Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

XΡΩΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΔΕΡΜΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ένα από τα κύρια προβλήματα του μαύρου δέρματος είναι η χρωστική κηλίδα. Η παραμικρή ατέλεια μπορεί να αφήσει σημάδι στην επιδερμίδα για εβδομάδες ή και περισσότερο. Ποιες είναι όμως οι ενέργειες για την αποφυγή τους και οι λύσεις για να εξαφανιστούν αυτές οι κηλίδες, γνωστές αλλιώς ως καφέ κηλίδες; Είτε στο πρόσωπο είτε στο σώμα, ανακαλύψτε τις λύσεις μας για να τα μειώσετε και να τα εξαφανίσετε.
Γιατί οι χρωστικές κηλίδες είναι πιο ορατές σε μαύρο και μεικτό δέρμα;

Κάθε επιθετικότητα που υφίσταται το μαύρο και μικτό δέρμα (σπυράκια, ακμή, εγκαύματα, πληγές, ηλιακά εγκαύματα ή ακόμα και μέλασμα) μπορεί να αφήσει χρωστικές κηλίδες. Όλοι οι τύποι δέρματος επηρεάζονται από αυτό το φαινόμενο. Ωστόσο, τα πιο σκούρα δέρματα θα αναπτύξουν υπερβολική παραγωγή μελανίνης, και έτσι θα κάνουν τα σημεία πιο ορατά, μακρύτερα. Το μαύρο δέρμα με ακμή ή ανάπτυξη μέλασμα θα αντιμετωπίσει επομένως ένα επιπλέον πρόβλημα καφέ κηλίδων.

Πώς να αναγνωρίσετε σωστά την προέλευση και τους τύπους των χρωστικών κηλίδων;

Για την αντιμετώπιση των χρωστικών κηλίδων, είναι σημαντικό να γνωρίζετε την προέλευσή τους. Πράγματι, πριν θελήσετε να τα αντιμετωπίσετε, είναι απαραίτητο να είστε σίγουροι ότι δεν θα ξαναεμφανιστούν.

Εάν είναι ακνεϊκής προέλευσης: είναι καλύτερο να κάνετε μια θεραπεία ακμής και στη συνέχεια να θεραπεύσετε τα σημεία μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία.

Εάν εμφανιστούν μετά την έκθεση στον ήλιο: θα είναι σημαντικό να απαλύνετε το δέρμα και να το προστατέψετε με κατάλληλο αντηλιακό στις πιο εκτεθειμένες περιοχές (χέρια, λαιμόκοψη, πρόσωπο).

Εάν εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου: μπορεί να είναι κηλίδες γήρανσης, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να προστατεύσετε το δέρμα σας με αντικηλιδική φροντίδα, να υιοθετήσετε μια ήπια ρουτίνα για το δέρμα και να το καθαρίσετε καλά. ένυδρο.

Εάν συμβεί μετά από ορμονική ανισορροπία: Η λήψη φαρμάκων ή εγκυμοσύνη μπορεί να είναι η αιτία και να προάγει την εμφάνιση κηλίδων, ειδικά σε περίπτωση έκθεσης στον ήλιο. Στην περίπτωση της εγκυμοσύνης, αυτό ονομάζεται μάσκα εγκυμοσύνης ή μέλασμα. Είναι δυνατό να προστατέψετε το δέρμα σας με ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας καθώς και μια θεραπεία κατά των λεκέδων. Για λεκέδες που εμφανίζονται μετά τη λήψη φαρμάκων, συνιστάται να μιλήσετε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν σκεφτείτε το τέλος της θεραπείας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να επιβεβαιώσετε τη διάγνωσή σας με έναν επαγγελματία, φαρμακοποιό, γιατρό ή δερματολόγο.

Μαύρο και μεικτό δέρμα: Πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση χρωστικών κηλίδων;

Είναι δυνατό να αποτραπούν ορισμένες χρωστικές κηλίδες με απλές ενέργειες.

Σε περίπτωση που εμφανιστούν σπυράκια ή μαύρα στίγματα, καλό είναι να μην τα ακουμπήσετε για να μην τους επιτεθείτε και δημιουργήσετε πληγές που καθώς επουλώνονται θα αφήσουν λεκέ. Πριν από την έκθεση στον ήλιο, συνιστάται η εφαρμογή αντηλιακού με SPF 50+ για προστασία από τις ακτίνες UV. Πολλές προστασίες που δεν αφήνουν μπλε ή ιριδίζον φίλτρο σε μαύρα δέρματα είναι πλέον διαθέσιμες.

Είναι επίσης σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε επιθετικές ή λειαντικές θεραπείες που θα μπορούσαν να διαταράξουν την παραγωγή μελανίνης και να προκαλέσουν κηλίδες. Καθώς και φροντίδα που περιέχει λευκαντικά ενεργά συστατικά που αποδυναμώνουν την ισορροπία, αποδυναμώνουν και επιτίθενται στο δέρμα. Ορισμένες συνέπειες της εφαρμογής αυτών των λευκαντικών κρεμών μπορεί, εκτός από μη αναστρέψιμες, να είναι και η πηγή πολύ πιο σοβαρών ασθενειών.

Ποιες είναι οι λύσεις για να εξαφανιστούν οι χρωστικές κηλίδες;

Οι χρωστικές κηλίδες μπορεί να εξαφανιστούν ή να εξαφανιστούν με τις κατάλληλες θεραπείες. Για το μαύρο δέρμα, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε μια θεραπεία που θα εξαφανίσει τις κηλίδες ενώ θα εξομαλύνει την επιδερμίδα.

Μία από τις λύσεις είναι ο συνδυασμός ενός ορού ή μιας κρέμας κατά των σκοτεινών κηλίδων που διατίθεται στα φαρμακεία ή στα φαρμακεία με ένα από του στόματος συμπλήρωμα διατροφής. Είναι μια λύση που επιτρέπει την επιτάχυνση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας μιας θεραπείας.

Για να εξαφανιστούν τελείως οι κηλίδες, είναι σημαντικό να τις αντιμετωπίσετε αμέσως μόλις εμφανιστούν. Όσο περισσότερο είναι εγκατεστημένοι οι λεκέδες, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αφαιρεθούν εντελώς. Για το τελευταίο, το συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να συσχετιστεί με συνεδρίες λέιζερ σε ιατρικό κέντρο με εξειδίκευση στο μαύρο και μεικτό δέρμα. Η από του στόματος θεραπεία μπορεί να ξεκινήσει 3 έως 4 εβδομάδες πριν από τις συνεδρίες και καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου θεραπείας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα μαύρα στίγματα και τις νέες θεραπείες, κατευθυνθείτε εδώ. .

Για μέγιστη αποτελεσματικότητα, θα είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μια θεραπεία για τουλάχιστον 2 μήνες. Ο κίνδυνος μιας θεραπείας που είναι πολύ γρήγορα αποτελεσματική είναι το περίφημο «φαινόμενο ανάκαμψης» το οποίο, μόλις σταματήσετε, προκαλεί την εμφάνιση ακόμη πιο σκούρων κηλίδων από ό,τι στην αρχή.

Το λέιζερ μπορεί να είναι μια πιθανή λύση για τη μείωση των καφέ κηλίδων στο μαύρο δέρμα. Η δέσμη καταστρέφει τα μελανοκύτταρα και συνεπώς τη μελανίνη, θολώνοντας τις καφέ κηλίδες. Η έκθεση στον ήλιο δεν συνιστάται μετά από μια συνεδρία λέιζερ με κίνδυνο να εμφανιστούν άλλα μελάγχρωση. Το peeling είναι μια λύση που προτείνεται μερικές φορές.

Επομένως, είναι σημαντικό για την από του στόματος θεραπεία σας και για τις κρέμες ή τους ορούς κατά των σκοτεινών κηλίδων, να διασφαλίζετε ότι οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί ή οι δερματολόγοι επιβεβαιώνουν τη σωστή σύνθεση των προϊόντων.

Τα οφέλη των αντιοξειδωτικών στις χρωστικές κηλίδες

Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να δράσουν στο δέρμα και στο σώμα. Αυτά τα ενεργά συστατικά μπορεί να είναι χρήσιμα στην καθυστέρηση της εμφάνισης σημαδιών γήρανσης και στη διατήρηση της όμορφης επιδερμίδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι βιταμίνες C και Ε παρέχουν, για παράδειγμα, μια στοχευμένη δράση που βοηθά στην καταπολέμηση της παραγωγής ελεύθερων ριζών. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας προκαλώντας μια συγκεκριμένη διαταραχή μέσα στα ίδια τα κύτταρα, αυτό είναι το οξειδωτικό στρες. Η οξείδωση των κυττάρων είναι ένα φυσικό φαινόμενο, τα τελευταία είναι σε θέση να την καταπολεμήσουν χάρη στη φυσική τους άμυνα. Όταν η παραγωγή ελεύθερων ριζών γίνεται πολύ υψηλή, το δέρμα δέχεται επίθεση. Οι ελεύθερες ρίζες είναι επίσης υπεύθυνες για την εμφάνιση ρυτίδων, απώλεια ελαστικότητας ή χρωστικές διαταραχές όπως σκούρες κηλίδες στο δέρμα.

Τα αντιοξειδωτικά είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι για τη μείωση της φλεγμονής των κυττάρων, τον περιορισμό των μαύρων κηλίδων, την εξομάλυνση των ρυτίδων και την προστασία από τη γήρανση του δέρματος. Αυτά τα φυσικά ή συνθετικά εκχυλίσματα χρησιμοποιούνται σε συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικών. Τα αληθινά μόρια φραγμού, τα αντιοξειδωτικά σταματούν και ελαχιστοποιούν την οξείδωση. Συνιστάται η ενσωμάτωση αντιοξειδωτικών στη ρουτίνα περιποίησης και ομορφιάς, ειδικά για το αστικό δέρμα, το οποίο είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσει τη ρύπανση. Όλοι οι τύποι δέρματος, ώριμο, νεανικό δέρμα, μαύρο δέρμα μπορούν να επωφεληθούν από τα οφέλη των αντιοξειδωτικών.

Ένα συμπλήρωμα διατροφής που βοηθά στην καταπολέμηση των μαύρων κηλίδων στο δέρμα

Το GliSODin έχει αναπτύξει τη φόρμουλα Skin Radiance, αυτό το συμπλήρωμα διατροφής συμβάλλει στη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος μέσα στο δέρμα. Εκτός από τη χρήση αντηλιακής προστασίας, αυτό το προϊόν μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και την πρόληψη ορισμένων κυτταρικών βλαβών. Κλινικές μελέτες έχουν επισημάνει τα οφέλη του συμπληρώματος διατροφής Eclat de la Peau. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2016 από πλαστικούς χειρουργούς σε 26 γυναίκες για 3 μήνες έδειξε μείωση της μελάγχρωσης, φωτεινότητα της επιδερμίδας καθώς και μείωση των μαύρων κηλίδων που υπάρχουν στο πρόσωπο. Μια άλλη μελέτη, που διεξήχθη από τον καθηγητή Humbert σε 40 ασθενείς και δημοσιεύτηκε το 2018, δείχνει ότι χάρη στην περιεκτικότητά του σε ενεργά συστατικά, το GliSODin Skin Radiance μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα αποτελέσματα των κρεμών κατά των σκοτεινών κηλίδων. Αυτό το συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να προσφέρει τόνωση σε όλους τους τύπους δέρματος που αναζητούν λαμπερή επιδερμίδα. Οι ατέλειες μπορούν να μειωθούν και να αποκατασταθεί η ομορφιά του δέρματος.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης

EL