Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

Συμπλήρωμα διατροφής πλούσιο σε βιταμίνη D

Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για την υγεία μας. Συμβάλλουν επίσης στην ομορφιά του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών μας. Η βιταμίνη D παράγεται από το σώμα μας όταν εκτιθέμεθα στον ήλιο, γι’ αυτό και μερικές φορές αναφέρεται ως «βιταμίνη του ήλιου». Για να αντισταθμίσετε την έλλειψη ηλιακού φωτός, μπορείτε να στραφείτε σε τροφές που είναι πηγές βιταμίνης D ή να πάρετε μια σειρά συμπληρωμάτων πλούσια σε βιταμίνη D, όπως οι φόρμουλες που προσφέρει το GliSODin.

GLISODIN ANTI-AGING

Γιατί να παίρνετε συμπληρώματα βιταμίνης D;

Υπολογίζεται ότι ένα μεγάλο μέρος του γαλλικού πληθυσμού έχει έλλειψη βιταμίνης D, λόγω της μη ισορροπημένης διατροφής και της έλλειψης έκθεσης στον ήλιο που συνδέεται με το κλίμα μας. Είναι πιο πιθανό να έχουμε έλλειψη βιταμινών το χειμώνα, καθώς ο ήλιος απουσιάζει, ωστόσο είναι τότε είναι που το σώμα μας χρειάζεται αυτό το μόριο για να καταπολεμήσει καλά τις ιογενείς λοιμώξεις.

Πώς αναγνωρίζουμε την έλλειψη βιταμίνης D;

Είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε μια ανεπάρκεια βιταμίνης D. Άνθρωποι όπως οι ηλικιωμένοι, τα υπέρβαρα ή ακόμα και τα άτομα με μελάγχρωση του δέρματος, εμφανίζουν εύκολα έλλειψη βιταμίνης D. Το σκούρο δέρμα είναι πιο ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία από το ανοιχτό δέρμα, ωστόσο, αυτή η φυσική αντηλιακή προστασία εμποδίζει τη σωστή απορρόφηση της βιταμίνης D. Πολύ χαμηλό επίπεδο βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, προβλήματα υπέρτασης, μυϊκή αδυναμία κ.α. Μερικά συμπτώματα έλλειψης βιταμίνης είναι εύκολο να εντοπιστούν: αίσθημα έντονης κόπωσης, κράμπες, ξηροδερμία, πόνος στα πόδια, κατάθλιψη. Για να αποφύγετε την ανεπάρκεια ή την έλλειψη βιταμίνης D, μπορείτε να εκτίθεστε τακτικά στον ήλιο, αποφεύγοντας τις ζεστές ώρες και με καλή αντηλιακή προστασία, μπορείτε επίσης να στραφείτε σε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D ή ακολουθήστε μια σειρά συμπληρωμάτων διατροφής εμπλουτισμένα με βιταμίνη D.

Ποιες είναι οι πηγές βιταμίνης D;

Από το χημικό της όνομα καλσιφερόλη, συνάγουμε ότι η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την καλή υγεία των οστών μας. Μερικές φορές αναφερόμαστε σε αυτή με το όνομα «βιταμίνη του ήλιου». Είναι ζωτικής σημασίας για το ασβέστιο να μπορεί να δεσμεύεται σωστά από τα οστά. Καθώς η βιταμίνη D διευκολύνει την εντερική απορρόφηση ασβεστίου και φωσφόρου, κατανοούμε και τη σημαντικότητά της για τον οργανισμό. Αυτή η βιταμίνη είναι λιποδιαλυτή, δηλαδή είναι διαλυτή στο λίπος. Ανακαλύψτε όλα τα οφέλη της.

Η βιταμίνη D έχει δύο πηγές: την τροφή και τις ακτίνες του ήλιου, όταν αυτές διεισδύουν στο δέρμα. Το φως του ήλιου είναι πράγματι απαραίτητο για το σώμα μας, γιατί οι υπεριώδεις ακτίνες αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή βιταμίνης D. Στο δέρμα μας υπάρχει μια προ-βιταμίνη, η οποία μετατρέπεται σε δραστική ουσία μετά την έκθεση στον ήλιο. Η βιταμίνη D αποθηκεύεται στους μυς και στον λιπώδη ιστό.

Η βιταμίνη D που προέρχεται από τα τρόφιμα μπορεί να βρεθεί σε πολλές πηγές. Ψάρια όπως ο σολομός, η ρέγγα, η ιππόγλωσσα, η πέστροφα ή ο μπακαλιάρος χρησιμοποιούνται συχνά για την ανάπτυξη συμπληρωμάτων διατροφής εμπλουτισμένα με βιταμίνη D. Αυτό το μόριο υπάρχει επίσης στο συκώτι, για παράδειγμα το συκώτι του βοείου κρέατος. Ο λειχήνας, ένα υβριδικό φυτό, παράγει επίσης βιταμίνες. Η λανολίνη, το λίπος από μαλλί προβάτου, είναι ένα μόριο αρκετά παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα. Για καλύτερη απορρόφηση, η βιταμίνη D από λειχήνες ή λανολίνη συνδυάζεται συχνά με φυτικό έλαιο όπως η καρύδα ή το καρύδι. Η διατροφή μας σήμερα είναι πολύ χαμηλή σε βιταμίνη D, η οποία οδηγεί σε ελλείψεις.

Ποια είναι τα οφέλη της βιταμίνης D για τον οργανισμό;

Αυτή η απαραίτητη βιταμίνη δρα σε πολλά σημεία του οργανισμού μας. Δρα στο ανοσοποιητικό σύστημα και το ενισχύει, αυξάνοντας την αντίσταση του οργανισμού στους εξωτερικούς επιβαρυντικούς παράγοντες. Ενισχύει την αντοχή των οστών βοηθώντας το ασβέστιο να προσκολλάται καλά στα οστά. Ο ρόλος της είναι ουσιαστικός στα μικρά παιδιά,καθώς επιτρέπει την καλή συνολική ανάπτυξη και ανάπτυξη των οστών. Η βιταμίνη D αλληλεπιδρά με το ασβέστιο και τον φώσφορο. Τα οστά χρειάζονται και τα δύο για να είναι υγιή. Με την αύξηση της εντερικής απορρόφησης και τη μείωση της αποβολής μέσω των νεφρών, η βιταμίνη D ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου στο σώμα. Χάρη σε αυτό, η ανοργανοποίηση των οστών είναι βέλτιστη καθώς και αυτή των χόνδρων και των δοντιών μας. Η βιταμίνη D παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των μυών, διατηρώντας τους σε καλή κατάσταση, ενώ μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο πτώσεων. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τις ελλείψεις και να περιορίσετε τους κινδύνους! Προλαμβάνει τη ραχίτιδα στα παιδιά. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να έχει επιβλαβή επίδραση στον οργανισμό.

Ποιος μπορεί να λάβει συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιταμίνη D;

Η κατανάλωση συμπληρωμάτων για να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμίνης D είναι χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις. Είναι ένας τρόπος να αποφύγετε τις ανεπάρκειες βιταμινών! Τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και οι ηλικιωμένοι μπορούν να τα καταναλώνουν τακτικά για να εξασφαλίσουν την καλή μεταλλοποίηση των οστών τους και να αποφύγουν τον κίνδυνο ανεπάρκειας. Μετά την ηλικία των 60 ετών, η φυσική ικανότητα σύνθεσης βιταμίνης D μειώνεται, επομένως τα συμπληρώματα διατροφής παίζουν πραγματικό ρόλο στην ανάληψη! Η βιταμίνη D, με τη μορφή συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα για την αποφυγή επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων του αναπνευστικού. Τα άτομα που πάσχουν από οστεοπόρωση μπορούν να καταναλώνουν περισσότερη βιταμίνη D και ασβέστιο για να αποφύγουν τον κίνδυνο καταγμάτων.

Πότε είναι απαραίτητη μια θεραπεία με βιταμίνη D;

Η περίοδος από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο είναι ιδανική για τη λήψη μιας θεραπείας με βιταμίνη D. Αυτό γιατί το χειμώνα μας λείπει περισσότερη βιταμίνη D, καθώς είναι η εποχή του χρόνου που ο ήλιος είναι πιο αδύναμος και οι ιογενείς λοιμώξεις σε έξαρση. Η βιταμίνη D μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για την αποφυγή ιογενών λοιμώξεων.

Ποια συμπληρώματα διατροφής είναι πλούσια σε βιταμίνη D;

Η βιταμίνη D υπάρχει σε διάφορες μορφές. Οι σταγόνες σας επιτρέπουν να καταναλώνετε βιταμίνες σε μικρές δόσεις κάθε μέρα, ενώ οι αμπούλες προσφέρουν υψηλότερη δόση. Συνιστάται να αφήνετε σε απόσταση ανάμεσα στις δόσεις, για να αποφύγετε τυχόν κίνδυνο υπερδοσολογίας. Τα συμπληρώματα διατροφήςε μπλουτισμένα με βιταμίνη D, αποτελούν καλή επιλογή, περιέχουν φυσικά ενεργά συστατικά και δρουν απαλά στον οργανισμό, ενώ καλύπτουν τυχόν ελλείψεις. Τα συμπληρώματα διατροφής πρέπει φυσικά να συνδυάζονται με υγιεινό τρόπο ζωής και ισορροπημένη διατροφή. Το GliSODin περιλαμβάνει βιταμίνη D στη φόρμουλα GliSODin Skin Brightening καθώς και στο GliSODin Anti-Aging.