Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

ΘΑΜΠΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΔΕΡΜΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Θολή, γκριζωπή και θαμπή επιδερμίδα: η έλλειψη λάμψης υπάρχει. Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνότερα οι μαύρες επιδερμίδες. Το αποτέλεσμα είναι μια κουρασμένη εμφάνιση και έλλειψη ομοιομορφίας. Επικεντρωθείτε στους λόγους αυτού του φαινομένου και στις λύσεις για μια λαμπερή επιδερμίδα!
Παρανόηση: Το μαύρο δέρμα δεν είναι ευαίσθητο

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει κανείς, το μαύρο δέρμα χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα και είναι ιδιαίτερα εύθραυστο. Ευαίσθητο στους περιβαλλοντικούς παράγοντες, τείνει να ξηραίνεται και να αντιδρά στην παραμικρή αλλαγή. Η ακατάλληλη φροντίδα και η κακή ρουτίνα ομορφιάς μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα κηλίδες, θαμπή επιδερμίδα, αφυδατωμένο δέρμα.

Μαύρο δέρμα: θαμπή επιδερμίδα, αλλά γιατί;

Επιστημονικά, τα μαύρα δέρματα είναι πιο προσαρμοσμένα σε ένα τροπικό κλίμα και ως εκ τούτου είναι πιο λαμπερά και φωτεινά το καλοκαίρι. Δηλαδή με την αλλαγή των εποχών, ειδικά το φθινόπωρο ή το χειμώνα, η κεράτινη στιβάδα (η πιο επιφανειακή κυτταρική στιβάδα της επιδερμίδας) γίνεται πιο παχύρρευστη και η φυσική απολέπιση είναι δύσκολη. Το δέρμα γίνεται έτσι πιο συμπαγές, δεν οξυγονώνεται πλέον, συσσωρεύονται τοξίνες και δεν αντανακλά πλέον το φως. Έτσι του λείπει η λάμψη και γίνεται θαμπό. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να προκαλέσει ατέλειες, όπως εμφάνιση μαύρων στιγμάτων και σπυριών, αν δεν αντιμετωπιστεί.

Άλλοι παράγοντες μπορεί να είναι υπεύθυνοι για μια θαμπή επιδερμίδα, αυτό μπορεί να σχετίζεται με τον τρόπο ζωής. Ο μη ισορροπημένος ρυθμός ζωής, η κακή διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή καπνού, η κούραση ή ακόμα και η χρήση θεραπειών που δεν καλύπτουν τις ανάγκες του δέρματός σας έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα του δέρματος.

Υπάρχουν επίσης παράγοντες που ευθύνονται ή συμβάλλουν σε μια θαμπή επιδερμίδα, στην οποία είναι δύσκολο να δράσετε ανάντη, όπως η ρύπανση.

Μαύρο δέρμα: Φροντίζοντας τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας για λαμπερό δέρμα

Για να έχετε λαμπερό δέρμα, είναι σημαντικό να ενεργείτε σε 2 επίπεδα: μέσα και έξω.
Συνιστάται κατά προτεραιότητα η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής ευνοώντας, εν μέρει, φρούτα, λαχανικά, ελαιούχους σπόρους και σημαντική κατανάλωση νερού (1,5 λίτρο την ημέρα). Σάκχαρα, κρέατα, τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά πρέπει να αποφεύγονται. Προτιμώνται τροφές που περιέχουν βήτα-καροτίνη, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, είναι αποτελεσματικά στο να κυνηγούν το γκρίζο ορυχείο. Το να παραμείνετε ενυδατωμένοι είναι το κλειδί! Το νερό συμμετέχει στην αποβολή των τοξινών που ευθύνονται για τη θαμπή επιδερμίδα.

Δεύτερον, ένα τακτικό μοτίβο ύπνου θα μειώσει επίσης τα σημάδια κόπωσης. Ίσως είναι συνετό να πηγαίνετε για ύπνο νωρίτερα, να κάνετε χαλαρωτικές δραστηριότητες πριν πάτε για ύπνο, όπως γιόγκα, διάβασμα,…

Μαύρο δέρμα: προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να υιοθετήσετε για να αποφύγετε τη θαμπή επιδερμίδα

_

Θεραπείες προσαρμοσμένες στον τύπο δέρματος

Είναι απαραίτητη μια ταξινόμηση των προϊόντων ομορφιάς σας. Πολλές ατέλειες, σπυράκια ή μαύρα στίγματα, οφείλονται στην εφαρμογή ενός προϊόντος που δεν είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας. Μία από τις πρώτες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας για να έχετε λαμπερή, λαμπερή επιδερμίδα είναι να γνωρίζετε εάν το δέρμα σας είναι κανονικό, ξηρό, μικτό, λιπαρό ή αφυδατωμένο και να επιλέξετε τις θεραπείες ανάλογα.

Μπορούμε να διακρίνουμε τέσσερις κύριους διαφορετικούς τύπους δέρματος:

  • Το κανονικό δέρμα είναι υγιές δέρμα, δεν είναι πολύ ευαίσθητο σε εξωτερικές επιθέσεις και παραμένει ίσο με τον εαυτό του σε περίπτωση κρύου, ανέμου, ζέστης, υγρασίας, ... η υφή του δέρματός του είναι κανονική, οι πόροι δεν διαστέλλονται. Οι σμηγματογόνοι αδένες του κανονικού δέρματος παράγουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα σμήγματος, έτσι το δέρμα είναι φυσικά καλά ενυδατωμένο και προστατευμένο από την ξηρότητα και τα βακτήρια.
  • Το λιπαρό δέρμα έχει λαμπερή όψη, οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν περίσσεια σμήγματος, η υφή του δέρματος είναι συχνά ακανόνιστη και οι πόροι διεσταλμένοι. Το λιπαρό δέρμα είναι επιρρεπές σε σπυράκια, κωμωδίες, ακμή, μικροκύστεις. Αυτός ο τύπος επιδερμίδας, αν και έχει λιπαρή και γυαλιστερή όψη, είναι συχνά εύπλαστος και λιγότερο χαρακτηρισμένος από τα σημάδια γήρανσης.
  • Το ξηρό δέρμα στερείται λιπιδίων (που παράγονται κυρίως από το σμήγμα). Το σμήγμα δρα ως φραγμός, προστατεύει από εξωτερικές επιθέσεις και περιορίζει την απώλεια νερού. Όταν ο λιπιδικός φραγμός εξασθενεί, η εξάτμιση του νερού είναι μεγαλύτερη, επομένως το ξηρό δέρμα μπορεί να αφυδατωθεί. Η επιδερμίδα μπορεί να είναι θαμπή, το δέρμα τραχύ, άβολο και ανελαστικό, επιρρεπές σε σφίξιμο.
  • Το μεικτό δέρμα είναι ξηρό και λιπαρό. Η ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) έχει περιοχές λάμψης ενώ τα μάγουλα και τα ζυγωματικά είναι πιο ξηρά. Τα μάγουλα συχνά δείχνουν κανονικό δέρμα, η εμφάνιση είναι ματ και ομοιόμορφη, η ζώνη Τ είναι πιο ομοιόμορφη, η υφή του δέρματος είναι ακανόνιστη, οι πόροι είναι ορατοί και διεσταλμένοι.

Πράγματι, η χρήση περιποίησης ξηρού δέρματος όταν το δέρμα σας απλώς αντιμετωπίζει μια προσωρινή διαταραχή και στην πραγματικότητα είναι αφυδατωμένο θα προκαλέσει μόνο δυσφορία και θα τονίσει τις κηλίδες και τα σημάδια κόπωσης (Μάθετε περισσότερα για τη διαφορά μεταξύ ξηρού δέρματος και αφυδατωμένου δέρματος ). Εάν έχετε αμφιβολίες, μπορείτε να ζητήσετε τη συμβουλή ενός φαρμακοποιού ή ενός δερματολόγου που θα σας δώσει μια ακριβή διάγνωση του δέρματος.

Ενυδατικά προϊόντα για τη φροντίδα του μαύρου δέρματος

Τα μαύρα και μικτά δέρματα είναι αφυδατωμένα, η επιδερμίδα των σκούρων επιδερμίδων συγκρατεί λιγότερο καλά το νερό σε σύγκριση με τα λευκά δέρματα. Σε ένα εύκρατο κλίμα, όταν είναι πιο κρύο, με ρύπανση και σκληρό νερό, τα μαύρα δέρματα είναι πιο επιρρεπή σε μια ορισμένη ξηρότητα του δέρματος.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη φροντίδα είναι επιτακτική. Απαλό καθαριστικό για πρωινή και βραδινή χρήση, καθημερινή ενυδάτωση ακόμα και για λιπαρές επιδερμίδες και μη λειαντικό scrub που γίνεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα για την ενεργοποίηση της κυτταρικής ανανέωσης (Μπορείτε να ακολουθήσετε τις πρώτες συμβουλές ενός γιατρού δερματολόγου κάνοντας κλικ εδώ). Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνεια του δέρματος. Η απολέπιση επιτρέπει στο δέρμα να ανακτήσει τη λάμψη του και ένα νέο δέρμα. Περισσότερες από δύο απολεπίσεις την εβδομάδα θα αποδυναμώσουν το δέρμα.

Η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας γίνεται πρωί και βράδυ, σε καθαρό δέρμα. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, στρεφόμαστε σε μια ρευστή, παχιά, πλούσια υφή κλπ. Οι ενυδατικές κρέμες είναι επίσης μια καλή λύση για την πρόληψη της εμφάνισης ρυτίδων και σημαδιών γήρανσης. Μια ενυδατική μάσκα την εβδομάδα είναι μια καλή ρουτίνα που θα εκτιμήσει η επιδερμίδα. Οι οροί μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός από ενυδατικές κρέμες, ο ορός δρα στη θαμπή επιδερμίδα ενώ η κρέμα προστατεύει το δέρμα. Τα λουλουδάτα νερά βοηθούν στην τόνωση της επιδερμίδας. Οι υδρολάτες είναι φτιαγμένες από φαρμακευτικά φυτά και βοηθούν στην αποκατάσταση της λάμψης στις θαμπές και κουρασμένες επιδερμίδες. Τα φυσικά προϊόντα όπως τα φυτικά βούτυρα (βούτυρο καριτέ για παράδειγμα) είναι πολύ αποτελεσματικά στη θρέψη της επιδερμίδας, το δέρμα μαλακώνει και στολίζεται. Το shea είναι ένα ενεργό συστατικό που ταιριάζει ιδιαίτερα στις ανάγκες του σκούρου και μικτού δέρματος, βοηθά στην καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος και της γκρίζας επιδερμίδας που προκαλεί. Το δέρμα του σώματος και η επιδερμίδα του προσώπου χρειάζονται ειδική φροντίδα, το δέρμα του προσώπου είναι ιδιαίτερα λεπτό και πιο εύθραυστο, οι αφοσιωμένες και φυσικές φόρμουλες θα το προστατεύουν περισσότερο.

Μακιγιάζ για ενίσχυση της επιδερμίδας

Το μακιγιάζ δεν είναι υποχρεωτικό και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καμουφλάρει την επιδερμίδα, έρχεται τελευταίο στη ρουτίνα ομορφιάς που ξεκινά πάνω από όλα με την τακτική φροντίδα. Το χρωματολόγιο είναι ένα προϊόν ομορφιάς που μπορεί να είναι ενδιαφέρον για παιχνίδι με το φως, φέρνοντας λάμψη σε ορισμένες περιοχές του προσώπου. Τα highlighters μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός από ένα foundation, αυτά τα προϊόντα μπορούν να είναι χρωματισμένα ή διαφανή, είναι αστραφτερά. Τα σωματίδια που περιέχουν αιχμαλωτίζουν το φως για να ενισχύσουν την ομορφιά. Το illuminator της επιδερμίδας εφαρμόζεται με μικρές πινελιές σε στρατηγικές περιοχές του προσώπου όπως τα ζυγωματικά, η γωνία του ματιού ή η γέφυρα της μύτης.

Συμπληρώματα διατροφής, σύμμαχοι για να φωτίσουν την επιδερμίδα

Για περισσότερη αποτελεσματικότητα και για να ενοποιήσετε απαλά την επιδερμίδα σας, έχετε επίσης τη δυνατότητα να κάνετε θεραπεία με κατάλληλο ορό σε συνδυασμό με από του στόματος συμπλήρωμα διατροφής. Ο συνδυασμός των δύο θα ενισχύσει τα αποτελέσματα και θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε μια πιο λαμπερή, ομοιόμορφη επιδερμίδα βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα της επιδερμίδας σας. Η σωστή ενυδάτωση του μαύρου δέρματος απαιτεί επίσης επαρκή καθημερινή κατανάλωση νερού. Συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 1,5 L νερό την ημέρα. Τροφές πλούσιες σε νερό και αντιοξειδωτικά θα βοηθήσουν πολύ το μαύρο δέρμα.

Το GliSODin Skin Radiance είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την κατάσταση του κηλιδωμένου δέρματος. Σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, η σύνθεσή του, που περιέχει SOD πεπόνι, προστατευτικά αντιοξειδωτικά ενεργά συστατικά και ενοποιητικά ενεργά συστατικά, προάγει μια καθαρή και ομοιόμορφη επιδερμίδα.
Καθώς το μαύρο δέρμα είναι επίσης επιρρεπές σε χρωστικές κηλίδες, αυτή η λύση IN & OUT, που αποτελείται από την εφαρμογή μιας θεραπείας και τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση των κηλίδων και να επιτρέψει πιο υγιές δέρμα.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης