Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

ΑΦΥΔAΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ερυθρότητα του προσώπου είναι συχνά προνόμιο του ευαίσθητου δέρματος. Αίμα που ανεβαίνει εύκολα πολλαπλάσιο. Η κοκκινισμένη επιδερμίδα πρέπει να αντιμετωπίζεται ήπια για να διατηρηθεί η καλή υγεία του δέρματος του προσώπου, το οποίο είναι ιδιαίτερα εύθραυστο.
Αφυδατωμένο δέρμα: χαρακτηριστικά και ορισμός

Το δέρμα είναι μια αντανάκλαση της καλής υγείας του σώματός μας. Ζωντανό, αναπνέει, πίνει, ανταλλάσσει πληροφορίες μεταξύ του σώματός μας και του περιβάλλοντος.

Το δέρμα ενός ενήλικα αποτελείται από 70% νερό, ομοιόμορφα κατανεμημένο στα διάφορα στρώματα που το συνθέτουν. Αυτό το νερό αντιπροσωπεύει το 20% του συνόλου του νερού στο σώμα.

Η ενυδάτωση του δέρματος ρυθμίζεται από δύο βασικά φαινόμενα:

- Το φαινόμενο της διάχυσης του νερού, που αποτελείται από διαεπιδερμική ροή (διέλευση νερού από το αίμα στην επιφάνεια του δέρματος) και μη αισθητή απώλεια νερού (PIE, σταθερή και ανεπαίσθητη εξάτμιση νερού στο επίπεδο της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος)

- Ο μηχανισμός κατακράτησης νερού . Στο χόριο, αυτό εξασφαλίζεται με τη δέσμευση και αποθήκευση νερού από μεγάλα πολυμερή, τις γλυκοζαμινογλυκάνες (GAGs). Στο επίπεδο της επιδερμίδας, η κατακράτηση νερού εξασφαλίζεται από το προστατευτικό φράγμα που αποτελείται από πολικά λιπίδια που ρυθμίζουν την ΠΙΕ.

Αυτοί οι δύο κύριοι φυσιολογικοί μηχανισμοί εξαρτώνται από τον μεταβολισμό των κυττάρων και την ικανότητά τους για σύνθεση: οι ινοβλάστες στο χόριο παράγουν GAG, τα κερατινοκύτταρα στην επιδερμίδα παράγουν πολικά λιπίδια.

Ο ενεργειακός κινητήρας αυτών των μηχανισμών είναι η κυτταρική αναπνοή, η οποία διέπει τον φυσικό μηχανισμό ενυδάτωσης του δέρματος:

- Προωθώντας τη σύνθεση των GAGs που δεσμεύουν το νερό και αποτελούν το απόθεμα νερού του δέρματος, η φυσική αναπνοή είναι μια πηγή φυσικής ενυδάτωσης του δέρματος

- Διεγείροντας τη σύνθεση των πολικών λιπιδίων που αποτελούν τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος, η κυτταρική αναπνοή βοηθά στην καταπολέμηση της αφυδάτωσης.

Αλλά η καθημερινή ζωή αλλάζει συνεχώς τη δραστηριότητα των κυττάρων του δέρματος: η κυτταρική αναπνοή στην αρχή του φυσικού μηχανισμού ενυδάτωσης του δέρματος εξασθενεί.

Το δέρμα, αφυδατωμένο, γίνεται θαμπό, χωρίς λάμψη και είναι πιο ευαίσθητο στα σημάδια του χρόνου.

Η αφυδάτωση δεν είναι μοιραία!

Μην περιμένετε να εξαντληθεί το απόθεμα νερού του δέρματός σας... Από εδώ και στο εξής, τα προϊόντα υψηλής απόδοσης μπορούν να δρουν στην πηγή του φυσικού μηχανισμού ενυδάτωσης του δέρματος για να το επανεκκινήσουν και έτσι να εγγυηθούν την ιδανική περιεκτικότητα του δέρματός σας σε νερό. δέρμα.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης