Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η επιταχυνόμενη γήρανση προκαλείται από χρόνια φλεγμονή των κυττάρων. Αυτό το φαινόμενο δρα σε όλους τους τύπους δέρματος, από την επιδερμίδα μέχρι το χόριο, και έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των σημαδιών γήρανσης, τις ρυτίδες, το σχηματισμό χρωστικών κηλίδων και την απώλεια ελαστικότητας. Εάν η φλεγμονή δεν φαίνεται, το φαινόμενο προκαλεί πολλές βλάβες και δημιουργεί διάφορα συμπτώματα, είναι η πηγή πολλών ασθενειών.
Φλεγμονή, τι είναι;

Η φλεγμονή είναι η φυσιολογική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που εμφανίζεται αμέσως μόλις εντοπιστεί μια επίθεση. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλαπλές. Μπορεί να είναι μια εσωτερική επίθεση, όπως ένα πρόβλημα σε επίπεδο κυττάρων, για παράδειγμα, ή μια εξωτερική επίθεση όπως μια μόλυνση. Το δέρμα αποτελεί ένα φράγμα για την προστασία του οργανισμού από εισβολές. Η φλεγμονώδης αντίδραση λαμβάνει χώρα όταν μικροοργανισμοί καταφέρνουν να διασχίσουν αυτό το προστατευτικό φράγμα. Η φλεγμονή είναι a priori μια χρήσιμη αντίδραση στο σώμα, το τελευταίο αμύνεται, έγκαιρα, από μια επίθεση. Όταν η φλεγμονή επιμένει, μπορεί να γίνει χρόνια.

Οι ακτίνες UV, η ρύπανση, η κακή διατροφή, ο καπνός, είναι παράγοντες που οδηγούν σε επιτάχυνση της γήρανσης. Η διαδικασία γήρανσης προκαλεί αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του οργανισμού μας, συμπεριλαμβανομένου του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτές οι αλλοιώσεις επηρεάζουν τόσο το άμεσο ανοσοποιητικό σύστημα (έμφυτο) όσο και το ανοσοποιητικό σύστημα που ενεργοποιεί μια συγκεκριμένη απόκριση (επίκτητη). Ο όρος φλεγμονή αναφέρεται σε ανοσολογισμό και συμβάλλει στην αύξηση της πιθανότητας μόλυνσης ή αυτοάνοσης νόσου. Αυτός ο όρος γεννήθηκε από τη συστολή της λέξης «φλεγμονή» και «ηλικία». Η φλεγμονή προκύπτει από τη χρόνια ενεργοποίηση των κυττάρων του ανοσοποιητικού σε συνεχές αντιγονικό φορτίο. Με την εξάντληση του ανοσοποιητικού συστήματος, ο οργανισμός παράγει κυτοκίνες, η συγκέντρωση αυτή διατηρεί τη φλεγμονή.

Πώς να καταπολεμήσετε αυτή τη χρόνια φλεγμονή;

Η τρέχουσα επιστημονική βιβλιογραφία συμφωνεί ότι η ικανότητα των ενδογενών αντιοξειδωτικών να αντισταθμίζουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών μειώνεται επίσης με την ηλικία, γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία φλεγμονωδών μηχανισμών που σχετίζονται με τη γήρανση.

Όταν το οξειδωτικό στρες εξαπλώνεται εκτός ελέγχου, επιταχύνει και προκαλεί γήρανση των κυττάρων και απώλεια λειτουργικότητας. Η περίσσεια ελεύθερων ριζών μπορεί επίσης να οδηγήσει στην αποτελεσματικότητα της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να δράσει καλύτερα. Για να το αντιμετωπίσει, το σώμα χρειάζεται αντιοξειδωτικές άμυνες όπως τα σύμπλοκα ενζύμων υπεροξειδάση γλουταθειόνης (GPx) και υπεροξειδική δισμουτάση (SOD). Ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι χρήσιμα για την καλή λειτουργία των κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα για τον καλύτερο έλεγχο του οξειδωτικού στρες, λειτουργούν ως θεραπείες.

Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε δει πολλά αντιοξειδωτικά προϊόντα (φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής) να ανθίζουν στις αγορές. Η πλειοψηφία των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά έχουν αναπτυχθεί για να καλύψουν μια πιθανή ανεπάρκεια και όχι για να τονώσουν άμεσα το αντιοξειδωτικό αμυντικό σύστημα του οργανισμού μας.

Ποιες είναι οι λύσεις για να σταματήσει η φλεγμονή;

Οι λύσεις είναι να έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να εφαρμόζετε αντηλιακά, αντηλιακά καθημερινά, να χρησιμοποιείτε αντιοξειδωτικές θεραπείες με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Για να προστατεύσετε το δέρμα από τη φλεγμονή του δέρματος, μπορείτε να στραφείτε σε τοπικές θεραπείες, όπως κρέμες ή θεραπείες προσώπου προσαρμοσμένες στην επιδερμίδα σας. Προφλεγμονώδη τρόφιμα όπως κορεσμένα λίπη, σάκχαρα, επεξεργασμένα τρόφιμα θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται. Η τακτική άσκηση και ο καλός ύπνος είναι προϋποθέσεις που βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις φλεγμονές. Οι καταπραϋντικές θεραπείες του δέρματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα καλλυντικά, τα καταπραϋντικά προϊόντα που βασίζονται σε φυσικά συστατικά μπορούν να είναι μια καλή λύση. Κρέμα, ορός, μάσκα, είναι όλα προϊόντα που βοηθούν στη μείωση της ευαισθησίας του δέρματος του προσώπου, μπορεί να βρει μια ισορροπία. Οι βλάβες εξασθενούν, ο κνησμός μειώνεται, οι λοιμώξεις μειώνονται. Οι τοπικές θεραπείες προσώπου μπορούν επίσης να λειτουργήσουν στην ακμή,

Για να δράσουν στη φλεγμονή του δέρματος, ορισμένα αντιοξειδωτικά ή αντιφλεγμονώδη δραστικά συστατικά μπορεί να είναι ευεργετικά. Το φερουλικό οξύ μπορεί να δράσει στην ερυθρότητα μετά την έκθεση στον ήλιο, η βιταμίνη C βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης χρωστικών κηλίδων στο πρόσωπο και προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη Ε χαρίζει λάμψη στο δέρμα και μειώνει τις βλάβες από τον ήλιο. Τα ωμέγα-3 συμβάλλουν στην ελαστικότητα του δέρματος και είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους. Το έλαιο Borage ανακουφίζει το δέρμα που έχει προσβληθεί από έκζεμα ή δερματίτιδα,…

Η διαδικασία της φλεγμονής μπορεί να μετριαστεί με μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, πρωτεΐνες, απαραίτητα λιπαρά οξέα και μέταλλα. Η υγιεινή και ισορροπημένη τροφή βοηθά τα κύτταρα να έχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα καλά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την αναγέννησή τους, βοηθά επίσης το σώμα να παραμείνει υγιές. Τροφές εμπλουτισμένες με ωμέγα 3 βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και στη μείωση της αφυδάτωσης του δέρματος. Ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν επίσης να αποτελέσουν λύση στο οξειδωτικό στρες.

Τι μπορούν να κάνουν το SOD και το GliSODin;

Ο καθοριστικός ρόλος του SOD είναι ευρέως γνωστός από τη δεκαετία του 1960 και η ιδιότητά του ως κύριου αντιοξειδωτικού επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες επιστημονικές και κλινικές μελέτες. Το GliSODin είναι το πρώτο βιοδιαθέσιμο και ενεργό SOD από το στόμα. Είναι μια φυτική φόρμουλα που παρασκευάζεται από εκχύλισμα γαλλικού πεπονιού πλούσιο σε SOD και πρωτεΐνη σιταριού. Ο ρόλος αυτής της πρωτεΐνης σιταριού είναι ουσιαστικός στη μεταφορά SOD στα κύτταρα του εντέρου προκειμένου να διεγείρει το σύστημα που καταπολεμά το οξειδωτικό στρες στο σώμα μας.

Πώς τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της χρόνιας φλεγμονής του δέρματος;

Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να είναι χρήσιμα όταν συνδυάζονται με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, κατάλληλες θεραπείες, μια ισορροπημένη διατροφή και μια επαρκή ρουτίνα ομορφιάς. Η κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής, επιλεγμένα για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, βοηθά τον οργανισμό και το δέρμα να προστατευθούν από εξωτερικές επιθέσεις. Το σώμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα το οξειδωτικό στρες. Το άγχος, η ρύπανση, ο ήλιος, οι ιοί και τα μικρόβια προκαλούν στρες στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα συμπληρώματα διατροφής προετοιμάζουν το σώμα να κινητοποιηθεί καλύτερα για να ανταποκριθεί στο οξειδωτικό στρες και να διατηρήσει καλύτερα τη σωστή προ/αντιοξειδωτική ισορροπία. Το δέρμα του προσώπου είναι πιο υγιές!

Σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στις υπερβολικές ελεύθερες ρίζες, το δέρμα είναι ο πρώτος στόχος. Οι τοπικές θεραπείες είναι σύμμαχοι για να βοηθήσουν στην αναδόμηση του κατεστραμμένου ιστού του δέρματος. Ωστόσο, αυτές οι εξωτερικές θεραπείες δρουν μόνο στην επιφάνεια. Για την αποτελεσματική καταπολέμηση αυτού του δερματικού προβλήματος, το δέρμα μπορεί να βοηθηθεί βαθύτερα μέσω της απελευθέρωσης αντιοξειδωτικών ενεργών συστατικών που καταπολεμούν τα καταστροφικά ένζυμα. Τα συμπληρώματα διατροφής προορίζονται για την προστασία του δέρματος από το εσωτερικό για την καλύτερη προστασία του από τις καταστροφές της φλεγμονής.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης