Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΗΛΙΟΥ-KATAΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡIΝO ΛΟΥΣΙΤΗ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αλλεργία στον ήλιο ή καλοήθεις καλοκαιρινές αισθήσεις.

Οι μέρες του καλοκαιριού πέφτουν και ο ήλιος είναι πράγματι παρών. Ωστόσο, ερυθρότητα και φαγούρα μπορεί να εμφανιστούν στο λαιμό σας ή στα χέρια σας με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου. Μπορεί να είναι ήπιο καλοκαιρινό ξέσπασμα, μια από τις πιο κοινές αλλεργίες στον ήλιο.

Μόλις πυροδοτηθεί, το καλοκαιρινό lucite είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να σας ακολουθεί για αρκετές ημέρες. Για να μην χαλάσει τις διακοπές σας, πρέπει να ξέρετε πώς να το αναγνωρίσετε για να το αποτρέψετε και επομένως να ανακουφίσετε τις επιπτώσεις του.

Το καλοκαιρινό lucite συνδέεται κυρίως με τις ακτίνες UVA, η φλεγμονή στην αρχή προκαλεί εντοπισμένη ερυθρότητα με μικρά σπυράκια που συνοδεύονται από αίσθηση κνησμού. Οι λουκίτες πυροδοτούνται από 25 έως 35 ετών και κυρίως σε ελαφρούς φωτότυπους.

Η πρώτη αλλεργία είναι συνήθως ήπια, αλλά το φαινόμενο είναι πιθανό να επιδεινωθεί εάν δεν ληφθεί στο χέρι.

Πώς να αποτρέψετε τον λουσίτη;

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τη λούσινη είναι να προετοιμάσετε σωστά το δέρμα σας για τον ήλιο.

Η αντηλιακή προστασία είναι υποχρεωτική, ιδανικά με SPF 50.

Αν θέλουμε να εκτεθούμε, το κάνουμε σταδιακά. Ξεκινάμε με 10 λεπτά, μετά αυξάνουμε σιγά σιγά. Το ήξερες ? Οι ακτίνες UVA περνούν μέσα από τα παρμπρίζ και τα παράθυρα, οπότε μην νομίζετε ότι είστε ασφαλείς στο αυτοκίνητό σας ή στο γραφείο σας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και καροτίνη (καρότα, βερίκοκα, ντομάτες κ.λπ.).

Προτιμήστε τη συμπληρωματικότητα με ένα αντηλιακό της φόρμουλας GliSODin.

Μια ανοιχτή κλινική μελέτη (1) σχετικά με την αποτελεσματικότητα του GliSODin πραγματοποιήθηκε σε 120 γυναίκες και 30 άνδρες με δέρμα που αντιδρά στον ήλιο. Εκτός από την τακτική εφαρμογή αντηλιακού, ο καθένας έπαιρνε 2 κάψουλες GliSODin General Condition την ημέρα:

• Το 88% έκρινε ότι η ποιότητα ζωής του είχε βελτιωθεί.

• Το 73% δήλωσε ότι το δέρμα του ήταν καλύτερα προετοιμασμένο για τον ήλιο και βεβαιώθηκε ότι δεν είχε αλλεργία στον ήλιο (καλοήθης καλοκαιρινός λουσίτης).

Σε περίπτωση καλοκαιριού lucite τι να κάνετε;

Σταματήστε κάθε έκθεση στον ήλιο. Ξεπλένουμε με αφρόλουτρο χωρίς σαπούνι. Για να απαλύνετε το δέρμα, μπορείτε να ψεκάσετε λίγο κυψελωτό νερό ή μια καταπραϋντική ομίχλη. Στην ιδανική περίπτωση, παρέχουμε πάντα ένα κιτ επιβίωσης με κρέμα κορτιζόνης και αντιισταμινικά (εκδίδεται με ιατρική συνταγή). Εάν δεν το έχετε στο χέρι, εφαρμόστε τουλάχιστον μια καταπραϋντική και ενυδατική φροντίδα μετά τον ήλιο.

Λάβετε υπόψη ότι ο καλοκαιρινός λουσίτης αναπτύσσεται πιο εύκολα όταν η έκθεση στον ήλιο είναι πολύ βάναυση.

Άτομα στα οποία το lucite γίνεται επώδυνο, επεμβατικό και ακόμη και με σωματική και ψυχολογική αναπηρία πρέπει να πάνε σε δερματολόγο.

(1) Ανοικτή μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την ISOCELL Nutra, Γαλλία και διεξήχθη στη Γαλλία σε 150 ασθενείς από δερματολόγους.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης