Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2020

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η αισθητική ιατρική γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη με περισσότερους από 23 εκατομμύρια ακόλουθους. Το είκοσι τοις εκατό του πληθυσμού θα σκεφτόταν να κάνει αισθητικές επεμβάσεις, και πιο συγκεκριμένα μη επεμβατικές επεμβάσεις!

Μετά από ένα πρώτο εξάμηνο του έτους πλούσιο σε συνέδρια αντιγηραντικής ιατρικής, προτείνω να κάνω έναν απολογισμό των παγκόσμιων τάσεων και να σας τις παρουσιάσω στο ιστολόγιο GliSODin.

Αισθητική ιατρική και χειρουργική το 2020

Η διαφορά μεταξύ της αισθητικής ιατρικής και της αισθητικής χειρουργικής μπορεί μερικές φορές να προκαλεί σύγχυση. Οι περισσότεροι αισθητικοί χειρουργοί ασκούν την αισθητική ιατρική και αυτές οι δύο ειδικότητες συνδυάζονται με την εμφάνιση νέων τεχνικών. Η αισθητική ιατρική απευθύνεται σε ασθενείς που αναζητούν πιο ήπιες ιατρικές τεχνικές, περιορίζονται σε επιφανειακούς ιστούς και επιθυμούν να παρακάμψουν τη γενική αναισθησία, την ακινητοποίηση και τις συνέπειες που προκύπτουν από τη χειρουργική επέμβαση.

Η πρόληψη της γήρανσης χωρίς χειρουργική επέμβαση είναι δυνατή!

Στις αισθητικές πρακτικές επικρατεί μια τάση, αυτή της προσφοράς όλο και λιγότερο επεμβατικών επεμβάσεων.

Νέες προσεγγίσεις στις τεχνικές έγχυσης καθιστούν δυνατή την εξισορρόπηση των όγκων, τη γλυπτική του περιγράμματος του προσώπου και ακόμη και τη διόρθωση ορισμένων λιγότερο αρμονικών χαρακτηριστικών. Πριν από μερικά χρόνια, αυτές οι ανακατασκευές απαιτούσαν διορθωτική χειρουργική επέμβαση. Τώρα είναι δυνατό να επεξεργαστούμε ξανά το σχήμα μιας μύτης ή του πηγουνιού που υποχωρεί χωρίς να καταφύγουμε σε επεμβατική χειρουργική επέμβαση. Η αναμόρφωση της μύτης πρέπει να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πρώτα μέλημα των ασθενών. Σήμερα μπορεί να διορθωθεί σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πράγματι, ένα μικρό εξόγκωμα που πρέπει να διαγραφεί, ένα σημείο για να ανέβει ή να κατέβει, μια ελαφριά ασυμμετρία θα διορθωθεί με μια ένεση υαλουρονικού οξέος: ελάχιστος πόνος για άμεσα ορατά αποτελέσματα.

Η θεραπεία του οβάλ του προσώπου: τεχνικές που πολλαπλασιάζονται

Το μεγάλο αίτημα των ασθενών για τη φετινή σεζόν στην ιατρική και την αισθητική χειρουργική είναι να παραμείνουν όμορφοι φυσικά! Οι τεχνικές επεξεργασίας του οβάλ του προσώπου εξελίσσονται και διαφοροποιούνται. Οι προσεγγίσεις συνδυάζονται και συνδυάζονται για να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα στη γλυπτική του προσώπου και την εμφάνισή του.

Αγκαθωτά νήματα ή νήματα τανυστήρα ήταν ήδη σε ζήτηση το 2018 και η επιτυχία τους μόλις επιβεβαιώνεται. Είτε στο πρόσωπο είτε στο σώμα, καθιστούν δυνατή τη σωστή επανατοποθέτηση μιας περιοχής που έχει χαλαρώσει. Για να βρείτε ένα λαμπερό και νεανικό πρόσωπο, υπάρχει πλέον ενεργειακό μεσολίφτινγκ. Ασκείται με μεσοθεραπεία (τοπικές και επιφανειακές ενέσεις), οξέα φρούτων για ένα μίνι peeling και βιταμίνες. Σε 30 λεπτά, το πρόσωπο αναζωογονείται, γεμίζει, τονώνεται. Το HIFU είναι μια θεραπεία που εμφανίστηκε πρόσφατα και αποσκοπεί στην καταπολέμηση της χαλάρωσης του δέρματος του προσώπου. Χρησιμοποιεί εστιασμένο υπέρηχο υψηλής έντασης ή HIFU. Είναι μια πολύ ασφαλής ιατρική τεχνική, αντικείμενο πολυάριθμων επιστημονικών δημοσιεύσεων και εγκεκριμένη από τον FDA – Food and Drug Administration).

Το σώμα είναι επίσης στο επίκεντρο

Οι μη χειρουργικές επεμβάσεις αυξάνονται και η ιατρική κρυολιπόλυση εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής για την τήξη επίμονου λίπους. Το χειρουργείο επίσης προχωρά. Η αναμόρφωση του στήθους είναι μια τεχνική που εξελίσσεται με τη φιλοδοξία να αποκτήσει άνεση και ασφάλεια. Στην αγορά εμφανίστηκαν ελαφριές προθέσεις σε συνεκτική γέλη σιλικόνης και άθραυστα (ανθεκτικά σε πίεση 5 τόνων).

Ένα βήμα προς την εξατομικευμένη ιατρική

Το Made-to-measure έφτασε πριν από αρκετές σεζόν στα ιατρικά καλλυντικά. Η αρχή είναι να σχεδιάζεται ειδικά για κάθε ασθενή ανάλογα με τον τύπο του δέρματός του, τον φωτότυπο και την ιατροαισθητική του φροντίδα η καταλληλότερη φόρμουλα, κρέμα, ορός (χάρη στις μετρήσεις τύπου Ioma Sphere ή στον αλγόριθμο και στα ερωτηματολόγια ασθενών…).

Επαναφορά της λάμψης του προσώπου: μια μόνιμη πρόκληση

Οι τεχνικές μικροβελόνας είναι στη μόδα εδώ και τρία χρόνια: συνίστανται στη δημιουργία μικροδιατρήσεων στο δέρμα χρησιμοποιώντας μια άκρη που περιέχει μερικές δεκάδες πολύ λεπτές βελόνες. Το δέρμα αναγκάζεται να επανορθωθεί και να δημιουργήσει νέο κολλαγόνο. Τα αποτελέσματα: πιο λαμπερό δέρμα, αισθητή μείωση των ουλών και των λεπτών γραμμών και ρυτίδων (μετά από πολλές συνεδρίες).

Τα Nutraceuticals σε αναζήτηση νομιμότητας

Η χρήση συνδυασμένων θεραπειών για την αισθητική ιατρική γίνεται σταδιακά εμφανής. Η παγκόσμια και 360 μοιρών προσέγγιση είναι όλο και πιο περιζήτητη για την ολοκλήρωση των θεραπειών. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου διεθνούς συνεδρίου αισθητικής ιατρικής στο Παρίσι, η διατροφική συνεδρία συγκέντρωσε μια κατάμεστη αίθουσα γιατρών που άκουγαν τις νέες επιστημονικές εξελίξεις. Η από του στόματος χρήση φυσικών ενεργών συστατικών για την πρόληψη, την προστασία και τη διόρθωση αποκτά περισσότερη νομιμότητα κάθε μέρα. Το GliSODin είναι πρωτοπόρος στην κλινική και επιστημονική έρευνα των συμπληρωμάτων διατροφής και των οφελών τους για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος.

Editor Thomas Josse : Από μικρός κατάλαβα ότι με έλκουν οι εικόνες και η ομορφιά. Αυτή η παρόρμηση μου επέτρεψε να δημιουργήσω το 2014 ένα από τα πρώτα ιστολόγια που συνδυάζουν μια φιλοσοφική και επιστημονική πένα, αλλά πάντα εμπνευσμένη, για να δώσω απαντήσεις και να δημιουργήσω έναν νέο διάλογο μεταξύ του ευρύτερου κοινού, της ιατρικής και της αισθητικής χειρουργικής. Μετά από μερικές συναντήσεις, αποφάσισα το 2015 να δημιουργήσω το πρακτορείο μου για να καλύψει διάφορες αποστολές που κυμαίνονται από τη δημιουργία έως τη διαχείριση της εικόνας του επαγγελματία στο διαδίκτυο, αλλά και την παρουσία βιομηχάνων – συνεδρίων στα social media. Συμμετέχω επίσης σε συνέδρια μορφωμένων κοινωνιών – εργαστήρια – για να ευαισθητοποιήσω τους επαγγελματίες και τους βοηθούς για τη σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις δραστηριότητές τους.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης