Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΥ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος διορθώνουν ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου, προσθέτουν όγκο σε επιλεγμένες περιοχές και μειώνουν τα σημάδια γήρανσης. Οι ενέσεις γίνονται σε ιατρείο. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε ορισμένες οδηγίες, ώστε το σώμα να εκμεταλλεύεται πλήρως τα οφέλη των ενέσεων. Για να διαρκέσουν τα αποτελέσματα του υαλουρονικού οξέος, σεβόμαστε ορισμένες χειρονομίες και αποφεύγουμε ορισμένες πρακτικές.
Οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε πριν από την ένεση υαλουρονικού οξέος

Για βέλτιστα αποτελέσματα και ενέσεις υαλουρονικού οξέος που μειώνουν τα σημάδια γήρανσης, συνιστάται να τηρείτε ορισμένες προφυλάξεις πριν από τη διαδικασία. Να θυμάστε ότι το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο που το σώμα μας παράγει για να ενυδατώσει και να ανανεώσει τον ιστό του δέρματος. Οι ενέσεις μπορούν να αναδιαμορφώσουν το πρόσωπο, να μειώσουν τα σημάδια γήρανσης ή να αποκαταστήσουν ορισμένους όγκους για ένα πιο αρμονικό πρόσωπο.

Πριν από τη θεραπεία, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι οδηγίες υγιεινής και ασφάλειας, αυτές οι τελευταίες καθιστούν δυνατή την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που σχετίζονται με τις ενέσεις και τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος της θεραπείας. Υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις. Η θεραπεία δεν συνιστάται σε έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες, άτομα αλλεργικά στο υαλουρονικό οξύ ή σε τοπικά αναισθητικά.

Την εβδομάδα πριν από τις ενέσεις, είναι σημαντικό να αποφύγετε τη λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων ή βιταμίνης C που θα μπορούσαν να αραιώσουν το αίμα. Δεν συνιστάται η εφαρμογή προϊόντων απολέπισης όπως οξέα φρούτων, ρετινόλη ή βιταμίνη Α. Είναι επίσης σημαντικό να συζητήσετε τυχόν φάρμακα που παίρνετε με το γιατρό σας και τυχόν αλλεργίες που μπορεί να έχετε. Λίγες ώρες πριν από τις ενέσεις, αποφύγετε την έκθεση του δέρματος στον ήλιο ή την κατανάλωση αλκοόλ. Αποφύγετε να προγραμματίσετε μια ένεση υαλουρονικού οξέος κατά την έμμηνο ρύση, κινδυνεύετε να έχετε μώλωπες στο πρόσωπό σας.

Καλές χειρονομίες μετά από μια συνεδρία ένεσης

Μετά τις ενέσεις, οι ασθενείς πρέπει να ακολουθούν ορισμένες χειρονομίες και οδηγίες για να απολαμβάνουν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Η έκθεση στη ζέστη και στον ήλιο πρέπει να αποφεύγεται, ο ήλιος, οι τεχνητές ακτίνες UV, η σάουνα και το χαμάμ δεν συνιστώνται κατά τις ημέρες μετά τη θεραπεία. Η έκθεση στον ήλιο είναι δυνατή μετά, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο ήλιος μπορεί να μειώσει τη διάρκεια δράσης των ενέσεων, όπως το άγχος, η κατανάλωση αλκοόλ και καπνού. Ωστόσο, συνιστάται να πίνετε άφθονο νερό!

Τις έξι ώρες μετά τη θεραπεία, είναι σημαντικό να παραμείνετε σε ηρεμία και να αποφύγετε την έντονη ή βίαιη σωματική καταπόνηση. Είναι προτιμότερο να παραμείνετε ήρεμοι και να αποφύγετε να κινητοποιήσετε το πρόσωπό σας όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι καλύτερα να το κάνετε χωρίς συζητήσεις, γέλια ή μιμήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τους μύες του προσώπου. Είναι καλύτερα να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας ή να του κάνετε μασάζ για τις πρώτες ώρες, ώστε το filler να παραμείνει στη θέση του στις στοχευμένες περιοχές. Για τους ίδιους λόγους, καλό είναι να κοιμάστε ανάσκελα ώστε το πρόσωπό σας να μην έρχεται σε επαφή με το μαξιλάρι. Η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας (που συνταγογραφείται από το γιατρό) βοηθά το δέρμα να ανακάμψει καλά μετά τις ενέσεις.

Η ασπιρίνη και τα αντιφλεγμονώδη θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται τις ημέρες μετά τις ενέσεις. Μπορεί να εμφανιστούν ερυθρότητα και μώλωπες στο πρόσωπο, αλλά αυτές οι παρενέργειες δεν είναι σοβαρές. Εάν δεν συνιστάται το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια των δώδεκα ωρών μετά τις ενέσεις, τότε είναι δυνατό να καλυφθεί οποιαδήποτε ερυθρότητα με make-up.

Εάν οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος γίνονται στα χείλη ή στις πτυχές της πικρίας, είναι καλύτερα να αποφύγετε την υπερβολική καταπόνηση αυτής της περιοχής. Βγείτε από τα ραντεβού με τον οδοντίατρο την εβδομάδα που ακολουθεί την παρέμβαση, αποφεύγουμε επίσης να καθαρίζουμε το δέρμα μας για μια εβδομάδα. Δεδομένου ότι το δέρμα είναι ευαίσθητο μετά τη θεραπεία, το λέιζερ δεν συνιστάται για 4 έως 6 εβδομάδες.

Ο προγραμματισμός μιας νέας συνεδρίας ένεσης είναι δυνατός, ωστόσο είναι απαραίτητο να αφήσετε τουλάχιστον 3 εβδομάδες στον οργανισμό, τον χρόνο που το σώμα προσαρμόζεται στα προϊόντα και ότι μπορεί να ανακάμψει. Αυτή η καθυστέρηση καθιστά δυνατή την καλύτερη παρατήρηση του αποτελέσματος των ενέσεων και την απόφαση για νέες πιθανές παρεμβάσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα που λαμβάνονται.

Κάντε τα αποτελέσματα των ενέσεών σας να διαρκούν χάρη στα συμπληρώματα διατροφής

Για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας και τη φροντίδα του δέρματος, συνιστάται η υιοθέτηση μιας κατάλληλης ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας. Δώστε στο δέρμα σας μια ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ. Το ιαματικό νερό, τα αντιοξειδωτικά, καταπραϋντικά, αντιβακτηριακά ή επουλωτικά προϊόντα θα κάνουν το μεγαλύτερο καλό για το δέρμα σας, το οποίο θα εκτιμήσει αυτή την ήπια ρουτίνα. Η ενσωμάτωση καλλυντικών με βάση το υαλουρονικό οξύ στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας βοηθά στην ενίσχυση της αντιρυτιδικής και ενυδατικής δράσης, αποτελεσματικά στην παράταση των αποτελεσμάτων μιας ένεσης. Είναι απαραίτητο να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο και να αποφεύγετε ό,τι μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος ή να προκαλέσει οξειδωτικό στρες .όπως η έκθεση στον ήλιο, η έλλειψη ύπνου, η κατανάλωση καπνού ή αλκοόλ. Πράγματι, το οξειδωτικό στρες διεγείρει την υαλουρονιδάση, το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την αποικοδόμηση του υαλουρονικού οξέος. Ο συνδυασμός αντιοξειδωτικών, ενυδατικών και ενεργών συστατικών που διεγείρουν την κυτταρική ανανέωση θα παρατείνει τα αποτελέσματα των ενέσεων και θα επηρεάσει την ποιότητα του δέρματος γενικότερα.

Υγιεινή υγιεινή, κατάλληλη τοπική φροντίδα και επαρκείς χειρονομίες μπορούν να συνδυαστούν με τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής που είναι πιθανό να βελτιστοποιήσουν την κυτταρική λειτουργία. Ωμέγα-3, κουρκουμάς, βιταμίνες, ψευδάργυρος ή προβιοτικά είναι ενεργά συστατικά που βοηθούν στη διατήρηση των αποτελεσμάτων των ενέσεων.

Το GliSODin προσφέρει αντιοξειδωτικά συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν τη λάμψη του δέρματος αποκαλύπτοντας την ομορφιά του και μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης του δέρματος. Η αντιγηραντική φόρμουλα περιέχει ενυδατικά και θρεπτικά ενεργά συστατικά καθώς και αντιοξειδωτικά για την προστασία του δέρματος από τα σημάδια γήρανσης. Αποτελείται από απαραίτητα λιπαρά οξέα για βαθιά ενυδάτωση, τόνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας χάρη στο Melon SOD, το Krill Oil, το Borage Seed Oil, το Sea Buckthorn Berry Oil, τον ψευδάργυρο και τις βιταμίνες. Η αντιγήρανση συνοδεύει τα δέρματα που επιθυμούν να καταπολεμήσουν τα σημάδια της γήρανσης. Μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος In&Out φροντίζει το δέρμα από μέσα και έξω.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης