Υπεύθυνος κυκλοφορίας : MEDICINUS Παραγγελίες +0030 6937001082
Δωρεάν μεταφορικά

Search...
Close this search box.
Search...
Close this search box.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ρύπανση κολλάει στο δέρμα και υπονομεύει τις φυσικές άμυνες της επιδερμίδας, οι οποίες ωστόσο είναι απαραίτητες για τη ρύθμιση της παραγωγής ελεύθερων ριζών, οι οποίες πνίγουν τα κύτταρα και επιβραδύνουν τη μικροκυκλοφορία του αίματος. Στη συνέχεια, η επιδερμίδα γίνεται πιο θαμπή και το δέρμα μπορεί να αναπτύξει ατέλειες. Τα αντιοξειδωτικά είναι χρήσιμα ενεργά συστατικά για την προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες της ρύπανσης.
Οι συνέπειες της ρύπανσης στο δέρμα

Αν η ρύπανση είναι συχνά αόρατη, τα λάθη της είναι πολύ αληθινά, τα σωματίδια φράζουν τους πόρους του δέρματος εμποδίζοντας την επιδερμίδα να αναπνεύσει. Όσο περισσότερο εκτίθεται το δέρμα σε ένα μολυσμένο περιβάλλον, τόσο περισσότερο θα υποφέρει. Η ρύπανση δρα στις φυσικές άμυνες και τις αποδυναμώνει. Σε επαφή με μολυσμένο περιβάλλον, το δέρμα χάνει τον τόνο του, σχηματίζονται ρυτίδες στο πρόσωπο, μπορεί επίσης να εμφανιστούν χρωστικές κηλίδες και ατέλειες.

Η αστική ρύπανση, τα λεπτά σωματίδια, το αέριο, το μονοξείδιο του άνθρακα, το όζον, οι διαλύτες, οι μικρο-ίνες,… οι ρυπογόνες πηγές είναι πολυάριθμες και ποικίλες και τρίβονται στην υγεία μας και στο δέρμα μας. Μπορεί να συμβούν διάφορες αντιδράσεις όπως ερεθισμός του δέρματος ή φλεγμονή της επιδερμίδας. Σε έλλειψη οξυγόνου, η επιδερμίδα θαμπώνει και η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της. Μπορεί να εμφανιστούν αισθήσεις ερυθρότητας και κνησμού. Η παραγωγή σμήγματος μπορεί επίσης να διαταραχθεί και οι πόροι να γίνουν πιο εμφανείς. Η ακμή και οι κηλίδες μπορεί να εγκατασταθούν στο πρόσωπο. Το δέρμα μπορεί να γίνει επιρρεπές σε κάποια ξηρότητα και να υποφέρει από αφυδάτωση.

Τα ρυπογόνα σωματίδια που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος μπορούν επίσης να αυξήσουν τα σημάδια γήρανσης όπως οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές. Δημιουργείται υπερπαραγωγή ελεύθερων ριζών λόγω της ρύπανσης, η ισορροπία του δέρματος διαταράσσεται και η γήρανση του δέρματος επιταχύνεται.

Θεραπείες για την ενυδάτωση και την προστασία της επιδερμίδας

Όταν το δέρμα δέχεται επίθεση, αντιδρά. Για να αποφράξετε την επιδερμίδα, η απολέπιση, που πραγματοποιείται απαλά, είναι αποτελεσματική. Τα αστικά δέρματα είναι εύθραυστη επιδερμίδα. Κάθε βράδυ, είναι σημαντικό να αφαιρείτε το μακιγιάζ και να καθαρίζετε το δέρμα σας, το ντεμακιγιάζ εξαφανίζει κάθε ίχνος μακιγιάζ σε λιπαρό, μικτό, κανονικό ή ευαίσθητο δέρμα. Καθαρισμός της επιδερμίδας καθημερινά, πρωί και βράδυ, αποβάλλει τα συσσωρευμένα σωματίδια και τις τοξίνες. Γίνεται πιο εύκολο για το δέρμα να αναγεννηθεί και να αποτοξινωθεί. Το δέρμα είναι έτοιμο να δεχθεί απολέπιση. Ένα scrub εξαλείφει τα λεπτά σωματίδια που παραμένουν στην επιδερμίδα. Τα νεκρά κύτταρα εξαλείφονται και το προστατευτικό φράγμα έναντι της ρύπανσης ενισχύεται.

Η ενυδάτωση και η θρέψη του δέρματος είναι απαραίτητες χειρονομίες. Η ρύπανση προκαλεί σφίξιμο και αφυδάτωση. Ενυδατικές θεραπείες, προσαρμοσμένες στον τύπο του δέρματός σας, εφαρμόζονται τακτικά, ενισχύουν τον φραγμό του δέρματος και προστατεύουν το δέρμα από εξωτερικές επιθέσεις. Η κατανάλωση αρκετού νερού βοηθά το δέρμα να είναι πιο υγιές. Υπάρχουν θεραπείες κατά της ρύπανσης που σχηματίζουν μια ασπίδα που προστατεύει το δέρμα. Ορισμένα προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με φίλτρα UV για τη διατήρηση της επιδερμίδας από τη φωτογήρανση.

Αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα σας από μέσα

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά έχουν δράση φραγμού έναντι των ρύπων. Δεδομένου ότι το δέρμα δέχεται επίθεση από ελεύθερες ρίζες, προϊόντα πλούσια σε αντιοξειδωτικά είναι μια λύση για την προστασία του δέρματός σας. Τα καλά λιπαρά όπως τα ωμέγα 3 και 6 που βρίσκονται στο λάδι καρυδιάς, τα λιπαρά ψάρια, οι σπόροι του νυχτολούλουδου είναι ευεργετικά για το δέρμα. Οι βιταμίνες C, B, E συμβάλλουν επίσης στην αποκατάσταση του υδρολιπιδικού φιλμ. Η κατανάλωση αντιοξειδωτικών μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα προστασία από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Τα συμπληρώματα διατροφής GliSODin περιέχουν Melon SOD, αυτό το ενεργό συστατικό που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό, δρα ως ασπίδα κατά των ελεύθερων ριζών. Οι φόρμουλες GliSODin δρουν από μέσα και βοηθούν στον περιορισμό της γήρανσης του δέρματος. Τα συμπληρώματα διατροφής δρουν σε συνέργεια με τοπικές θεραπείες, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος από τη ρύπανση.

Το GliSODin General Condition είναι ένα τέλειο αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα για ευαίσθητο δέρμα με ατέλειες, το δέρμα ανακτά μια πιο υγιή όψη και η σύνθεσή του βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμήσει τη φλεγμονή του δέρματος. Το GliSODin Anti-aging περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που διατηρούν τα αποτελέσματα της γήρανσης και βοηθούν τα κύτταρα να καταπολεμήσουν το οξειδωτικό στρες. Το GliSODin Skin Radiance έρχεται να βοηθήσει την επιδερμίδα με ατέλειες βοηθώντας στην προστασία των κυττάρων από εξωτερικές επιθέσεις.

Όλες οι συμβουλές μας για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης