Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΕΣ Η ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ;

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η λεύκη είναι μια αυτοάνοση νόσος που χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση καθαρών κηλίδων στο δέρμα, συχνά στα χέρια, το πρόσωπο, τα χέρια ή τα πόδια στην αρχή και μετά σε όλο το σώμα. Οι άνδρες και οι γυναίκες ανησυχούν και ανάλογα με τη χώρα θα επηρεάσει μεταξύ 1 και 4% του πληθυσμού. Κόντρα σε κάθε προσδοκία, ο ήλιος θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα στη λεύκη… Το GliSODin σας δίνει μερικές απαντήσεις.
1. Τριπλάσιος κίνδυνος καρκίνου του δέρματος για άτομα με λεύκη

Η λεύκη είναι μια ασθένεια που προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται στα μελανοκύτταρα (κύτταρα υπεύθυνα για το χρώμα του δέρματος). Αποτέλεσμα: τα μελανοκύτταρα εξαφανίζονται, γεγονός που προκαλεί την εμφάνιση αυτών των λευκών κηλίδων με καλά καθορισμένο περίγραμμα.

Πρέπει να ξέρετε ότι συνήθως, όσο πιο χρωματισμένο το δέρμα, τόσο περισσότερο προστατεύεται φυσικά από τις ακτίνες του ήλιου. Η παρουσία μελανοκυττάρων είναι επομένως σημαντική σε σχέση με τις ακτίνες UV.

Ωστόσο, σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς, ο ήλιος θα ήταν σύμμαχος στην άμβλυνση των επιπτώσεων της λεύκης σε ένα πολύ συγκεκριμένο σκηνικό!

Πρόσφατα, η πρόοδος της επιστήμης και του ιατρικού πειραματισμού κατέστησε δυνατή την επιβεβαίωση της ευεργετικής επίδρασης των φυσικών ακτίνων UV από τον ήλιο και εκείνων των τεχνητών ακτίνων UV (φωτοθεραπεία) στη μείωση των συμπτωμάτων της νόσου στους πάσχοντες.

Η λεύκη δεν προκαλεί υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με λεύκη έχουν τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μελανώματα από τον γενικό πληθυσμό, ενώ έχουν επίσης μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκινωμάτων δέρματος.

2. Θεραπείες λεύκης για τη θεραπεία της διογκούμενης αποχρωματισμού του δέρματος

Το ιατρικό μακιγιάζ που προσφέρεται από αναγνωρισμένους επαγγελματίες (βλ. Γαλλική Ένωση λεύκης) μπορεί να καλύψει τις αποχρωματισμένες περιοχές. Αλλά όταν ο ασθενής επιθυμεί να αναλάβει ένα πρωτόκολλο φροντίδας από έναν δερματολόγο, ορισμένες θεραπείες αναγνωρίζονται πλέον ότι βελτιώνουν, ανακουφίζουν, ανακουφίζουν τον ασθενή με λεύκη.

Η λεύκη μπορεί να αντιμετωπιστεί με κρέμες που εφαρμόζονται στις βλάβες ή φυσικές θεραπείες με ακτινοβολία UV. Πρώτα συνταγογραφούνται κρέμες, αλλά αν δεν έχουν αποτέλεσμα, μπορεί να προσφερθεί φωτοθεραπεία. Η ακτινοβολία UVB χορηγείται στην καμπίνα ή με λάμπα UV στο σπίτι ή με το λέιζερ Excimer. Οι θεραπείες μπορεί να διαρκέσουν από 6 έως 24 μήνες για να δείξουν ικανοποιητικά αποτελέσματα και η επαναμελάγχρωση ποικίλλει ανάλογα με τη θέση των βλαβών. Οι περιοχές που ανταποκρίνονται καλύτερα είναι εκείνες του προσώπου, ενώ αυτές που επηρεάζουν τα χέρια και τα πόδια είναι οι πιο δύσκολες στην επαναχρωματισμό.

Εάν οι κρέμες και η υπεριώδης ακτινοβολία δεν λειτουργούν, είναι επίσης δυνατό να συνδυαστούν αυτές οι δύο προσεγγίσεις για να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Επιπλέον, το GliSODin είναι ένα επιπλέον φυσικό διάλυμα που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη μείωση των επιπτώσεων του οξειδωτικού στρες στο δέρμα που είναι εν μέρει υπεύθυνο για τη βλάβη. Επιπλέον, για να μειώσει την εμφάνιση των λευκών κηλίδων, η GliSODin έχει αναπτύξει το συμπλήρωμα διατροφής GliSODin V-SOD. Η πατενταρισμένη φόρμουλα περιέχει SOD πεπονιού που σχετίζεται με μια πρωτεΐνη σιταριού που συνοδεύει το αποχρωματισμένο δέρμα που σχετίζεται με την υπεριώδη ακτινοβολία για να μειώσει την ορατότητα των λευκών κηλίδων στο δέρμα.

3. Συνιστάται πάντα η εφαρμογή αντηλιακού

Φυσικά, εάν δεν πρόκειται να αποφευχθεί ο ήλιος, ακόμη και ωφέλιμος για άτομα που πάσχουν από λεύκη, πρέπει να εφαρμοστεί ένα πλαίσιο και να τηρηθούν οι κανόνες προστασίας.

Έτσι, η έκθεση στον ήλιο πρέπει να γίνεται σταδιακά, με αυξανόμενους χρόνους έκθεσης, μέχρι να φτάσετε σε ένα ροζ των λευκών κηλίδων της λεύκης. Αυτό πρέπει να γίνει σε σύντομους και ελεγχόμενους χρόνους. Μιλήστε με τον γιατρό και τον δερματολόγο σας πριν προβείτε σε αυτό το είδος δράσης.

4. Ένα φάρμακο υπό κατασκευή

Το φάρμακο Opzelura (Ruxolitinib) είναι το πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο φάρμακο με άδεια κυκλοφορίας για τη λεύκη που θα επιτρέψει σε δερματολόγους και γιατρούς να συνταγογραφήσουν μια συγκεκριμένη θεραπεία για αυτήν την ασθένεια. Αν και αυτό δεν σημαίνει θεραπεία, είναι εξαιρετικά νέα για τους ασθενείς και υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη κλινική έρευνα για νέα φάρμακα για τη λεύκη. Επειδή η ασθένεια είναι πολύπλοκη, απαιτούνται διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις με διαφορετικά πιθανά φάρμακα.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης