Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η γνώση του τύπου του δέρματός σας είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνετε τη σωστή επιλογή προϊόντων που θα εφαρμόσετε στο πρόσωπο και να επιλέξετε την κατάλληλη φροντίδα. Το GliSODin σας καθοδηγεί να προσδιορίσετε τη ρουτίνα ομορφιάς που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και του δέρματός σας.
δερματικές διαφορές
Άνδρας ή γυναίκα, όποιο κι αν είναι το χρώμα του δέρματός σας, πρέπει να γνωρίζετε τη φύση του. Και αυτό απέχει πολύ από το να είναι προφανές. Οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες δεν έχουν ούτε τις ίδιες ανάγκες ούτε τα ίδια χαρακτηριστικά με τις ανοιχτόχρωμες, δεν είναι ευαίσθητες στα ίδια πράγματα. Δεν είναι όλα τα προϊόντα φτιαγμένα για να ταιριάζουν σε όλους τους τύπους δέρματος και μόνο και μόνο επειδή ένα προϊόν σας αρέσει με την υφή, τη μυρωδιά ή τη συσκευασία του δεν σημαίνει ότι ταιριάζει στο δέρμα σας. Όλοι οι τύποι δέρματος δεν έχουν τις ίδιες αντιδράσεις, την ίδια ικανότητα να αμύνονται από εξωτερικές επιθέσεις, τους ίδιους τρόπους ρύθμισης ή διατήρησης της ενυδάτωσης. Γνωρίζοντας τον τύπο του δέρματός σας σημαίνει να επιτρέψετε στον εαυτό σας να το φροντίσει για να εξαχνώσει την επιδερμίδα σας!

Οι διαφορετικοί τύποι δέρματος

Ο τύπος του δέρματός σας καθορίζεται εν μέρει από τα γονίδιά σας, ωστόσο η εμφάνιση της επιδερμίδας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με εξωτερικούς παράγοντες όπως η ρύπανση, η έκθεση στον ήλιο, το κρύο, ... ή ανάλογα με εσωτερικούς παράγοντες όπως το στρες ή το φαγητό.

Το κανονικό δέρμα είναι μια υγιής και ισορροπημένη επιδερμίδα. Περιέχει αρκετό νερό στην επιδερμίδα του για να μην αφυδατωθεί πολύ και τρέφεται ισορροπημένα από τις λιπαρές ουσίες που περιέχει η επιδερμίδα, δεν είναι πολύ λιπαρό. Το κανονικό δέρμα έχει σαν αποτέλεσμα κανονική υφή δέρματος, λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα, μη ορατούς πόρους, απουσία λάμψης.

Το ξηρό δέρμα χρειάζεται θρέψη. Όταν το κανονικό δέρμα παράγει αρκετό σμήγμα, το ξηρό δέρμα δεν παράγει αρκετό, χωρίς λιπαρές ουσίες, συχνά δεν συγκρατεί αρκετό νερό και δυσκολεύεται να αμυνθεί έναντι εξωτερικών επιθέσεων όπως το κρύο. Αυτή η ιδιαίτερα λεπτή επιδερμίδα υπόκειται περισσότερο στη γήρανση του δέρματος, η υφή του δέρματος συσφίγγεται. Το ξηρό δέρμα είναι φαγούρα, φαγούρα, τραχύ και φολιδωτό.

 

Το λιπαρό δέρμα οδηγεί συχνά σε λάμψη, συνέπεια της υπερπαραγωγής σμήγματος. Το δέρμα φαίνεται πιο παχύ και η επιδερμίδα μπορεί να είναι χλωμή. Αυτή η επιδερμίδα υπόκειται τακτικά σε ατέλειες όπως μαύρα στίγματα και ακμή, οι πόροι είναι συχνά ορατοί. Η μη ισορροπημένη επιδερμίδα παράγει πολύ σμήγμα και όχι αρκετό νερό.

Το μεικτό δέρμα αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα ανάλογα με τις περιοχές του προσώπου, είναι υβριδικό. Πολύ συχνά, τα άτομα με μικτό δέρμα έχουν διεσταλμένους πόρους και περιοχές γυαλάδας στη ζώνη Τ (πηγούνι, μύτη, μέτωπο), η επιδερμίδα είναι συχνά πιο ξηρή στα μάγουλα. Το μεικτό δέρμα συχνά οδηγεί σε έλλειψη λιπιδίων και νερού στα μάγουλα και υπερπαραγωγή σμήγματος στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι.

Οι διαφορετικές καταστάσεις του δέρματος

Εάν οι τύποι δέρματος είναι χαρακτηριστικά, οι δερματικές παθήσεις μπορεί να είναι παροδικές και μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, των εποχών, του τρόπου ζωής κ.λπ.

Το ευαίσθητο δέρμα είναι αντιδραστικό δέρμα που μπορεί να είναι επιρρεπές σε ερυθρότητα και ερεθισμό. Αυτό το δέρμα αντιδρά εύκολα σε επιθέσεις και μπορεί να εμφανίσει κνησμό ή αισθήματα δυσφορίας. Το δέρμα μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητο με την ηλικία, καθώς μεγαλώνετε, το υδρολογικό φιλμ, που προστατεύει το δέρμα, είναι λιγότερο αποτελεσματικό, επομένως το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο στα προϊόντα. Το άγχος και οι ορμόνες μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ευαισθησία του δέρματος. Οι αλλαγές στη θερμοκρασία, τις καιρικές συνθήκες, οι αλλεργίες δεν είναι ουδέτερες και επηρεάζουν την επιδερμίδα. Τα ακατάλληλα προϊόντα μπορούν επίσης να ευαισθητοποιήσουν το δέρμα και να οδηγήσουν σε σπυράκια και πλάκες.

Το αφυδατωμένο δέρμα είναι διαφορετικό από το ξηρό δέρμα. Το ξηρό δέρμα είναι μια αναπόφευκτη κατάσταση, ενώ το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να είναι αναστρέψιμο. Το αφυδατωμένο δέρμα δεν έχει νερό και ελαστικότητα, μπορεί να ευνοεί τις ρυτίδες και την απολέπιση. Αυτή η έλλειψη ενυδάτωσης μπορεί να εξηγηθεί από εξωτερικές αιτίες όπως η ρύπανση, ο άνεμος, το κρύο, η υπεριώδης ακτινοβολία, τα καλλυντικά και τα επιθετικά προϊόντα, κ.λπ. Εσωτερικά αίτια μπορεί επίσης να προέρχονται από το στρες, τις αλλαγές ορμονών ή απλώς τη φυσική γήρανση.

Το ώριμο δέρμα είναι η φυσική κατάσταση του δέρματος που γερνά, χάνει την ελαστικότητα, χαλάει και λεπταίνει. Μπορεί να είναι ευαίσθητη στον ήλιο ή στη ρύπανση, για παράδειγμα. Το ώριμο δέρμα μπορεί να είναι επιρρεπές σε χρωστικές κηλίδες, είναι το δέρμα που επίσης τείνει να αισθάνεται σφιχτό, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές εμφανίζονται στο πρόσωπο λόγω της μείωσης των επιπέδων κολλαγόνου και ελαστίνης.

Το δέρμα με τάση ακμής έχει το μερίδιό του σε ατέλειες. Λιπαρό δέρμα, σπυράκια, κωμωδίες και φλύκταινες μπορεί να εμφανιστούν σε αυτό το λαμπερό δέρμα όπου το σμήγμα είναι συχνά σε περίσσεια. Το δέρμα με ακμή δεν προορίζεται για νεανικό δέρμα, οι ορμόνες, η διατροφή, το στρες και ο τρόπος ζωής μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του δέρματος.

Τα σημάδια που καθορίζουν τον τύπο του δέρματός σας

Παρατηρήστε

Είναι δυνατό να προσδιορίσετε τον τύπο του δέρματός σας παρατηρώντας τον και προσδιορίζοντας τα χαρακτηριστικά του. Η διάγνωση του δέρματος πραγματοποιείται σε καθαρό και καθαρό δέρμα, η επιδερμίδα πρέπει να απαλλαγεί από όλες τις ακαθαρσίες της καθώς και το υπερβολικό σμήγμα. Μπορείτε να πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και ένα ήπιο σαπούνι και στη συνέχεια να ταμπονάρετε απαλά το δέρμα με μια καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια, απλώς περιμένετε και αφήστε το δέρμα σας να δράσει για μια ώρα, στη φυσική του κατάσταση, χωρίς να εφαρμόσετε κρέμες ή τοπικές θεραπείες και μετά παρατηρήστε.

Εφαρμόζοντας ένα χαρτομάντιλο στο δέρμα μετά από μια ώρα αναμονής, θα μάθετε περισσότερα για τη φύση της επιδερμίδας σας. Εάν παρατηρήσετε την παρουσία σμήγματος (ελαιώδες ίχνος) σε ολόκληρο τον ιστό, το δέρμα σας είναι λιπαρό. Εάν επηρεάζεται μόνο η ζώνη Τ, το δέρμα σας είναι μικτό. Εάν δεν βλέπετε σημάδια στον ιστό, το δέρμα σας είναι ξηρό ή φυσιολογικό.

Ακούστε επίσης το δέρμα σας, εάν το δέρμα σας φαίνεται σφιχτό και τραβηγμένο μετά το πλύσιμο, μπορεί να είναι ξηρό, εάν το δέρμα σας είναι κοκκινισμένο, είναι ευαίσθητο,… Παρατηρείτε επίσης την παρουσία σπυριών, διεσταλμένων πόρων, ρυτίδων,… καθένα από αυτά σημάδια θα σας καθοδηγήσουν να προσδιορίσετε τον τύπο του δέρματός σας.

 

Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο

Εάν ο προσδιορισμός του τύπου του δέρματός σας δεν είναι πάντα εύκολος, η συμβουλή με έναν δερματολόγο είναι ο καλύτερος τρόπος για να τεθεί η διάγνωση του δέρματος. Ο γιατρός θα τραβήξει φωτογραφίες χρησιμοποιώντας διαφορετικά φίλτρα για να εντοπίσει τυχόν χρωστικές κηλίδες, ατέλειες, ρυτίδες κ.λπ. Το δέρμα αναλύεται με τις πιο μικρές λεπτομέρειες, ο δερματολόγος θα κατανοήσει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, το επίπεδο ενυδάτωσής της,… Κάνοντας στοχευμένες ερωτήσεις , ο γιατρός μπορεί επίσης να εντοπίσει τις αντιδράσεις του δέρματός σας και να σας συμβουλεύσει σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να υιοθετήσετε και τις θεραπείες που θα ενσωματώσετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Μια προσαρμοσμένη ρουτίνα ομορφιάς

Κάθε τύπος δέρματος απαιτεί ειδική φροντίδα.

Το μεικτό έως λιπαρό δέρμα μπορεί να στοιχηματίσει σε μια ρουτίνα ενυδάτωσης και καθαρισμού. Σε αυτό το συχνά ευαίσθητο δέρμα δεν αρέσουν οι υπερβολικά επιθετικές θεραπείες. Το πρωί, το δέρμα μπορεί να καθαριστεί με ένα ανθόνερο με εξισορροπητικές και καθαριστικές ιδιότητες. Η εφαρμογή μιας ελαφριάς ενυδατικής κρέμας, χαμηλής σε λιπίδια και πλούσια σε νερό, θα ταιριάζει σε αυτόν τον τύπο δέρματος. Το βράδυ αφαιρείς το μακιγιάζ από το δέρμα σου και το καθαρίζεις καλά, μια ελαφριά κρέμα νύχτας μπορεί να είναι κατάλληλη για μικτές έως λιπαρές επιδερμίδες. Ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του δέρματος, είναι δυνατή η εφαρμογή μιας υγρής κρέμας για τη ζώνη Τ και μιας πιο πλούσιας κρέμας για τις πιο ξηρές περιοχές. Κάντε απολέπιση και εφαρμόστε μια καθαριστική μάσκα την εβδομάδα που βοηθά στην πρόληψη των κηλίδων και στη ρύθμιση του υπερβολικού σμήγματος. Ολοκληρώστε τη θεραπεία βάζοντας μια ενυδατική κρέμα.

Το ξηρό δέρμα χρειάζεται θρεπτική και ενυδατική φροντίδα. Για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από το δέρμα και να εξαλείψετε ίχνη μακιγιάζ ή ρύπανσης, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε ένα λάδι ντεμακιγιάζ που ανακουφίζει το δέρμα και του παρέχει μια δόση λιπιδίων, τα οποία στερούνται από το ξηρό δέρμα. Οι ενυδατικές λοσιόν και οι οροί είναι θεραπείες για να στοιχηματίσετε, τις επιλέγουμε πλούσιες σε ενυδατικά ενεργά συστατικά. Η εφαρμογή μιας έντονης ενυδατικής κρέμας στη συνέχεια θα βοηθήσει στην βαθιά ενυδάτωση του δέρματος, προτιμώνται οι πλούσιες υφές. Εάν το δέρμα αισθάνεστε σφιγμένο τακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε μια θρεπτική και ενυδατική μάσκα μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Το κανονικό δέρμα είναι το πιο εύκολο στη συντήρηση, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε! Όπως με όλους τους τύπους δέρματος, αφαιρέστε το μακιγιάζ και καθαρίστε το το βράδυ με μικκυλιακό νερό, γάλα ντεμακιγιάζ, ήπιο σαπούνι κ.λπ. Στη συνέχεια, ενυδατώστε το δέρμα σας με μια ενυδατική και θρεπτική θεραπεία για να διατηρήσετε το προστατευτικό φράγμα του δέρματος υγιές . δέρμα. Είναι επίσης δυνατό να κάνετε κατά καιρούς μάσκες για να απαλύνετε, να θρέψετε ή να καθαρίσετε το δέρμα ανάλογα με τις ανάγκες του.

Αυτές οι ρουτίνες τοπικής φροντίδας μπορούν να συνοδεύονται από την τακτική λήψη διατροφικών καλλυντικών. Μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος In & Out φέρνει περισσότερη αποτελεσματικότητα, τα συμπληρώματα διατροφής ενισχύουν τα αποτελέσματα των κρεμών και άλλων θεραπειών. Όταν οι τοπικές θεραπείες δρουν από μέσα, τα συμπληρώματα διατροφής ομορφιάς δρουν από μέσα για να αποκαλύψουν την ομορφιά του δέρματος. Τα συμπληρώματα GliSODin ανταποκρίνονται σε διαφορετικά δερματικά προβλήματα και συνοδεύονται από υγιεινό τρόπο ζωής και κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης