Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

H ΕΠΙΔΡΑΣH ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ήλιος έχει πολλαπλές επιδράσεις στο δέρμα, άλλες ευεργετικές, άλλες βλαβερές. Πέρα από τις θετικές του επιπτώσεις στο ηθικό, ο ήλιος είναι πάνω από όλα η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Οι βλαβερές συνέπειες του ήλιου είναι πολλές. Μπορούμε να διακρίνουμε μεταξύ άμεσων και μακροπρόθεσμων επιπτώσεων:

Οι άμεσες επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα:

• Το ηλιακό έγκαυμα, που ονομάζεται «ηλιακό ερύθημα», μπορεί να εμφανιστεί γρήγορα εάν δεν προστατεύεστε σωστά από τις ακτίνες UV. Η έλλειψη επαγρύπνησης είναι συχνά η αιτία του ηλιακού εγκαύματος: τα απογεύματα στη βεράντα, ο συννεφιασμένος καιρός το καλοκαίρι ή ακόμα και ο δροσερός άνεμος μας κάνουν να ξεχνάμε τις συνέπειες αυτών των εκθέσεων. Εάν επαναληφθεί ή είναι έντονο, το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να αφήσει επακόλουθα με τη μορφή μικρών χρωματιστών κηλίδων που ονομάζονται "ηλιακές φακίδες".

• Η ήπια καλοκαιρινή λουκίτιδα είναι μια πολύ συχνή συνέπεια του ήλιου στις νεαρές γυναίκες. Το Lucite χαρακτηρίζεται ως αλλεργία στον ήλιο επειδή εκδηλώνεται συχνότερα κατά τις πρώτες εκθέσεις με ένα ξέσπασμα μικρών σπυριών και κόκκινων κηλίδων που προκαλούν κνησμό. Μπορεί να μειωθεί ή, αντίθετα, να επιδεινωθεί.

• Η λήψη ορισμένων φαρμάκων ή η εφαρμογή καλλυντικών προϊόντων μπορεί να οδηγήσει σε φωτοτοξικές και φωτοαλλεργικές αντιδράσεις: εκδηλώνονται με αντίδραση τύπου «ηλιακού εγκαύματος». Μη διστάσετε να μιλήσετε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα:

Οι επιπτώσεις του ήλιου προκαλούν πρόωρη γήρανση σε όλους τους τύπους δέρματος. Μετά από επανειλημμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, το δέρμα λεπταίνει, ρυτίδες και εμφανίζονται μικρές κηλίδες.

Η εντατική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό οξειδωτικό στρες και μη αναστρέψιμη βλάβη στα γονίδια των κυττάρων του δέρματος. Επομένως, είναι απαραίτητο να προστατευτείτε από αυτό για να αποφύγετε μελλοντικές φυσιολογικές διαταραχές.

Πώς να προστατευτείτε από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου;

Για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τον ήλιο ενώ είστε καλά προστατευμένοι, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις συμβουλές πρόληψης:

• Είναι καλύτερο να βγαίνετε στον ήλιο πριν το μεσημέρι ή μετά τις 4 μ.μ., για να αποφύγετε όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο δυνατές.

• Θυμηθείτε να φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου.

• Να βάζετε συχνά αντηλιακές κρέμες, επιπλέον αυτός ο τρόπος μπορεί να ολοκληρωθεί με τη λήψη συμπληρώματος διατροφής.

Έτσι, η από του στόματος οδός βοηθά στην πρόληψη του υπερβολικού οξειδωτικού στρες και των ελεύθερων ριζών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον στο δέρμα για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών προκειμένου να αποτραπεί η πρόκληση βλάβης. Σε συνδυασμό με αντηλιακά και συστάσεις χρήσης, ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής σάς βοηθά να διατηρήσετε το κεφάλαιο της επιδερμίδας σας για να διατηρήσετε τη νεότητά σας.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης