιαφέρουσες ιδιότητες σε δερματικό επίπεδο, ιδιαίτερα στο επίπεδο των κυτταρικών μεμβρανών. Το κουρασμένο, ξηρό ή ταλαιπωρημένο δέρμα μπορεί να αξιοποιήσει αυτό το έλαιο με τοπική ή από του στόματος χρήση. Τα οφέλη αυτού του ελαίου αξιοποιούνται στη δερματολογία, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταπραΰνει προβλήματα ξηρού δέρματος. Σε καλλυντικό επίπεδο, το έλαιο Evening Primrose είναι αντιοξειδωτικό, θρεπτικό, προστατευτικό, αναζωογονητικό και καταπραϋντικό. Χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση της ακμής, της κυτταρίτιδας και της ροδόχρου ακμής.

Έλαιο από σπόρους Blackcurrant

Χάρη στη σύνθεσή του με υψηλή περιεκτικότητα σε λινολενικό οξύ, το έλαιο Blackcurrant μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του ευαίσθητου δέρματος και συνιστάται ως θεραπεία κατά των ρυτίδων. Οι θεραπευτικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες μπορούν να καταπραΰνουν το ευαίσθητο, κατεστραμμένο ή ξηρό δέρμα. Το λεπτό και ώριμο δέρμα μπορεί να επωφεληθεί από τα φυτικά ενεργά συστατικά που περιέχονται στο έλαιο Blackcurrant για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης και της εμφάνισης πρώιμων ρυτίδων. Αυτό το έλαιο είναι επίσης ευεργετικό για το λιπαρό δέρμα, καθώς η ισχυρή παρουσία του λινολενικού οξέος βοηθά στη μείωση της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος, στη μείωση της ακμής και στην πρόληψη των μαύρων στιγμάτων.
EL