Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

ΓΗΡΑΝΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρακτηριστικά και ορισμός της γήρανσης του δέρματος

Η γήρανση είναι μια απλή διαδικασία αναγνώρισης, αλλά πολύπλοκη στον μηχανισμό της.

Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες γήρανσης του δέρματος:

- φυσική γήρανση (υπό γενετικές και ορμονικές επιρροές)

- γήρανση που συνδέεται με το περιβάλλον (ήλιος, ρύπανση, τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός)

Με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και τη χρήση περιποίησης δέρματος με αναγνωρισμένες αντιγηραντικές ιδιότητες, είναι δυνατό να μειωθούν πραγματικά οι επιπτώσεις της γήρανσης στο δέρμα, με την πρόληψη και τη θεραπεία της.

Η αντιγηραντική δράση θα είναι τόσο πιο αποτελεσματική όσο νωρίτερα εφαρμόζεται η πρόληψη. Υπάρχει πάντα χρόνος για να ξεκινήσετε!

Επιταχυντές γήρανσης του δέρματος

Ο ΗΛΙΟΣ : εχθρός νούμερο ένα του δέρματος, είναι ο κύριος παράγοντας που ενοχοποιείται στη γήρανση του δέρματος (ακτίνες UVA και UVB). Λύση: χρησιμοποιήστε μια προστατευτική κρέμα προσαρμοσμένη στον φωτότυπο σας.

ΡΥΠΑΝΣΗ : Η παρουσία αερίων και σκόνης στον αέρα αποδυναμώνει το υδρολιπιδικό φιλμ που προστατεύει το δέρμα, γεγονός που προκαλεί επιδείνωση των φυσιολογικών μηχανισμών. Λύση: Καθαρίστε προσεκτικά το δέρμα πρωί και βράδυ για να το εξισορροπήσετε, επαναοξυγονώστε το και εφαρμόστε μια ημερήσια φροντίδα το πρωί.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ: το κρύο, ο αέρας, αλλά και οι γρήγορες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και η υγρή ζέστη είναι όλοι οι κλιματικοί παράγοντες που εκθέτουν το δέρμα σε στρες που επιταχύνει τη γήρανση. Λύση: προστατέψτε και θρέψτε το δέρμα με μια προστατευτική και θρεπτική θεραπεία.

ΤΟΞΙΚΑ: ο καπνός και το αλκοόλ τροποποιούν τον μεταβολισμό των επιδερμικών κυττάρων και διεγείρουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών. Λύση: αποφύγετε το αλκοόλ και τον καπνό και χρησιμοποιήστε προστατευτικές θεραπείες αποτοξίνωσης και αναζωογόνησης.

ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΩΗΣ: η στέρηση ύπνου, το άγχος, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, η κακή διατροφική ισορροπία είναι όλοι παράγοντες που επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος. Λύση: ξέρετε πώς να ακούτε το σώμα σας, αφιερώστε χρόνο για να φροντίσετε το δέρμα σας και αποτρέψτε τη γήρανση με καθημερινή φροντίδα προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε τύπου δέρματος.

ΟΡΜΟΝΕΣ: με την εμμηνόπαυση, η ορμονική ισορροπία των γυναικών αλλάζει και προκαλεί μείωση του πάχους του δέρματος, απώλεια τόνου, σημαντική αφυδάτωση. Λύση: ενυδατώστε* το δέρμα και θρέψτε το με αναδόμηση και αντιοξειδωτική θεραπεία.

Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τα σημάδια γήρανσης του δέρματος

Τα κύρια σημάδια που καθιστούν δυνατή την αναγνώριση των σημαδιών γήρανσης του δέρματος είναι:

- Όλο και πιο ξηρό δέρμα που αισθάνεται σφιχτό και χάνει την ελαστικότητά του

- Εμβάθυνση λεπτών γραμμών, μαυρισμένη όψη του δέρματος, θαμπή επιδερμίδα

- Η διαφανής εμφάνιση μικρών αγγείων στο δέρμα (τριχοειδή)

- Ακανόνιστη μελάγχρωση, παρουσία καφέ κηλίδων (πρόσωπο) ή μοβ (χέρια)

- Όλο και πιο λεπτό δέρμα, με τάση για ωχρότητα

- Όλο και πιο δύσκολη θεραπεία

- Τριχόπτωση και εύθραυστα νύχια

Ρυτίδες, σημάδια γήρανσης του δέρματος

Ποια γυναίκα δεν φοβάται την εμφάνιση ρυτίδων; Πράγματι, οι ρυτίδες είναι η πιο εμφανής έκφραση των επιπτώσεων της γήρανσης στο δέρμα.

Οι ρυτίδες εμφανίζονται σε δύο φάσεις:

- με τη μορφή ρυτίδων

- στη συνέχεια σταδιακή επιδείνωση σε βαθιές ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος

Οι λεπτές γραμμές μπορεί να καθυστερήσουν με μια προληπτική, ενυδατική, θρεπτική θεραπεία και ενεργοποιητή κυτταρικής ανανέωσης. Οι βαθύτερες ρυτίδες είναι πιο κατάλληλες για μια θεραπεία αναδόμησης, σύσφιξης και αναγέννησης κατά των ρυτίδων. Η σειρά αντιγήρανσης προσφέρει θεραπείες κατάλληλες και για τις δύο καταστάσεις.

Δεν είναι όλες οι ρυτίδες ίδιες

Υπάρχουν επίσης διάφοροι τύποι ρυτίδων, ανάλογα με την προέλευσή τους:

- ρυτίδες έκφρασης: που προκαλούνται από την έκφραση του προσώπου και τη μίμηση, βρίσκονται στο ύψος του μετώπου, στην άκρη των ματιών και στο αυλάκι ανάμεσα στο μάγουλο και το στόμα

- ρυτίδες περιέλιξης: πρόκειται για λεπτές και ακανόνιστες ρυτίδες, που κατανέμονται σε ένα υφάδι στο δέρμα και σχηματίζουν ανακούφιση

- χαλαρές ρυτίδες: πρόκειται για βαθιές ρυτίδες, σχεδόν πτυχές του δέρματος που εμφανίζονται όταν το δέρμα έχει χάσει τον τόνο του, έχει λεπτύνει και «χαλαρώσει»

- ρυτίδες από τον ήλιο: οι ρυτίδες που συνδέονται με την επανειλημμένη έκθεση στις ακτίνες UV, εμφανίζονται πιο συχνά σε ακάλυπτες περιοχές.

Για κάθε περίπτωση, υπάρχουν κατάλληλες λύσεις.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης