Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής για το δέρμα;

Ένα συμπλήρωμα διατροφής για την ομορφιά του δέρματός σας ή ένα διατροφικό καλλυντικό είναι ένα προϊόν από το στόμα που έχει ορατά οφέλη για το δέρμα. Αυτά τα οφέλη είναι τα ίδια με εκείνα που αναμένονται από τα λεγόμενα «τοπικά» καλλυντικά:

• Ενυδάτωση

• Φωτοπροστασία

• Επίδραση στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές

Η ανανέωση του δέρματος γίνεται στο επίπεδο του υποδόριου και του χόριου, πράγμα που σημαίνει ότι η τοπική οδός (κρέμες, οροί, λοσιόν κ.λπ.) έχει περιορισμένο αντίκτυπο. Δρα μόνο στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας, ενώ τα θρεπτικά συστατικά που παρέχονται από το στόμα, και επομένως μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, θα μπορούν να δρουν από το εσωτερικό στο επίπεδο των βαθύτερων στρωμάτων του δέρματος. Επιπλέον, η διέλευση του επιδερμικού φραγμού είναι ένα λεπτό σημείο που δεν καθιστά δυνατό τον έλεγχο της χορηγούμενης δόσης. Η από του στόματος χορήγηση του συμπληρώματος διατροφής έχει το πλεονέκτημα της παροχής της βέλτιστης απαιτούμενης δόσης.

Ωστόσο, τα διατροφικά καλλυντικά και τα τοπικά δεν αλληλοαποκλείονται! Αντίθετα, υπάρχει πραγματικό όφελος από τη χρήση διατροφικών καλλυντικών για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των τοπικών καλλυντικών.

Συμβουλή αρ. 1: Ένα συμπλήρωμα διατροφής για το δέρμα βοηθά στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος

Η ανησυχία κατά της γήρανσης βρίσκει την πηγή της σε μια αναζήτηση που πάντα υπήρχε: την αναζήτηση της πηγής της νεότητας. Τώρα προσπαθούμε να αποτρέψουμε τις ανισορροπίες που προκαλούνται από το υπερβολικό οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες σε μια διαδικασία προστασίας των κυττάρων και μείωσης του φαινομένου της φλεγμονής. Δηλαδή, η κατάσταση της χρόνιας φλεγμονής των κυττάρων που προκαλούν γήρανση συνδέεται με τον τρόπο ζωής μας, το άγχος, το φαγητό και τις εξωτερικές επιθέσεις: ρύπανση, ήλιος, καπνός.

Συμβουλή αριθ. 2: Ορισμένα θρεπτικά ενεργά συστατικά δεν παρέχονται σε επαρκή ποσότητα στη διατροφή μας και έχουν ευεργετικά αποτελέσματα

Μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή είναι απαραίτητη για όμορφο δέρμα. Τα φρούτα, τα φυτά και τα φυτικά έλαια παρέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, απαραίτητη για την τόνωση της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Ωστόσο, ορισμένα θρεπτικά συστατικά δεν υπάρχουν σε επαρκείς ποσότητες στη διατροφή μας. Ωστόσο, τα οφέλη αυτών των ενεργών συστατικών έχουν αποδειχθεί κλινικά ότι διατηρούν την υγεία του δέρματος.

Συμβουλή αριθ. 3: Τα συμπληρώματα διατροφής για το δέρμα ενισχύουν τη φροντίδα του δέρματος

Η χρήση ορών, κρεμών, αντηλιακών φίλτρων καθιστούν δυνατή τη θεραπεία της επιδερμίδας, δηλαδή των εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος. Τα θρεπτικά συστατικά που παρέχονται από το στόμα, και επομένως μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, θα μπορούν να δρουν από μέσα στο χόριο για να δρουν σε συνέργεια με τις τοπικές θεραπείες. Τα αποτελεσματικά συμπληρώματα διατροφής για το δέρμα μπορούν να συμπληρώσουν αντιγηραντικές κρέμες, ενυδατικές κρέμες και κρέμες λεύκανσης για όλους τους τύπους δέρματος.

Συμβουλή αριθ. 4: Χρειάζεται χρόνος για να δείτε αποτελέσματα

Το δέρμα είναι ένα όργανο που ανανεώνεται σε όλη τη ζωή. Τα κύτταρα που το αποτελούν αναγεννώνται φυσικά σε έναν κύκλο 21 ημερών. Όταν ξεκινάτε μια θεραπεία με συμπλήρωμα διατροφής, είναι σημαντικό να είστε σύμφωνοι με αυτό το χρονικό διάστημα και να μην διστάσετε να ανανεώσετε έως και 3 μήνες. Εάν θέλετε να σας συμβουλεύσουν για τις φόρμουλες που σας ταιριάζουν, μιλήστε με το γιατρό σας.

Συμβουλή αρ. 5: Πρέπει να επιλέξετε τη φόρμουλα προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας

Πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε τι θέλετε να στοχεύσετε για το δέρμα σας και ποια είναι τα δερματικά σας προβλήματα: ξηρό δέρμα, ευαίσθητο δέρμα, ερεθισμένο δέρμα, σακούλες κάτω από τα μάτια, σκούρες κηλίδες, μελάγχρωση. Για να βελτιώσετε την ποιότητα του δέρματός σας, τα αντιοξειδωτικά και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα αποτελούν σημαντική βάση.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης