Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

ΜΠΛΕ ΦΩΣ: ΤΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ;

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ποια είναι η προέλευση του μπλε φωτός;

Οι αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου στη γήρανση του δέρματος είναι γνωστές. Η βλάβη που προκαλείται από το μπλε φως στα κύτταρα του δέρματος αγνοείται από την πλειοψηφία των ανθρώπων. Με την έκρηξη των smartphone, tablet, οθονών…, είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτά για ένα μεγάλο μέρος της ημέρας. Μια πρόσφατη μελέτη εκτιμά ότι ένας ενήλικας περνά κατά μέσο όρο 5 ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη.

Ποιες είναι οι συνέπειες του μπλε φωτός;

Το μπλε φως έχει μικρό μήκος κύματος που είναι πολύ συγκεντρωμένο και παράγει πολλή ενέργεια. Τα μήκη κύματος που εκπέμπονται από το μπλε φως μπορούν να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος ακόμη περισσότερο από τις ακτίνες UV. Ως αποτέλεσμα, προκαλούν οξειδωτικό στρες στα κύτταρα του δέρματος.

Εάν τα αποτελέσματα δεν είναι ορατά αμέσως, εμφανίζονται σταδιακά καθώς προχωρούν οι εκθέσεις. Με την πάροδο του χρόνου, η έκθεση σε αυτό το μπλε φως προάγει δερματικά προβλήματα. Αποτέλεσμα: η επιδερμίδα γίνεται πιο θαμπή και λιγότερο ομοιόμορφη.

Μπορεί το μπλε φως να παίξει ρόλο στην εμφάνιση σκούρων κηλίδων;

Θα μπορούσε επίσης να είναι ότι αυτό το φως εμπλέκεται σε άλλες διαταραχές μελάγχρωσης.

Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι το μπλε φως καθιστά δυνατή τη χρωματισμό του δέρματος των ασθενών μετά από μία ώρα έκθεσης και με τρόπο δοσοεξαρτώμενο, αλλά με λιγότερη βλάβη στο δέρμα. Σε μικρές δόσεις, θα πρόσφερε προοπτικές για δερματολογική θεραπεία σε παθολογίες υπομελάγχρωσης όπως η λεύκη.
<br><br>
Ωστόσο, σε υψηλές δόσεις, οι βλαβερές συνέπειες του μπλε φωτός θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόωρη φωτογήρανση. Η ειδική ανάπτυξη προστασίας στο στενότερο τμήμα των βραχέων μηκών κύματος θα μπορούσε να βελτιώσει τη διαχείριση δερματικών διαταραχών (υπερμελάγχρωση, μέλασμα).

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας ενάντια στο μπλε φως;

Προς το παρόν, το πρώτο αντανακλαστικό για τη μερική προστασία του μπλε φωτός είναι η υιοθέτηση κατάλληλων καλλυντικών με αντηλιακό (το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με αντιοξειδωτικά). Η συνέργεια με την στοματική οδό από το GliSODin General State επιτρέπει να δρα εκ των έσω, να προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες για πιο υγιή εμφάνιση.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης