Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εκτός από τη νόστιμη και αναζωογονητική γεύση της, η ντομάτα είναι ένα φρούτο λαχανικό που είναι γεμάτο θρεπτικά στοιχεία και έχει πολλά οφέλη για την ομορφιά του δέρματος. Τα συμπληρώματα διατροφής για το δέρμα με βάση την ντομάτα είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά σε δέρματα με ατέλειες και για την προετοιμασία του δέρματος για τον ήλιο.
1. Ένα φρούτο γεμάτο αντιοξειδωτικά

Το κύριο ενεργό συστατικό στις ντομάτες είναι το λυκοπένιο, το οποίο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό:

Η ντομάτα οφείλει το κόκκινο χρώμα της σε μια φυσική χρωστική ουσία: το λυκοπένιο. Εάν βρίσκουμε λυκοπένιο σε πολλά φρούτα όπως κόκκινα φρούτα, καρπούζι, γκουάβα, παπάγια, κόκκινη πιπεριά ή γκρέιπφρουτ, η συγκέντρωσή του είναι στην ντομάτα.

Το λυκοπένιο είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από επιθέσεις στις ρίζες. Αυτό το καροτενοειδές υπάρχει και στο σώμα μας και συγκεκριμένα στο συκώτι, στον προστάτη, στο πλάσμα… Το λυκοπένιο το βρίσκουμε σε μεγάλες ποσότητες στα κύτταρα του δέρματος. Έχει ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες ρόλο.

Μια μελέτη πραγματοποιήθηκε το 2016* από μια ομάδα από την Ιατρική Σχολή του Ντίσελντορφ στη Γερμανία σχετικά με την επίδραση των συμπληρωμάτων λυκοπενίου στην υγεία του δέρματος. Οι ερευνητές στρατολόγησαν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 40 και 50 ετών και έδωσαν σε μία ομάδα δισκία λυκοπενίου ενώ σε άλλη ομάδα έλαβε εικονικό φάρμακο(1). Μετά από 12 εβδομάδες, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα που έλαβε το λυκοπένιο είχε σημαντική βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματός τους όσον αφορά την υφή, την ερυθρότητα και την τραχύτητα. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το συμπλήρωμα λυκοπενίου μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία του δέρματος βελτιώνοντας την εμφάνιση και την υφή του.

Μεταξύ των άλλων ενεργών συστατικών που υπάρχουν στην ντομάτα, βρίσκουμε:

Η βιταμίνη C, ένα άλλο αντιοξειδωτικό που δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες που υπάρχουν στο σώμα, εν μέρει υπεύθυνες για τη γήρανση του δέρματος. Είναι πολύ αποτελεσματικό στο προβληματικό δέρμα και βοηθά στην εξομάλυνση της επιδερμίδας. Γενικότερα, η βιταμίνη C βοηθά επίσης στη μείωση της κόπωσης και συμβάλλει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

S. Grether-Beck, et al, Μοριακές αποδείξεις ότι η από του στόματος συμπλήρωση με λυκοπένιο ή λουτεΐνη προστατεύει το ανθρώπινο δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία: αποτελέσματα από μια διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, διασταυρούμενη μελέτη, British Journal of Dermatology, 2017.

2. GliSODin Λάμψη δέρματος: συμπλήρωμα διατροφής πλούσιο σε Λυκοπένιο

Το συμπλήρωμα διατροφής μας GliSODin Skin Brightening ξεχωρίζει για τη συγκέντρωση του σε λυκοπένιο, το οποίο είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό και ενοποιητικό ενεργό συστατικό.

Ιδιαίτερα συνιστάται για άτομα των οποίων το δέρμα είναι ευαίσθητο στον ήλιο, το GliSODin Skin Brightening βοηθά στην πρόληψη και στη μείωση της βλάβης που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Περιέχει επίσης SOD πεπονιού, έλαιο borage, βιταμίνες που βοηθούν στην καταπολέμηση των κηλίδων και σας βοηθούν να αναδείξετε μια πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα και πιο λαμπερή επιδερμίδα.

Η φόρμουλα GliSODin Skin Brightening δρα σε συνέργεια με την τακτική εφαρμογή εξωτερικής τοπικής φροντίδας και πολλαπλασιάζει την αποτελεσματικότητά τους.

Σε συνδυασμό με αποχρωματιστικές και αντηλιακές κρέμες, το GliSODin Skin Brightening μειώνει τις καφέ κηλίδες κατά τρεις.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, το 86% των καταναλωτών που είχαν ακολουθήσει θεραπεία με GliSODin Skin Brightening δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένοι και είδαν πραγματικά οφέλη για το δέρμα τους.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης