Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

Συμπλήρωμα διατροφής ενεργό σε βιταμίνη Β12

Η βιταμίνη Β12 είναι μία από τις οκτώ βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, συμμετέχει ιδιαίτερα στη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Αυτό το στοιχείο παρέχεται από τη διατροφή, ωστόσο είναι πιθανές ελλείψεις. Το GliSODin προσφέρει συμπληρώματα διατροφής εμπλουτισμένα με βιταμίνες Β12 που βοηθούν στην κάλυψη όλων των αναγκών μας.

GLISODIN BODY STRENGTHEN

Ο ρόλος της βιταμίνης Β12

Οι βιταμίνες είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία όλων των κυττάρων του σώματός μας. Εκτός από τη βιταμίνη D, το ανθρώπινο σώμα δεν είναι σε θέση να συνθέσει βιταμίνες, οι οποίες δρουν ως συμπαράγοντες ορισμένων ενζύμων που εμπλέκονται στις διαδικασίες σύνθεσης και αποδόμησης.

Η βιταμίνη Β12, η οποία ονομάζεται και κοβαλαμίνη λόγω της περιεκτικότητάς της σε Κοβάλτιο, είναι υδατοδιαλυτή και έχει πολλές ιδιότητες. Η κόκκινη κρυσταλλική εμφάνισή του είναι υπεύθυνη για ένα άλλο όνομα της βιταμίνης Β12: κόκκινη βιταμίνη. Το Κοβάλτιο συμμετέχει στη σύνθεση νευροδιαβιβαστών και δρα στον εγκέφαλο, είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και συμμετέχει στη σύνθεση του DNA, σε αυτή των λιπαρών οξέων καθώς και στην παραγωγή ενέργειας. Βοηθά επίσης στον σχηματισμό αίματος.

Η κόκκινη βιταμίνη παίζει ρόλο στην ποιότητα και την καλή υγεία του δέρματος. Επιτρέπει τη σωστή ρύθμιση της παραγωγής χρωστικών στο δέρμα, βοηθά στην πρόληψη της μελάγχρωσης και των σκούρων κηλίδων. Αποτοξινώνει το δέρμα, το συσφίγγει και τονώνει το μεταβολισμό του.

Πηγές βιταμίνης Β12

Η βιταμίνη Β12 βρίσκεται σε ζωικά προϊόντα και απουσιάζει από το φυτικό βασίλειο. Είναι η βιταμίνη με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε τρόφιμα. Η κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής ή αμπούλες που περιέχουν βιταμίνη Β12 μπορεί να καλύψει ορισμένες ανάγκες. Για τη μέτρηση των επιπέδων των περισσότερων βιταμινών χρησιμοποιούμε τα χιλιοστόγραμμα, οι ποσότητες της βιταμίνης Β12 υπολογίζονται σε μικρογραμμάρια. Η βιταμίνη Β12 παρέχει ουσιαστικά αποτελέσματα για καλή κυτταρική ανανέωση.

Τα εντόσθια είναι οι καλύτερες πηγές βιταμίνης Β12 για τον οργανισμό: το βοδινό, το αρνίσιο και το μοσχαρίσιο συκώτι, τα νεφρά ή το πατέ συκωτιού έχουν πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12. Ορισμένα θαλασσινά, όπως τα θαλάσσια σαλιγκάρια, τα στρείδια ή τα λιπαρά ψάρια, όπως η ρέγγα, το σκουμπρί, ο τόνος ή οι σαρδέλες, προσφέρουν καλές πηγές βιταμίνης Β12. Τα κρέατα μπορούν να συμβάλουν στην κάλυψη των αναγκών μας σε κοβαλαμίνη. Μεταξύ αυτών, το κουνέλι, το βόειο κρέας, ο αγριόχοιρος, η χήνα, το αρνί και η πάπια περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β12.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν στερούνται την κόκκινη βιταμίνη, βρίσκεται σε τυριά όπως η μοτσαρέλα, το καμέμπερ, το γκούντα ή το έμενταλ. Φαίνεται ότι ορισμένα φύκια όπως η σπιρουλίνα ή το nori περιέχουν βιταμίνη Β12, ωστόσο η αφομοίωση της από τον οργανισμό μας και οι επιπτώσεις της δεν είναι βέβαιες. Για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού μας σε κοβαλαμίνη, τα συμπληρώματα διατροφής, σε μορφή κάψουλων, σκόνης ή δισκίων ή ακόμα και αμπούλες βιταμίνης Β12 είναι μια κατάλληλη λύση. Δεν είναι φάρμακο αλλά συμπλήρωμα βιταμίνης Β12 και έχει σχεδιαστεί ώστε η απορρόφηση από το σώμα να είναι η βέλτιστη.

Αποφύγετε τις ελλείψεις με συμπληρώματα διατροφής εμπλουτισμένα σε βιταμίνη Β12

Ακόμα κι αν οι ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη Β12 είναι ελάχιστες, δεν παύει να είναι απαραίτητη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ελλείψεις στην κόκκινη βιταμίνη έχουν σοβαρές συνέπειες για την υγεία. Δεδομένου ότι η κύρια πηγή κοβαλαμίνης προέρχεται από ζωικές πηγές, οι χορτοφάγοι είναι πιο επιρρεπείς σε ανεπάρκειες και μπορεί να στραφούν σε συμπληρώματα διατροφής για να συμπληρώσουν την πρόσληψη βιταμίνης Β12. Οι ηλικιωμένοι μπορεί επίσης να χρειαστεί να καταναλώνουν συμπληρώματα διατροφής ή αμπούλες βιταμίνης Β12.

Οι ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη Β12 υπολογίζονται σε 2,4 μg την ημέρα για έναν ενήλικα, ενώ οι έγκυες γυναίκες χρειάζονται ελαφρώς υψηλότερες προσλήψεις. Η αμπούλα βιταμίνης Β12, ένα συμπλήρωμα διατροφής, χορηγείται ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού. Η κοβαλαμίνη αποθηκεύεται στο ήπαρ. Μια ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 έχει ως αποτέλεσμα αναιμία, νευρικά προβλήματα, προβλήματα μνήμης, ψυχικές διαταραχές και άλλες επιπτώσεις όπως κατάθλιψη ή ευερεθιστότητα. Συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό που χορηγεί την κατάλληλη θεραπεία και μπορεί να χορηγήσει φάρμακα. Για να αποφύγετε ελλείψεις, συνιστάται να λαμβάνετε τακτικά συμπληρώματα βιταμίνης Β12 και καλό είναι να τηρείτε πάντα τη δοσολογία της φόρμουλας.

Οι αμπούλες βιταμίνης Β12 είναι μια λύση για να καλύψετε την πρόσληψη κόκκινης βιταμίνης και να συμβάλετε στην καλή υγεία του οργανισμού σας. Η φόρμουλα συχνά προσφέρεται ως πόσιμο ή ενέσιμο διάλυμα. Η δραστική ουσία που βρίσκεται συχνά στις φύσιγγες της βιταμίνης Β12 είναι η κυανοκοβαλαμίνη. Μπορούμε επίσης να βρούμε την παρουσία συμπυκνωμένου υδροχλωρικού οξέος, χλωριούχου νατρίου και νερού. Πρέπει πάντα να λαμβάνονται προφυλάξεις σχετικά με τη χορήγηση της θεραπείας. Τα φυλλάδια δείχνουν ότι η αμπούλα βιταμίνης Β12 δεν είναι κατάλληλη για έγκυες γυναίκες ή παιδιά.

Τα συμπληρώματα διατροφής, οι αμπούλες βιταμίνης Β12 ή οι κάψουλες που προσφέρει το GliSODin συμβάλλουν στην κάλυψη ορισμένων κενών. Το GliSODin To Strengthen the Body είναι μια αντιοξειδωτική φόρμουλα που βοηθά τον οργανισμό να προστατευτεί από τις βλαβερές συνέπειες του οξειδωτικού στρες, συμμετέχει στην καλή υγεία του δέρματος και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Μια δόση αυτού του συμπληρώματος διατροφής περιέχει περιεκτικότητα 2,5 μg βιταμίνης Β12, η οποία καλύπτει τις ανάγκες ενός ενήλικα.