Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ – Sophie KUNE

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανιχνεύοντας ξανά την προέλευση του όρου – που γεννήθηκε από την πένα του Charles de Gardanne το 1821 – ρωτώντας ειδικούς, μοιράζοντας την εμπειρία της και τους προβληματισμούς της, η Sophie Kune ηγείται της έρευνας. Αναλύει τις φυσιολογικές, ψυχολογικές, σεξουαλικές και επαγγελματικές επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης, αποδομεί τα αρχέτυπα και προσφέρει μια αλλαγή προοπτικής.
Περίληψη

Γεννημένη το 1968, η Sophie Kune αφηγείται την ανακάλυψη της ιδιότητάς της ως γυναίκας σε ηλικία 10 ετών όταν εμφανίστηκε η πρώτη της περίοδος και ένα χαστούκι που δέχτηκε ο πατέρας της για να σηματοδοτήσει την περίσταση!

Θα ακολουθήσουν εμμηνορροϊκοί πόνοι, τους οποίους ο γιατρός της θα περιγράψει ως φυσιολογικούς και για τους οποίους θα αναγκαστεί να μην αισθανθεί, μετά ο περιορισμός της αντισύλληψης και τα μειονεκτήματά του, η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η περίοδος μετά τον τοκετό για την οποία καμία γυναίκα δεν έχει προετοιμαστεί ποτέ, καθώς και οι εντολές να είσαι καλή μητέρα. Στη συνέχεια, τέλος, η τεχνητή εμμηνόπαυση που θα του συνταγογραφήσει στα 45 του ο γυναικολόγος του λόγω της πάχυνσης του ενδομητρίου του. Αυτή η ξαφνική ορμονική θεραπεία θα της προκαλέσει νέες ενοχλήσεις όπως ξηρότητα κόλπου.

Ενώ νιώθει ότι είναι ακόμα 30 ετών στο κεφάλι της, αυτός ο όρος με τόσο υποτιμητικές συνδηλώσεις της εμμηνόπαυσης της επιτρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θεωρείται «γηραιά» στα μάτια των γύρω της, μάλλον λόγω των μαλλιών της. γκρι και οι πρώτες του ρυτίδες στην πραγματικότητα αφού η εμμηνόπαυση είναι μόνο μια εσωτερική και αόρατη διαδικασία.

Οποιαδήποτε γυναίκα όμως γύρω στα 45 χαρακτηρίζεται ως «εμμηνοπαυσιακή», χωρίς μέλλον και απόρριψη στον επαγγελματικό χώρο, αόρατη στη διαφήμιση, την επικοινωνία, τον κινηματογράφο...

Ο συγγραφέας παρακολουθεί πώς έφτασε η κοινωνία εκεί, ιδιαίτερα με τα τερατώδη μισογυνικά γραπτά, υπό το πρόσχημα της ιατρικής γνώσης, του γιατρού Charles de Gardanne που δημιούργησε αυτόν τον όρο εμμηνόπαυση (διακοπή αίματος) από ελληνικές ρίζες. Πρέπει να πούμε ότι τον 19ο αιώνα, μετά την επανάσταση, όλα τα δικαιώματα παραχωρήθηκαν στους άνδρες και οι γυναίκες καταδικάστηκαν από τον αστικό κώδικα να βρίσκονται νόμιμα υπό την κηδεμονία τους. Ο κύριος κοινωνικός τους ρόλος παραμένει αυτός της μητέρας.

Η γυναίκα σε «χάσιμο» ή «κρίσιμη ηλικία» πρέπει επομένως να αποσυρθεί, να μην έχει πλέον σεξουαλική ζωή για να μην σπαταλήσει τον πολύτιμο σπόρο των ανδρών, να μην εκτίθεται σε εξόδους, στη μουσική, πρέπει να ντύνεται σεμνά, αλλά εξακολουθεί να είναι ενδείκνυται να κάνει τις δουλειές του σπιτιού για να διατηρήσει μια ελάχιστη φυσική κατάσταση…

Αν και η φυσική εμμηνόπαυση δεν είναι ασθένεια, αλλά μια φυσιολογική διαδικασία μεταμόρφωσης, όπως η εφηβεία, η σταδιακή μείωση των ορμονών που παράγονται από τις ωοθήκες οδηγεί σε μια σειρά από κλινικά σημεία. Είναι απαραίτητο να προσαρμοστούμε σε αυτά και να τα εξετάσουμε με θετικό τρόπο όπως όλες οι άλλες ανατροπές που συνδέονται με την ηλικία.

Ωστόσο, στα 45, απομένουν ακόμη περίπου 20 χρόνια για να δουλέψεις και 40 χρόνια για να ζήσεις, επομένως δεν υπάρχει αμφιβολία για τη Sophie Kune να επιδοθεί στη μελαγχολία.

Η εμμηνόπαυση είναι μια νέα ζωή που ξεκινά για τις γυναίκες, απαλλαγμένες από αιμορραγίες, από το αντισυλληπτικό και μητρικό βάρος καθώς και από το βλέμμα των αντρών.

Την ευκαιρία να ζήσετε για τον εαυτό σας και να ανακαλύψετε ξανά τη ζωή σας.

Ως εκ τούτου, η Sophie Kune παρουσιάζει τις συνταγές της για μια καλύτερη ζωή αναφέροντας έναν μεγάλο αριθμό επαγγελματιών γυναικών (γιατρών, προπονητών κ.λπ.), μεταξύ των οποίων:

- Ξανασκεφτείτε τη σεξουαλική σας ζωή και ειδικότερα κάντε αργό σεξ

- Προσαρμόστε την εμφάνισή σας στις επιθυμίες σας και στο σχήμα του νέου σας σώματος, φορέστε έντονα χρώματα

- Αναθεωρήστε την αντίληψή σας για την ομορφιά, υιοθετήστε μια θετική στάση σώματος και μιλήστε για προ-γήρανση και όχι για αντιγήρανση

- Λίγο make-up για υγιή λάμψη και κατάλληλες κρέμες για την ενυδάτωση του δέρματος

- Ελάχιστη κίνηση για να διατηρήσετε τη σιλουέτα και το σχήμα σας: περπάτημα και γιόγκα

- Μπάνια με αιθέρια έλαια και αυτομασάζ για να περιποιηθείς το σώμα σου

- Ένας καλός ύπνος

- Υγιεινή διατροφή, μειωμένες μερίδες, βελτιωμένη εντερική χλωρίδα

- Να έχετε αυτοπεποίθηση, να προπονηθείτε, να αναλάβετε

Ιδιαιτερότητα: τα κεφάλαια εικονογραφούνται από 11 "Vision Boards" (συλλογές εμπνευσμένων εικόνων) που παράγονται από τον συγγραφέα στο Pinterest και είναι προσβάσιμα με κωδικούς QR σε όλες τις σελίδες. Ένα νεύμα στη νεωτερικότητα μιας γυναίκας που θέλει να μείνει συνδεδεμένη.

Η γνώμη της ομάδας GliSODin

Ένα ενδιαφέρον πρώτο μέρος για να μοιραστούμε την εμπειρία ζωής μιας γυναίκας με την οποία ταυτιζόμαστε, για ιστορικές και ιατρικές πληροφορίες και μια καλή κοινωνική περίληψη της μοίρας που εξακολουθεί να προορίζεται για γυναίκες που γερνούν.

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου εξετάζει συνταγές ευεξίας που μπορούν να προσαρμοστούν σε νεότερες γυναίκες ή ηλικιωμένους άνδρες που χάνουν επίσης τεστοστερόνη και μυς.

Η Sophie Kune είναι μια πολύ δυναμική, καλοπροαίρετη γυναίκα και περιβάλλεται έξυπνα από γυναίκες της γενιάς της, τις οποίες παίρνει στα σοβαρά για να τις εκθέσει στα μάτια του ευρύτερου κοινού.

Live instagram @MenopauseStories x @GliSODin_fr

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης

EL