Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

ΕΡΥΘΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ερυθρότητα (ή ροδόχρου ακμή) είναι ένα κοινό αισθητικό, φλεγμονώδες και χρόνιο πρόβλημα του δέρματος που επηρεάζει κυρίως ενήλικες μετά την ηλικία των είκοσι ετών με ανοιχτόχρωμο δέρμα, μάτια και μαλλιά. Στην Ευρώπη ο επιπολασμός του είναι 2 έως 10% ανάλογα με τη χώρα.

Χαρακτηρίζεται κυρίως από ξαφνική ερυθρότητα και θερμότητα στο κεντροπροσωπικό ερύθημα, που κλινικά ονομάζεται εξάψεις. Επίμονη ερυθρότητα, βλατίδες και φλύκταινες μπορούν επίσης να χαρακτηρίσουν αυτήν την κατάσταση. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προκληθούν από αλλαγές θερμοκρασίας, ήλιο, αλκοόλ, στρες, συναισθήματα, πικάντικα τρόφιμα και αθλήματα.

Στη ροδόχρου ακμή, οι σμηγματογόνοι αδένες του δέρματος παράγουν υπερβολικό σμήγμα. Αυτή η ουσία που προάγει τη φλεγμονή μεταβάλλει τη λειτουργία φραγμού της επιδερμίδας και προκαλεί μια κλιμάκωση της φλεγμονής. Το σμήγμα φράζει τους πόρους και οδηγεί σε ψευδή αίσθηση ξηρότητας.

Πώς λοιπόν προσαρμόζετε τη ρουτίνα σας και φροντίζετε το δέρμα σας όταν έχετε ροδόχρου ακμή;

Πολύ συχνά πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε τοπικές ενυδατικές κρέμες. Πολύ λάθος! Επειδή αυτά μπορούν επίσης να φράξουν τους πόρους του δέρματος. Επομένως, είναι σημαντικό να προσαρμόσετε το τελετουργικό περιποίησης σας όταν το δέρμα είναι ευαίσθητο. Συνιστάται απαλός καθαρισμός (με γάλα ή λάδι καθαρισμού), εκτός από ελαφριά ενυδάτωση, καθώς και υγιεινός τρόπος ζωής και καθημερινή εφαρμογή αντηλιακής προστασίας με ελάχιστο δείκτη 30.

Το ήξερες ? Είναι δυνατή η εφαρμογή ενός ιατρικού μακιγιάζ που ονομάζεται «καμουφλάζ». Το τελευταίο συνίσταται στην απόκρυψη της ερυθρότητας με μακιγιάζ αντίθετου χρώματος, δηλαδή πράσινου. Ωστόσο, πρέπει να αποφεύγεται η εφαρμογή foundation και κρέμες που είναι πολύ αποφρακτικές και λιπαρές.

Πιθανή θεραπεία στο ιατρείο… και η στοματική οδός

Η ροδόχρους ακμή είναι μια κοινή δερματική πάθηση που παρατηρείται συχνά από τους δερματολόγους, αλλά η διάγνωσή της δεν είναι πάντα προφανής. Μόλις γίνει αυτό, η θεραπεία της ροδόχρου ακμής στο ιατρείο θα περιλαμβάνει διάφορες θεραπευτικές επιλογές, που συνδυάζουν αγγειακή θεραπεία με λέιζερ, παλμικό λέιζερ βαφής, δερματολογικές κρέμες, καλλυντικά και θρεπτικά καλλυντικά.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης

EL