Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

DHA, ΕΝΑ ΛΙΠAΡΟ ΟΞΥ ΩΜΕΓΑ-3 ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ

DHA, τι είναι;

Προηγουμένως ονομαζόμενο cervonic acid, λόγω της ανακάλυψής του στον εγκέφαλο, το DHA είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη κυτταρική σύσταση. Πολύ λίγο που καταναλώνεται στη διατροφή, αυτό το Ωμέγα-3 DHA προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας, είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου και της όρασης.

Το δοκοσαεξανοϊκό οξύ είναι ένα λιπαρό οξύ που ανήκει στην οικογένεια των Ωμέγα-3, είναι ένα πολυακόρεστο λιπαρό οξύ, απαραίτητο συστατικό της διατροφής μας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι μια οικογένεια βασικών λιπαρών οξέων. Αυτά τα λίπη δεν μπορούν να συντεθούν από το σώμα μας, επομένως πρέπει να λαμβάνονται από τα τρόφιμα. Οι ελλείψεις σε Ωμέγα-3 μπορεί να οδηγήσουν σε πραγματικούς κινδύνους για τον οργανισμό. Σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μια ισορροπημένη διατροφή, τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μπορούν να επηρεάσουν την καλή υγεία του σώματος.

Ποιος είναι ο ρόλος των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων;

Υπάρχουν τρία λιπαρά οξέα σε αυτή την οικογένεια: άλφα-λινολενικό οξύ (ALA), εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ (DHA). Το ALA είναι το μόνο απαραίτητο λιπαρό οξύ, είναι ο πρόδρομος των EPA και DHA, βρίσκεται σε έλαια ελαιοκράμβης, λιναρόσπορου ή καρυδιού. Το EPA βρίσκεται στα λιπαρά ψάρια, μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και να βελτιώσει την πνευματική απόδοση, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το EPA προάγει τη δημιουργία θετικών συναισθημάτων. Η επίδρασή του είναι επίσης θετική στην καρδιά, το στρες και την κατάθλιψη. Το DHA είναι το κύριο οξύ που υπάρχει στις μεμβράνες του εγκεφάλου και στον αμφιβληστροειδή. Ο ρόλος του είναι σημαντικός στην προστασία της καρδιάς.

DHA, ποια είναι τα οφέλη για τον οργανισμό;

Το DHA είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη του ανθρώπινου σώματος, ο ρόλος του είναι η μεμβράνη, χάρη στο τελευταίο γίνεται δυνατή η ανταλλαγή θρεπτικών συστατικών και αέρα. Ο ρόλος του είναι καθοριστικός στην καρδιά, τον εγκέφαλο, τον αμφιβληστροειδή,… και σε όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος σε διαφορετικά ύψη.

Το νευρικό σύστημα

Αυτό το λιπαρό οξύ είναι θεμελιώδες για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, διευκολύνει τις νευρωνικές ανταλλαγές μεταξύ του εγκεφάλου και του σώματος, διατηρεί τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την εγρήγορση. Αυτό το ένζυμο είναι απαραίτητο για την εγκεφαλική δραστηριότητα, επηρεάζει το χρόνο μάθησης και απόκρισης και παρεμβαίνει σε πολλές νευρολογικές διεργασίες που επηρεάζουν τη νοητική απόδοση. Μια ανεπάρκεια DHA θα μπορούσε να εμπλέκεται σε ορισμένες εκφυλιστικές ασθένειες όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Οραμα

Το Ωμέγα-3 λιπαρό οξύ DHA παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της όρασης, είναι απαραίτητο συστατικό του ματιού. Χάρη σε επαρκή παροχή DHA, οι φωτοϋποδοχείς του αμφιβληστροειδούς μπορούν να ανανεωθούν σωστά. Το ένζυμο περιορίζει επίσης τον κίνδυνο οφθαλμικών παθολογιών όπως ο καταρράκτης.

Το Καρδιαγγειακό Σύστημα

Το DHA έχει προστατευτικό ρόλο στο καρδιαγγειακό σύστημα. Αραιώνει το αίμα και μειώνει τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων στα αγγεία, παρέχει αντιφλεγμονώδη δράση. Η επαρκής πρόσληψη DHA αποφεύγει και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών ατυχημάτων.

Η ανάπτυξη του εμβρύου

Το DHA μπορεί επίσης να παίξει ρόλο στις έγκυες γυναίκες, η τακτική κατανάλωση αυτού του ενζύμου θα μείωνε τον κίνδυνο προωρότητας, εκλαμψίας και περιγεννητικής κατάθλιψης. Το μόριο συμμετέχει στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου και του νεογνού. Η κατανάλωση πολυακόρεστων λιπαρών οξέων θα μπορούσε να επηρεάσει το πηλίκο νοημοσύνης του παιδιού. Το μητρικό γάλα περιέχει DHA, το οποίο είναι πολύτιμο για τη σωστή ανάπτυξη των νεογνών.

Πού μπορείτε να βρείτε DHA;

Το DHA δεν υπάρχει σε τρόφιμα χερσαίας φυτικής προέλευσης. Βρίσκεται, ωστόσο, σε ορισμένα φύκια και καρκινοειδή. Για τη λήψη DHA, οι δυνατότητες είναι εκχυλίσματα ιχθυελαίου ή μικροφυκών. Το δοκοσαεξανοϊκό οξύ βρίσκεται στο λάδι λιπαρών ψαριών όπως το σκουμπρί, η ρέγκα, ο σολομός, οι σαρδέλες, ο τόνος, το λαβράκι, η πέστροφα. Για να παρέχουμε το απαραίτητο DHA στον οργανισμό, μπορούμε να στραφούμε στα συμπληρώματα διατροφής.

Γιατί να καταναλώνετε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν DHA;

Αυτό το μόριο προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό και είναι απαραίτητο σε όλη τη ζωή. Δεδομένου ότι το σώμα μας δεν συνθέτει DHA, η στροφή σε άλλες πηγές είναι απαραίτητη. Η τροφή είναι πηγή DHA, ωστόσο μπορεί να είναι ανεπαρκής. Σε αυτή την περίπτωση, η τακτική λήψη κατάλληλων συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να είναι χρήσιμη για την καλή λειτουργία του οργανισμού και για την αποφυγή τυχόν ανεπάρκειας.

Αυτά τα συμπληρώματα, που σχετίζονται με μια υγιεινή ζωή και μια ισορροπημένη διατροφή, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες, στην τόνωση της μνήμης, στην ικανότητα συγκέντρωσης, στη διατήρηση της καλής όρασης και στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος. Το συμπλήρωμα διατροφής Omegabiane DHA είναι ένα διατροφικό συμπύκνωμα με βάση το ιχθυέλαιο που βοηθά στην εξισορρόπηση της έλλειψης λιπαρών οξέων στην καθημερινή μας διατροφή. Το DHA είναι ένα ενεργό συστατικό που βρίσκεται επίσης στο συμπλήρωμα διατροφής GliSODin Anti-Aging. Η φόρμουλα αυτής της κάψουλας είναι εμπλουτισμένη με λάδι κριλ και συμβάλλει στην άμβλυνση των πρώτων σημαδιών γήρανσης καθώς και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης