Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΜΟΡΦΟ ΔΕΡΜΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτή η χειρονομία που κάνουμε μερικές φορές μηχανικά μπορεί να φαίνεται ασήμαντη, ωστόσο είναι απαραίτητη για την ομορφιά του δέρματός μας. Ο καθημερινός καθαρισμός επιτρέπει το καθαρό δέρμα και μια ωραία υφή δέρματος. Το να καθαρίζεις καλά το πρόσωπό σου σημαίνει να βρίσκεις τις σωστές χειρονομίες και προϊόντα προσαρμοσμένα στον τύπο του δέρματός σου, σημαίνει να καθαρίζεις σε βάθος χωρίς να προσβάλλεις την επιδερμίδα.
Γιατί είναι τόσο σημαντικό να καθαρίζετε το δέρμα σας κάθε μέρα;

Το δέρμα είναι ο πρώτος προστατευτικός φραγμός του σώματος, φιλοξενεί πολλά ευεργετικά βακτήρια που μας προστατεύουν από πολλούς επιθετικούς παράγοντες όπως ιούς, παράσιτα, κακά βακτήρια. Το δέρμα στο πρόσωπό μας συχνά εκτίθεται και καταχράται. Το δέρμα μας δεν είναι ευαίσθητο στο περιβάλλον του: ρύπανση, μακιγιάζ, βρωμιά, σκόνη, υπερβολική κρέμα, κρύος αέρας, καυτός ήλιος… μπορεί να οδηγήσει σε ατέλειες, ερυθρότητα και θαμπή επιδερμίδα. Αυτές οι εξωτερικές επιθέσεις δεν είναι οι μόνες που επηρεάζουν την ομορφιά του δέρματος. Το δέρμα, ένα ζωντανό όργανο, παράγει επίσης τα δικά του απόβλητα όπως εφίδρωση, σμήγμα, νεκρά κύτταρα, τοξίνες. Δεν εξαλείφεται, αυτά τα απόβλητα σημαδεύουν το πρόσωπο: η επιδερμίδα χάνει τη λάμψη της, η υφή του δέρματος είναι λιγότερο εκλεπτυσμένη, η επιδερμίδα γίνεται θαμπή, το υπερβολικό σμήγμα και οι ατέλειες μπορεί να γίνονται πιο συχνές. Όλες αυτές οι επιθέσεις αλλοιώνουν την ποιότητα του δέρματος και επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος.

Ο καθαρισμός του προσώπου σας είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη των κηλίδων αποφεύγοντας τη συσσώρευση κάθε είδους υπολειμμάτων στο πρόσωπο. Καθαρό και καθαρό, το δέρμα αναπνέει και απορροφά καλύτερα τοπική φροντίδα, ενυδατικές κρέμες, θρεπτικά προϊόντα περιποίησης ή περιποίησης. Το μακιγιάζ εκτιμά επίσης το καθαρό δέρμα, τείνει να παραμένει καλύτερα σε καθαρό δέρμα. Εάν φοράτε μακιγιάζ τακτικά, θυμηθείτε επίσης να αφαιρείτε σωστά το μακιγιάζ και να καθαρίζετε καλά το δέρμα σας. Αυτό το βήμα απελευθερώνει την επιδερμίδα από ίχνη εφίδρωσης, εξαλείφει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το υπερβολικό σμήγμα. Για να εκτελεστεί σωστά το τελετουργικό καθαρισμού, αφιερώνουμε χρόνο για να υιοθετήσουμε τις σωστές χειρονομίες.

Πότε πρέπει να καθαρίσετε το δέρμα σας;

Για να καθαρίσετε σωστά το πρόσωπό σας, προσαρμόζετε τις χειρονομίες σας στις ανάγκες του δέρματός σας και στον τρόπο ζωής σας. Να θυμάστε ότι ένας καλός καθαρισμός γίνεται καθημερινά, πρωί και βράδυ. Ο στόχος είναι να εξαλειφθούν όλες οι ακαθαρσίες, οι τοξίνες και το σμήγμα που εναποτίθεται στην επιφάνεια του δέρματος. Ο καθαρισμός πρέπει να σέβεται το υδρολιπιδικό φιλμ, ένα εύθραυστο φράγμα που προστατεύει την επιδερμίδα από προσβολές.

Ο πρωινός καθαρισμός εξαλείφει τις τοξίνες και το σμήγμα που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα ξυπνά απαλά για μια φρέσκια επιδερμίδα όλη την ημέρα. Μπορεί να αρκεί ένας ελαφρύς καθαρισμός. Το βράδυ, είναι καλύτερο να κάνετε στο δέρμα σας βαθύ καθαρισμό, ξεκινήστε αφαιρώντας το μακιγιάζ πριν καθαρίσετε προσεκτικά το πρόσωπό σας για να αφαιρέσετε την εφίδρωση, τη σκόνη ή τη ρύπανση.

Βήματα για καθαρό και καθαρό δέρμα

Για να καθαρίσετε σωστά το δέρμα σας, αποφεύγετε να το απογυμνώσετε, σε αυτό το εύθραυστο προστατευτικό στρώμα αρέσει η απαλότητα. Τεχνικές που είναι πολύ λειαντικές πρέπει να αποφεύγονται, όχι άλλα τρίψιμο ή καθημερινές μάσκες. Θυμόμαστε επίσης ότι όλοι οι τύποι δέρματος δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες: φαγητό, κάπνισμα, άγχος, κούραση, ήλιος… επηρεάζουν την επιδερμίδα μας. Παραμένουμε προσεκτικοί στις ανάγκες της επιδερμίδας μας και στρέφουμε τα κατάλληλα προϊόντα και καλλυντικά.

1ο βήμα: αφαίρεση του μακιγιάζ

Ανεξάρτητα από τη φύση του δέρματός σας, κανονικό, μικτό, ξηρό ή λιπαρό, το ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο. Τα βάλσαμα, τα μικκυλιακά νερά ή τα έλαια καθαρισμού είναι μια καλή επιλογή για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος μακιγιάζ, ακόμη και αδιάβροχα προϊόντα. Τα ελαιώδη προϊόντα αφαιρούν τα περιττά λιπαρά υπολείμματα χωρίς να προσβάλλουν το υδρολιπιδικό φιλμ. Μπορείτε να εφαρμόσετε το λάδι καθαρισμού απευθείας στο πρόσωπο, ξεκινώντας από τα μάτια, κάντε μασάζ με τα δάχτυλά σας με κυκλικές κινήσεις, μην ξεχάσετε να κάνετε μασάζ στις βλεφαρίδες σας. Στη συνέχεια αφαιρέστε το μακιγιάζ από το υπόλοιπο πρόσωπο, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή ένα βαμβάκι ανάλογα με την επιλογή που έχετε επιλέξει.

2nd step: cleanse your skin

Το πώς πρέπει να καθαρίσετε το δέρμα σας εξαρτάται από το στάδιο ντεμακιγιάζ. Εάν δεν φοράτε καθόλου μακιγιάζ, μπορείτε απλά να καθαρίσετε το δέρμα σας. Αν σας αρέσει το φυτικό λάδι ή το λάδι ντεμακιγιάζ για να αφαιρείτε όλα τα ίχνη του μακιγιάζ, μπορείτε να συνεχίσετε να καθαρίζετε το δέρμα σας με μια τονωτική λοσιόν που εξαφανίζει τα λιπαρά υπολείμματα. Αν προτιμάτε το μικκυλιακό νερό ως ντεμακιγιάζ, το ιαματικό νερό είναι τέλειο για να καθαρίσετε το δέρμα σας μετά: αφαιρεί τα τελευταία υπολείμματα μακιγιάζ καθώς και τα επιφανειοδραστικά που υπάρχουν στο micellar water. Εάν προτιμάτε να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας με ένα καθαριστικό γάλα ή λοσιόν, το ελαφρύ καθαριστικό με αφρό είναι τέλειο για τον καθαρισμό του δέρματος.

Για να καθαρίσετε το δέρμα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβάκι, τα δάχτυλά σας ή ένα σφουγγάρι Konjac, ο κανόνας είναι να επιλέγετε πάντα απαλά προϊόντα καθαρισμού.

Εάν το δέρμα σας είναι μικτό έως λιπαρό, επιμείνετε περισσότερο στη ζώνη Τ του προσώπου, του μετώπου, της μύτης και του πηγουνιού. Καθαρίστε χωρίς επίθεση, το απαλό καθαριστικό, όπως ένα καθαριστικό υδρόλυμα, μπορεί να προσαρμοστεί. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, επιλέξτε λάδια καθαρισμού. Όσο για το ώριμο δέρμα, μπορεί να στραφούν σε νερό μικκυλίου ή ανθόνερο.

Ο καθαρισμός τελειώνει πάντα με ένα καλό ξέβγαλμα: στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με καθαρό, κρύο νερό, πάντα απαλά, και χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα για να χτυπήσετε απαλά το πρόσωπό σας και να το στεγνώσετε.

3ο βήμα: εφαρμόστε φροντίδα ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας

Μόνο όταν το δέρμα καθαριστεί και καθαριστεί σωστά, μπορεί να λάβει φροντίδα. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του προστατευτικού φιλμ του δέρματος. Οι λοσιόν ή οι οροί μπορούν να είναι κατάλληλοι για μεικτό έως λιπαρό δέρμα, το ξηρό ή ατοπικό δέρμα θα προτιμήσει κρεμώδεις υφές και θρεπτικά προϊόντα όπως κρέμες, λοσιόν ή γάλατα. Για τη σωστή εφαρμογή του προϊόντος, το διαπερνούν ένα λεπτό μασάζ και κυκλικές κινήσεις.

Κατά καιρούς, μπορείτε να προσφέρετε στο πρόσωπό σας πιο εις βάθος φροντίδα, όπως απολέπιση ή εφαρμογή μάσκας. Χημική, ενζυματική ή μηχανική, επιλέγουμε την απολέπιση ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας. Οι μάσκες μπορούν να ενυδατώσουν, να κάνουν απολέπιση, να θρέψουν το δέρμα ή να συσφίξουν τους πόρους. Οι θεραπείες σε κλινικές ή ινστιτούτα, όπως το Hydrafacial, μπορούν να ολοκληρώσουν τη φροντίδα του δέρματος και να καθαρίσουν σε βάθος την επιδερμίδα.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης