Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

ΟΜΟΡΦΟ ΔΕΡΜΑ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι είναι το όμορφο δέρμα σήμερα;

Στις μέρες μας, όταν μιλάμε για όμορφο δέρμα, το συνδέουμε με υγιές δέρμα: απουσία ρυτίδων, κηλίδων, ατελειών και ερυθρότητας.

Η εικόνα του εαυτού έχει γίνει μια εμμονή ειδικά για τη γενιά μας, με κίνητρο τα περιοδικά αλλά και την εμφάνιση κοινωνικών δικτύων όπως το Instagram. Αυτά τα μέσα μας δίνουν την ψευδαίσθηση του λείου και λαμπερού δέρματος. Τι θα γινόταν όμως αν αφούσαμε τα φίλτρα στην άκρη και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε μαζί πώς να πετύχουμε ένα φυσικό όμορφο δέρμα;

Ακούμε τακτικά ότι το τέλειο δέρμα είναι σαν το Άγιο Δισκοπότηρο, ένας στόχος που πρέπει να επιτευχθεί, αλλά δεν γνωρίζουμε τον ακριβή ορισμό του.

Οι απαντήσεις δεν λείπουν και ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του ορισμό. Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι πολύ προσωπικά και μπορούν να επηρεαστούν από την ηλικία, την καταγωγή, την κουλτούρα… ακόμα και τις τάσεις ομορφιάς.

Στη δυτική κουλτούρα μας, το τέλειο δέρμα θα ήταν δέρμα με ομοιογενή υφή, με κόκκους προικισμένο με ένα κανονικό μικροανάγλυφο όπως το δέρμα του μωρού, επομένως χωρίς ορατούς πόρους. Δέρμα που δεν έχει λεκέδες ή μικρά ορατά αιμοφόρα αγγεία, με φωτεινή και ομοιόμορφη επιδερμίδα.

Γνωρίζατε ότι η ποιότητα του δέρματος παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιληπτή ηλικία; Όσοι εμφανίζουν δέρμα «μηδενικού ελαττώματος» μπορούν να γίνουν αντιληπτοί 5 χρόνια νεότεροι… και έως και 10 χρόνια για εκείνους των οποίων το δέρμα αιχμαλωτίζει το φως!

Ωστόσο, στοιχεία εμποδίζουν αυτήν την αναζήτηση για τέλειο δέρμα: εξωτερικές επιθέσεις (ρύπανση, έκθεση στον ήλιο, καπνός κ.λπ.), ένας κακός τρόπος ζωής ή ακόμα και η έλλειψη δεξιοτεχνίας στις δερμοκαλλυντικές χειρονομίες ευθύνονται για την κακή ποιότητα του δέρματος.

Για να διατηρήσετε ή να αποκτήσετε ξανά όμορφο δέρμα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε σωστά το δέρμα σας χωρίς να το επιτεθείτε, να το απαλλάξετε από ακαθαρσίες και να το καταπραΰνετε. Η πρόκληση του αύριο είναι να προστατέψετε το δέρμα σας από τη ρύπανση, να του προσφέρετε ποιοτικά καλλυντικά, ιατροαισθητική φροντίδα ενώ εστιάζετε στη στοματική οδό για να προωθήσετε τις συνέργειες για να αποκτήσετε ένα βέλτιστο και ορατό αποτέλεσμα στο δέρμα. Βρείτε τη συνέντευξη ενός δερματολόγου γιατρού για να ανακαλύψετε τις συμβουλές του.

Το δέρμα είναι μια αντανάκλαση της τροφής μας

Το δέρμα είναι ένα περίβλημα που μας χωρίζει από το εξωτερικό περιβάλλον και μας προστατεύει από αυτό. Η συντήρησή του απαιτεί κατάλληλη καλλυντική φροντίδα, αλλά και παροχή ποιοτικών θρεπτικών συστατικών. Ακριβώς όπως η καρδιά, το δέρμα πρέπει να επωφελείται από τη δική του τροφή.

Πολλές μελέτες το αποδεικνύουν, η τρέχουσα διατροφή μας δεν ανταποκρίνεται στις διατροφικές και κυρίως μικροδιατροφικές ανάγκες που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας. Πράγματι, είναι όλο και πιο φτωχό σε μικροθρεπτικά συστατικά. Εν προκειμένω, οι μέθοδοι εντατικών καλλιεργειών ή οι αλλαγές μας στους τρόπους διατροφής και η συχνότερη επιλογή επεξεργασμένων τροφίμων.

Για όλους αυτούς τους λόγους τα εργαστήρια ISOCELL έχουν αναπτύξει φόρμουλες προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματός σας.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης