Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

SOD, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το οξειδωτικό στρες είναι μια κύρια αιτία γήρανσης του δέρματος, επειδή καταστρέφει τα κύτταρα του δέρματος και συμβάλλει στον εκφυλισμό τους. Είναι επίσης η αιτία πολλών προβλημάτων υγείας. Για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, το SOD ή η υπεροξειδική δισμουτάση είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τι ακριβώς είναι το SOD; Ποιος είναι ο ρόλος του; Πώς να συμπληρώσετε με SOD για να φροντίσετε το δέρμα σας; Βρείτε όλες τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις σε αυτό το άρθρο.
Τι είναι το SOD;

Το SuperOxide Dismutase (SOD) είναι ένα απαραίτητο αντιοξειδωτικό ένζυμο, φυσικά παρόν στο σώμα μας. Το SOD είναι πανταχού παρόν σε όλες τις μορφές ζωής και προστατεύει τα έμβια όντα από την οξείδωση.

Παρουσία εσωτερικών και εξωτερικών κυτταρικών μεμβρανών, απευθείας όπου δημιουργούνται ελεύθερες ρίζες, το SOD έχει τη δύναμη να τις μετατρέπει σε μη τοξικά μόρια.

Παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες που είναι μια από τις κύριες αιτίες κυτταρικής γήρανσης και πολλών παθολογιών.

Πολύ μπροστά από τη βιταμίνη C ή τις πολυφαινόλες, το SuperOxide Dismutase (SOD) είναι η πιο αποτελεσματική από όλες τις άμυνές μας. Ωστόσο, αυτό δεν ανανεώνεται από το φαγητό και η δραστηριότητά του μειώνεται με την ηλικία ή κατά τις λεγόμενες οξειδωτικές καταστάσεις.

Το GliSODin παράγει φυτικό SOD από πεπόνια πεπόνι που καλλιεργούνται στη νότια Γαλλία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αβινιόν. Χάρη στο ενεργό συστατικό SOD, αυτή η συγκεκριμένη ποικιλία πεπονιών - που ανακαλύφθηκε το 1989 - διατηρείται καλύτερα από τα άλλα και έχει διάρκεια ζωής τρεις έως τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή των κλασικών πεπονιών.

Μετά από αυτή την ανακάλυψη, το GliSODin δημιουργεί συμπληρώματα διατροφής από ένα καινοτόμο σύμπλεγμα φυσικής SuperOxide Dismutase (SOD) που προέρχεται από εκχύλισμα πεπονιού σε συνδυασμό με πρωτεΐνη σιταριού, η οποία έχει τον ουσιαστικό ρόλο να προστατεύει το SOD για να το κάνει βιοενεργό.

Τα οφέλη του SOD στο δέρμα

Είτε μέσω της από του στόματος λήψης συμπληρωμάτων διατροφής ή/και της τακτικής εφαρμογής τοπικών θεραπειών (κρέμες, concealer, οροί κ.λπ.) με βάση το SOD, τα κύρια οφέλη αυτού του ενζύμου πηγάζουν από την αντιοξειδωτική του λειτουργία και αφορούν την πρόληψη των επιπτώσεων του γηράσκων.

 

 • Το SOD ενισχύει την παραγωγή αντιοξειδωτικών στο δέρμα , το οποίο προστατεύει το δέρμα από το οξειδωτικό στρες, έναν σημαντικό παράγοντα γήρανσης που είναι υπεύθυνος για τη βλάβη του DNA, την οξείδωση των πρωτεϊνών, των λιπιδίων και των υδατανθράκων.

 

 • Το SOD δρα ως εσωτερική ασπίδα για την ενίσχυση του δέρματος ενάντια στις ακτίνες UV. Αυτό παρέχει μεγάλη προστασία από την οξειδωτική βλάβη όταν το δέρμα μας εκτίθεται στις ακτίνες UV.

 

 • Το SOD ρυθμίζει τη φλεγμονή του δέρματος. Η φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες συνδέονται στενά. Το SOD βοηθά στη μείωση της διάρκειας και της έντασης της ερυθρότητας στο δέρμα και μπορεί να παίξει υποστηρικτικό ρόλο σε φλεγμονώδεις δερματικές διαταραχές.

 

Το SOD καταπολεμά τις μορφές υπερμελάγχρωσης και υπομελάγχρωσης έχοντας κοινό ένα σημαντικό φλεγμονώδες έδαφος. Το SOD του GliSODin έχει αποδειχθεί κλινικά ότι βελτιστοποιεί και ενισχύει τις δερματολογικές θεραπείες αναφοράς.

Οφέλη και για τον οργανισμό

Το φαινόμενο του οξειδωτικού στρες είναι η αιτία πολλών παθολογιών εάν δεν αντισταθμίζεται επαρκώς από την παροχή αντιοξειδωτικών όπως το SOD.

Δρα στο οξειδωτικό στρες, το SOD συμβάλλει:

 • Παίξτε ρόλο στη βελτίωση της κυκλοφορίας
  Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως η αρτηριοσκλήρωση ή η υπέρταση.

 

 • Μειώστε τη φλεγμονή και τον πόνο στις αρθρώσεις
  Χάρη στην ικανότητά του να δρα στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, το SOD είναι ένα εξαιρετικό φυσικό αντιφλεγμονώδες. Συγκεκριμένα, καθιστά δυνατή τη μείωση ή την πρόληψη της φλεγμονής και του πόνου στις αρθρώσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα, η αρθρίτιδα ή ακόμα και η ουρική αρθρίτιδα.

 

 • Μειώστε το άγχος και τις συνέπειές του
  Έχει σημαντικό αντίκτυπο στις συνέπειες του στρες όπως οι διαταραχές ύπνου. Το SOD βελτιώνει επίσης καταστάσεις πνευματικής και σωματικής κόπωσης, συγκέντρωσης, απομνημόνευσης.

 

 • Βελτιώστε την αποκατάσταση των μυών
  Το SOD είναι ωφέλιμο για τους αθλητές. Οι σωματικές ασκήσεις που είναι αρκετά έντονες ή παρατεταμένες προκαλούν την παραγωγή ελεύθερων ριζών οι οποίες μπορούν να εξασθενήσουν από το SOD και έτσι επιτρέπουν την ταχύτερη αποκατάσταση των μυών.

 

 

Τα συμπληρώματα διατροφής μας πλούσια σε SOD

Το SuperOxide Dismutase (SOD) αποτελεί μέρος του DNA του GliSODin, καθώς όλα τα συμπληρώματα διατροφής GliSODin παρασκευάζονται από ένα καινοτόμο σύμπλεγμα που βασίζεται στην υπεροξειδική δισμουτάση (SOD):

 • Το GliSODin Body Strengthen είναι ιδανικό για ευαίσθητο και προβληματικό δέρμα. Αυτό το συμπλήρωμα διατροφής είναι πλούσιο σε SOD/γλιαδίνη, ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Β12. Αυτός ο συνδυασμός ενεργών συστατικών διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμά το οξειδωτικό στρες και δίνει στο δέρμα μια πιο υγιή εμφάνιση.

 

 • Το GliSODin Anti-Aging δρα εκ των έσω βοηθώντας το σώμα να καταπολεμήσει τη γήρανση του δέρματος. Αυτό το συμπλήρωμα διατροφής περιέχει ωμέγα 3 λιπαρά οξέα μέσω Krill Oil, Borage Seed Oil, Melon SOD, Sea Buckthorn Berry Oil, τα οποία βοηθούν στη θρέψη της επιδερμίδας, τη σύσφιξη και την ομορφιά της.

 

 • Το GliSODin Skin Brightening έχει σχεδιαστεί για να αποκαθιστά και να ενοποιεί την ομορφιά του δέρματος. Αποτελούμενο από ένα σύνολο ενεργών συστατικών (πεπόνι SOD, έλαιο μποράγου, λυκοπένιο, εσπεριδίνη, βιταμίνη C και βάλσαμο λεμονιού) αυτό το συμπλήρωμα διατροφής προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και αποκαλύπτει λάμψη. φυσικό για την επιδερμίδα.

 

 • Το GliSODin V-SOD είναι μια καινοτόμος πατενταρισμένη φόρμουλα που αποτελείται από SOD πεπονιού και προστατευτική πρωτεΐνη σίτου. Το V-SOD συνιστάται κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας κατά της λεύκης σε συνδυασμό με ακτίνες UV (φυσικές, σε καμπίνες ή με λάμπες UVB).

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης