Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μέταλλα, ιχνοστοιχεία, μαγνήσιο, ασβέστιο, ψευδάργυρος και βιταμίνες είναι χρήσιμα και απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία παίζει ρόλο, οι βιταμίνες συμβάλλουν, σε μεγάλο βαθμό, στην ομορφιά του δέρματός μας. Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να είναι μια λύση για να φέρουμε ζωντάνια και ομορφιά στο δέρμα μας.
Οι ρόλοι των βιταμινών

Απαραίτητα για το σώμα μας, αυτά τα μικρά μόρια έρχονται στο σώμα μας μέσω της τροφής. Πράγματι, το σώμα μας δεν είναι σε θέση να συνθέσει αυτά τα οργανικά μόρια, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να καταναλώνουμε τις σωστές τροφές για να καλύπτουμε την πρόσληψη βιταμινών που χρειάζεται ο οργανισμός. Όταν το σώμα είναι ελλιπές, παρατηρούμε πραγματικά τη χρησιμότητα των βιταμινών και των μετάλλων και τον ρόλο τους στην καλή υγεία του οργανισμού μας.

Αυτά τα μικρά στοιχεία εκπληρώνουν διαφορετικούς ρόλους, οι βιταμίνες μπορεί να είναι συνένζυμα, είδος συνεργατών που βοηθούν στη μετατροπή ορισμένων προϊόντων για την κάλυψη των ζωτικών αναγκών των κυττάρων, οι βιταμίνες Β συμμετέχουν, για παράδειγμα, σε ορισμένες ενζυμικές αντιδράσεις όπως η παραγωγή ενέργειας. Άλλες βιταμίνες είναι εξαιρετικά αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες C ή οι βιταμίνες Ε που συμβάλλουν στην καλή σταθερότητα των ελεύθερων ριζών.

Ορισμένες βιταμίνες είναι αγγελιοφόροι που μεταφέρουν μηνύματα στα κύτταρα για να τους επιτρέψουν να εκτελούν ενέργειες απαραίτητες για την καλή λειτουργία του σώματός μας. Χάρη στους ποικίλους μηχανισμούς δράσης τους, οι βιταμίνες δρουν σε όλα τα όργανα του σώματος: μάτια, σώμα, δέρμα, αίμα, πέψη, οστά κ.λπ. Για να μπορέσουν αυτά τα μόρια να εκπληρώσουν πλήρως τους ρόλους τους, είναι απαραίτητο να υιοθετήσετε ένα διατροφή ποικίλη και ισορροπημένη. Αν δεν καταφέρνουμε πάντα να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, μπορούμε να στραφούμε σε συμπληρώματα διατροφής προσαρμοσμένα στις ανάγκες μας, τα βρίσκουμε σε μορφή δισκίων, κάψουλας, κάψουλας, ...

Κάθε βιταμίνη έχει οφέλη για το σώμα και το δέρμα
Βιταμίνη Α, αντιοξειδωτική

Για να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πρόσληψη βιταμίνης Α, μπορούμε να καταναλώνουμε τις ακόλουθες τροφές: γάλα, αυγά, έλαια από συκώτι ψαριών, βούτυρο κ.λπ. Αυτή η βιταμίνη είναι λιποδιαλυτή και αποθηκεύεται κυρίως στο συκώτι μας, παίζει ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα. ανάπτυξη κυττάρων, ανάπτυξη οστών και δέρματος. Η βιταμίνη Α ενεργοποιεί την κυτταρική ανανέωση, διατηρεί το κολλαγόνο του δέρματος και το ενυδατώνει από μέσα. Η βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, αυξάνει την ανοχή του δέρματος στον ήλιο και δρα στη λάμψη της επιδερμίδας.

Βιταμίνη Β, για ελαστικό δέρμα

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της βιταμίνης Β. Το σύμπλεγμα βιταμινών Β αναφέρεται και στις 8 βιταμίνες Β, καθεμία από αυτές δρα με συγκεκριμένο τρόπο στον οργανισμό. Η βιταμίνη Β1 συμμετέχει στη σύνθεση των λιπών και στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, εν μέρει χάρη σε αυτές τις τελευταίες το δέρμα είναι ελαστικό και τονωμένο. Η βιταμίνη Β2 ενισχύει το δέρμα και αναπλάθει την επιδερμίδα, η βιταμίνη Β3 συμμετέχει στο σχηματισμό του κολλαγόνου και παίζει ρόλο στη μελάγχρωση του δέρματος, συμβάλλει επίσης στην καλή ενυδάτωση του δέρματος. Η βιταμίνη Β5 προάγει την επούλωση και βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος. Η βιταμίνη Β6 είναι το κύριο στοιχείο που συμβάλλει στη σύνθεση και την αποικοδόμηση των πρωτεϊνών, είναι μια από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για τις ανάγκες του οργανισμού μας. Η βιταμίνη Β8 συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών μαλλιών, δέρματος και βλεννογόνων. Οι βιταμίνες Β9 και Β11 συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των κυττάρων. Η Β12 είναι απαραίτητη για την αναπαραγωγή των κυττάρων και μπορεί να εφαρμοστεί από το στόμα προς όφελος του δέρματος καθώς μειώνει τη φλεγμονή. Οι χορτοφάγοι και οι vegans θα πρέπει γενικά να συμπληρώνουν τη διατροφή τους με ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Β12, καθώς η βιταμίνη Β12 είναι σχεδόν αποκλειστικά διαθέσιμη σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Βιταμίνη C για λαμπερό δέρμα

Αυτό το μόριο συμβάλλει στη σύνθεση του κολλαγόνου, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και φωτίζει την επιδερμίδα του προσώπου. Το ασκορβικό οξύ, ένα άλλο όνομα για τη βιταμίνη C, αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων. Αυτή η φυσική αντιγήρανση δρα στη λάμψη της επιδερμίδας! Αυτή η βιταμίνη φημίζεται για τη δράση της κατά της κούρασης, βοηθά επίσης στην καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων.

Βιταμίνη Ε, για ελαστικό και ενυδατωμένο δέρμα

Η βιταμίνη Ε είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό που επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος. Αυτό το μόριο διατηρεί την καλή ελαστικότητα του δέρματος και προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις, διατηρεί την ενυδάτωση του δέρματος μειώνοντας τη διαπερατότητα της επιδερμίδας στο νερό.

GliSODin, συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες

Υπάρχουν πολλές βιταμίνες και όλες είναι γεμάτες οφέλη για τον οργανισμό μας, την ομορφιά και την υγεία του δέρματός μας. Δεδομένου ότι δεν είναι πάντα εύκολο να παρέχουμε όλα τα μέταλλα και τα μόρια που είναι απαραίτητα για το σώμα μας, το GliSODin έχει δημιουργήσει συμπληρώματα διατροφής εμπλουτισμένα με βιταμίνες που βοηθούν στην ενδυνάμωση του δέρματος. Το Skin Radiance είναι μια φόρμουλα ειδικά σχεδιασμένη για να προστατεύει το δέρμα από μέσα και να δείχνει ομοιόμορφη επιδερμίδα. Ανάμεσα σε πολλά ενδιαφέροντα ενεργά συστατικά, αυτό το συμπλήρωμα διατροφής περιέχει βιταμίνες C, D και E. Σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μια ισορροπημένη διατροφή, το συμπλήρωμα διατροφής Skin Radiance βοηθά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Τα συμπληρώματα διατροφής υπάρχουν σε μορφή δισκίων, κάψουλων, κάψουλων, ... βοηθούν να δράσουν στην ομορφιά του δέρματος και στην καλή υγεία μας.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης