Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΜΟΡΦΟ ΔΕΡΜΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το να θέτεις στόχο να έχεις όμορφο δέρμα δεν είναι ουτοπία. Είναι μέσα από τις καθημερινές μας ενέργειες που το δέρμα μας θα τείνει προς το ιδανικό. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι η σοφή συμβουλή ενός ειδικού για τη διόρθωση ορισμένων κακών συνηθειών και την καταπολέμηση των προκατασκευασμένων ιδεών. Ζητήσαμε τη συμβουλή της γιατρού Catherine Oliveres Ghouti, δερματολόγο και μέλος του Εθνικού Συνδικάτου Δερματολόγων και Αφροδισιολόγων (SNDV).
Πώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ένα όμορφο δέρμα;

"Το όμορφο δέρμα μοιάζει με το "παιδικό δέρμα": λεπτοί, στενοί πόροι, ούτε πολύ λιπαροί ούτε ξηροί. Είναι ο τρόπος με τον οποίο το δέρμα σας θα αντανακλά το φως που θα δώσει τελικά σε εσάς και στους γύρω σας την αντανάκλαση ενός υγιούς, σφριγηλού και λαμπερού δέρματος ."

Στο δρόμο για την τέλεια επιδερμίδα: ποια είναι τα βήματα για να το πετύχετε;

"Υπάρχουν καθημερινές ενέργειες που πρέπει να υιοθετήσετε. Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε σωστά το μακιγιάζ και να καθαρίσετε το δέρμα με σαπούνι και χλιαρό νερό, αποφεύγοντας λοσιόν πλούσιες σε λιπαρές ουσίες. Τα μικκυλιακά νερά περιέχουν μερικές φορές μεγάλες ποσότητες, δίνοντας την εντύπωση ενός λιπαρού μεμβράνη στο πρόσωπό σας. Μην διστάσετε να ξεπλύνετε το δέρμα σας με νερό μετά τη χρήση. Το δεύτερο βήμα για να διατηρήσετε το δέρμα σας εξαρτάται από τον καθημερινό σας τρόπο ζωής. Δεν θα το επαναλάβουμε ποτέ αρκετά αλλά είναι το βασικό κριτήριο. Η διατροφή σας, το αλκοόλ, Ο καπνός και η έκθεση στον ήλιο είναι παράγοντες άγχους και επιτάχυνσης της γήρανσης».

Πώς μετράτε την ποιότητα του δέρματος ενός ασθενούς;

"Η διάγνωση του δέρματος γίνεται κυρίως με τα μάτια. Ως ειδικοί στο δέρμα, αναζητούμε ατέλειες, διεσταλμένους πόρους, απολέπιση ή υπερβολική έκκριση σμήγματος. Επομένως, πρέπει να μας συμβουλεύουν τα σωστά άτομα. Για παράδειγμα, παρατηρείται μια συχνή σύγχυση κατά την πρώτη δερματολογικές εκτιμήσεις μεταξύ αφυδατωμένου δέρματος και ξηρού δέρματος. Οι θεραπείες στο ιατρείο ξεκινούν με μια καλή αξιολόγηση του δέρματος του ασθενούς που ακολουθείται από ένα σχέδιο δερματολογικής θεραπείας. αισθητική."

Ποιες δερματολογικές θεραπείες και αισθητικές επεμβάσεις προτείνετε;

"Μόλις αναλύσουμε και διορθώσουμε τους παράγοντες στρες, προτείνω διάφορες αισθητικές διαδικασίες για την αποκατάσταση της λάμψης και της σφριγηλότητας στο δέρμα. Τα peeling έχουν γίνει εξαιρετικά κλασικά στο γραφείο, επιφανειακά με γλυκολικό οξύ ή μέτρια με γλυκολικό οξύ. τριχλωροξικό οξύ, επαναφέρουν τη λάμψη σε θαμπό δέρμα Χρησιμοποιούνται ως συμπληρωματική θεραπεία για την ακμή ή για τη μείωση των κηλίδων Μια ένεση υαλουρονικού οξέος προσαρμοσμένη στην εύθραυστη περιοχή γεμίζει ρυτίδες και αυλάκια ρινοχειλικά ή ρυτίδες στα μάγουλα ή επαναπροσδιορίζει τα χείλη Για θεραπεία ρυτίδων, χαλάρωση δέρματος ή για την αφαίρεση της ροδόχρου ακμής, το λέιζερ είναι αποτελεσματικό».

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τη συνέργεια μεταξύ της στοματικής οδού και αυτών των θεραπειών;

"Το δέρμα, ο πρώτος αμυντικός φραγμός του σώματός μας, είναι πολύ στρεσαρισμένος. Εκτός από την εφαρμογή κρεμών για την προστασία του, είναι απαραίτητο να ενεργούμε σε συνέργεια εσωτερικά για να ενισχύσουμε τη δράση τους. Η στοματική συνέργεια αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των συμβουλών του δερματολόγου με τον ίδιο τρόπο όπως τα καλλυντικά, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούνται τα σωστά προϊόντα. Ορισμένα προϊόντα που πωλούνται σε χαμηλές τιμές στο διαδίκτυο έχουν κακή ιχνηλασιμότητα και ανεπαρκείς συνθήκες ποιότητας. Όπως και με τα καλλυντικά, η ευθύνη του επαγγελματία να βρει τη σωστή συνέργεια μεταξύ τοπικών θεραπειών, αισθητικών διαδικασιών και η στοματική οδός για αποτελεσματική θεραπεία».

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης

EL