Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μαύρα δέρματα και ο ήλιος

Εάν το μαύρο δέρμα προστατεύεται καλύτερα από τον ήλιο χάρη στο υψηλό επίπεδο μελανίνης του, αυτή η φυσική ανοχή δεν είναι απεριόριστη. Οι καστανές κηλίδες, το ηλιακό έγκαυμα, το μαύρο δέρμα και το δέρμα με μέστιζο δεν έχουν ανοσία στις βλαβερές συνέπειες του ήλιου, ειδικά όταν ζουν σε εύκρατο κλίμα όπου το δέρμα δεν είναι πλέον συνηθισμένο να εκτίθεται.
Σε ένα εύκρατο κλίμα, το σκούρο δέρμα τείνει να ανοιχτεί. Εάν εκτίθενται στον ήλιο που δεν είναι πλέον συνηθισμένοι, χρειάζονται μια περίοδο προσαρμογής περίπου μίας εβδομάδας πριν ανακτήσουν όλη τη φυσική τους προστασία. Μια περίοδος κατά την οποία είναι προτιμότερο να είστε προσεκτικοί και να χρησιμοποιείτε αντηλιακά με ελάχιστο δείκτη προστασίας SPF 30 για το σώμα και SPF 50 για το πρόσωπο.
Είναι το επίπεδο μελανίνης που καθορίζει το χρώμα του δέρματος και τη μεγαλύτερη ή μικρότερη ικανότητά του να φιλτράρει τις ακτίνες UV. Αλλά η φυσική προστασία δεν είναι ποτέ πλήρης και ακόμη και για το πιο σκούρο δέρμα, ο ήλιος παραμένει ένας εχθρός που πρέπει να μάθετε να είστε προσεκτικοί (για να μάθετε περισσότερα)

Μαύρο δέρμα με τάση για καφέ κηλίδες

Παρά την επίδραση του ήλιου στη γήρανση του δέρματος, το μαύρο δέρμα ζαρώνει ελάχιστα, χάρη στην καλή του ελαστικότητα. Από την άλλη πλευρά, οι χρωστικές κηλίδες που εμφανίζονται ή επανενεργοποιούνται υπό την επίδραση του ήλιου ανησυχούν πολλές γυναίκες με μαύρο δέρμα.

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προάγει την εμφάνιση μαύρων κηλίδων, ειδικά στο πρόσωπο, το ντεκολτέ και το λαιμό.

Τι να κάνετε για τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο;

Οι καφέ κηλίδες αποκαλύπτονται από τις πρώτες εκθέσεις στον ήλιο και επιδεινώνονται το καλοκαίρι. Κατά τη θερινή περίοδο, όταν η έκθεση στον ήλιο είναι υψηλή, το δέρμα υπόκειται σε έντονο οξειδωτικό στρες λόγω των ακτίνων UV. Το σώμα δημιουργεί ένα αμυντικό σύστημα που αποτελείται από 3 ένζυμα: SOD (υπεροξειδική δισμουτάση), υπεροξειδάση γλουταθειόνης και καταλάση για να σχηματίσει μια εσωτερική ασπίδα για το δέρμα σας. Σε μια σημαντική κατάσταση οξειδωτικού στρες, αυτό το σύστημα μπορεί να κατακλυστεί και να εμφανιστούν ατέλειες. Προτιμήστε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά το καλοκαίρι και μπορείτε να υποστηρίξετε τον οργανισμό σας με φυσικά στοματικά διαλύματα.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης